ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:18 Μαρτίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

75 εκατ. ευρώ στοίχισαν οι απελάσεις λαθρομεταναστών τα τελευταία 5 χρόνια!

Ρεπορταζ: Ράνια Καρατζαφέρη.
 Μπροστά σε μια πρωτοφανή κατάσταση επικίνδυνης άγνοιας και αδιαφορίας βρεθήκαμε στην προσπάθειά μας να πάρουμε απαντήσεις σε ένα ερώτημα που, όπως διαπιστώσαμε, ουδέποτε είχε τεθεί στους αρμόδιους, τουλάχιστον επισήμως.

Πόσο μας κοστίζουν οι απελάσεις των λαθρομεταναστών;
Οι απαντήσεις που πήραμε από επίσημη χείλη μάς άφησαν άφωνους! Πλήρης άγνοια… Ούτε ένας υπουργός, ούτε ένας φορέας, ούτε καν μια από τις ακριβοπληρωμένες ΜΚΟ δεν ασχολήθηκε ποτέ με το πόσα εκατομμύρια πληρώνουμε για τις απελάσεις των τελευταίων 5 ετών. Σύμφωνα με έναν απλό υπολογισμό που επιχειρήσαμε να κάνουμε με βάση τα δεδομένα που συλλέξαμε, το κόστος είναι εξωφρενικό, αφού ξεπερνά τα 75 εκατ. ευρώ.
Την πρώτη αποκάλυψη έκανε μιλώντας στο...
 newsbomb.gr ο κ. Θ. Κοκολάκης, υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στον οποίο μας παρέπεμψε για απαντήσεις ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Αλλοδαπών του υπουργείου, υποστράτηγος, Μ. Κατριαδάκης. «Δεν έχει γίνει καμία οικονομοτεχνική μελέτη για το κόστος των απελάσεων και άρα δεν μπορούμε να σας δώσουμε απαντήσεις σε αυτό που ρωτάτε».

Μας είπε δηλαδή, ότι καμία κυβέρνηση και κανένας υπουργός δεν μπήκε ποτέ στον κόπο να αναρωτηθεί πόσο πληρώνουν οι φορολογούμενοι για τις απελάσεις! Η δεύτερη αποκάλυψη έρχεται από τον κ. Παναγιώτη Λάζο, Γ. Γ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ): «Δεν έχει γίνει ποτέ καταγραφή των λαθρομεταναστών, διότι ποτέ δεν έχει υπάρξει ένα σύστημα που να ασχολείται με αυτό το θέμα. Κατά προσέγγιση γίνεται ο υπολογισμός τους!». Πόσο, όμως, μας έχουν κοστίσει οι απελάσεις όλα αυτά τα χρόνια, μιας και όπως αποκάλυψε το newsbomb.gr, από την αρχή του χρόνου έχουν σταματήσει λόγω υψηλού κόστους; Ούτε σε αυτό ήταν σε θέση να μας απαντήσει κάποιος από τους ιθύνοντες.

 Έτσι, αναλάβαμε κι εμείς κατά… προσέγγιση να υπολογίσουμε το κόστος. Απευθυνθήκαμε στον κ. Σπύρο Γκίνη, τον παλαιότερο ιδιοκτήτη τουριστικών γραφείων και πρόεδρο της Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας, ο οποίος μας είπε: «Είναι χάος το κόστος κυρίως για χώρες όπως το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν κλπ. Μπορεί να κοστίσει 500, μπορεί όμως και 1000 ή και 2000 ευρώ. Εξαρτάται από την εταιρεία, την χρονική περίοδο, αν θα κανονίσουν τη μεταφορά τους έγκαιρα και άλλες τέτοιες παραμέτρους. Μπορεί ας πούμε σε μια χαλαρή περίοδο, μια μεταφορά λαθρομεταναστών στην Τουρκία να στοιχίσει 150 ευρώ ανά άτομο, μπορεί όμως και μια απέλαση στη Νιγηρία, το Λάος, το Πακιστάν ή την Ινδία να κοστίσει 1000 ευρώ και πλέον».

Με βάση τους επίσημους πίνακες που μπορεί κάποιος να βρει στα sites του υπουργείου και της αστυνομίας, το 2010 απελάθηκαν 52.469 λαθρομετανάστες και το 2009 63.427. Προσέξτε, όμως, τι αναφέρεται στον πίνακα του 2008: ότι από τους 81.741 που συνελήφθησαν, απελάθηκαν μόλις οι 20.555. Οι υπόλοιποι τι απέγιναν; Το ίδιο παρατηρείται και στους πίνακες για το 2007 και το 2006 όπου από τις συνολικά 101.761 εκδοθείσες αποφάσεις για απέλαση λαθρομεταναστών, εκτελέστηκαν μόλις οι 34.727. Αξίζει να σημειωθεί ότι, από το 2006 και πριν, δεν υπάρχει σχετικός πίνακας.

 Αν, λοιπόν, πολλαπλασιάσουμε τον αριθμό των απελαθέντων που από το 2006 μέχρι και το 2010 έφτασαν τους 150.623 και το κόστος των 500 ευρώ για τον καθένα, το αποτέλεσμα που… προχείρως προκύπτει είναι ότι έχουμε πληρώσει σε 5 χρόνια 75,3 εκατομμύρια ευρώ!
Εάν κάποια στιγμή ασχοληθούν κι αυτοί που θα έπρεπε να ενδιαφέρονται περισσότερο από τον καθένα, τότε ίσως μάθουμε το ακριβές ποσό…

 newsbomb.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 3/18/2011 01:44:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "75 εκατ. ευρώ στοίχισαν οι απελάσεις λαθρομεταναστών τα τελευταία 5 χρόνια!"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες