ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:4 Μαρτίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Απολύσεις μετά τα λουκέτα των εργοταξίων στην Ιονία.

Όλο και πιο δυσοίωνα είναι τα μηνύματα για την κατασκευή της Ιόνιας Οδού, καθώς μετά το κλείσιμο των εργοταξίων ήρθαν και οι πρώτες απολύσεις, δείγμα του ότι οι δραστηριότητες δεν έχουν μεταφερθεί σε άλλα σημεία. Μπορεί, λοιπόν, ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης να εξέφρασε την αισιοδοξία του για επίλυση των προβλημάτων και θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων με τις κατασκευάστριες κοινοπραξίες, ωστόσο οι εξελίξεις δείχνουν ακριβώς το αντίθετο.

 Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», η εταιρεία ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ ανακοίνωσε την απόλυση 25 εργαζομένων που απασχολούνταν στο εργοτάξιο στην Καμπή Άρτας, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την Κοινοπραξία Νέα Οδός, που είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση του...
 οδικού άξονα. Όπως αναφέρουν στελέχη της, το χρηματοδοτικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί αφότου οι τράπεζες σταμάτησαν τη δανειοδότηση των έργων (στην Ιόνια από τον Ιούνιο του 2010) έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του ρυθμού κατασκευής των έργων και, όπως αποδεικνύεται, το κλείσιμο των εργοταξίων που θεωρούνται πιο «προβληματικά» από πλευράς απαλλοτριώσεων, μεταφοράς πυλώνων ΔΕΗ κ. λπ.

Οπως υποστηρίζουν πάντως εργαζόμενοι στο έργο, η ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ δεν είναι η μόνη που έχει προχωρήσει σε απολύσεις προσωπικού στην Ιόνια Οδό. Οι υπεργολάβοι που έχουν αναλάβει τμήματα του έργου για λογαριασμό των δύο μεγάλων ισπανικών κατασκευαστικών εταιρειών (Dragados και Ferrovial, που επίσης συμμετέχουν στην κοινοπραξία) φέρονται να έχουν θέσει σε διαθεσιμότητα μεγάλο μέρος του προσωπικού τους εδώ και 2 - 3 μήνες. Σε ανάλογες κινήσεις έχει προχωρήσει στην εθνική οδό Κορίνθου- Πατρών η γαλλική εταιρία Vinci, έχοντας απολύσει από τον Δεκέμβριο 125 άτομα από το προσωπικό της που απασχολείται στο έργο Ζητά απαντήσεις ο Στ. Καλογιάννης Το τοπίο σε ότι αφορά την κατασκευή της Ιόνιας Οδού ενδέχεται, πάντως, να αποσαφηνιστεί μετά την απάντηση που αναμένεται να δώσει τις επόμενες ημέρες στη Βουλή ο Υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας ή ο Υφυπουργός Γιάννης Μαγκριώτης, σε σχετική επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε χθες προς συζήτηση στη Βουλή ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δημοσίων Έργων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων κ. Σταύρος Καλογιάννης, σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα και τις καθυστερήσεις που παρουσιάζονται στους οδικούς άξονες οι οποίοι κατασκευάζονται με συμβάσεις παραχώρησης, και ιδιαίτερα της Ιόνιας οδού.

«Οι συμβάσεις παραχώρησης των μεγάλων οδικών αξόνων της χώρας μας χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερα συμφέρουσες για το Ελληνικό Δημόσιο, λόγω του φθηνού κόστους κατασκευής των έργων και του φθηνού κόστους δανεισμού χωρίς κρατικές εγγυήσεις. Επιπλέον το Δημόσιο εισπράττει εγγυημένα το μεγαλύτερο μέρος των διοδίων. Παρ’ όλα αυτά, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα έργα που υλοποιούνται με αυτές τις συμβάσεις είναι μεγάλα. Ειδικότερα, για την Ιόνια οδό, η οποία αποτελεί έργο ζωής για ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα, δεν υπάρχει καμία πρόοδος το τελευταίο διάστημα. Στην Αιτωλοακαρνανία και στην Ήπειρο ουσιαστικά δεν υπάρχουν εργοτάξια που δουλεύουν. Οι ευθύνες του Υπουργείου Υποδομών είναι τεράστιες για τις καθυστερήσεις σε όλους τους μεγάλους οδικούς άξονες.

Επί μήνες δεν έχει πράξει το παραμικρό, τα έργα δεν προχωρούν, το τεχνικό δυναμικό οδηγείται στην ανεργία, κανένα χρονοδιάγραμμα των συμβάσεων δεν τηρείται και το Υπουργείο αρκείται σε επαναλαμβανόμενες δηλώσεις περί δήθεν μείωσης των διοδίων, δηλώσεις χωρίς κανένα αντίκρισμα», αναφέρει ο κ. Καλογιάννης και ερωτά τον Υπουργό Υποδομών σε ποιους λόγους οφείλεται η απραξία του Υπουργείου που οδήγησε την σύμπραξη των κατασκευαστριών εταιρειών στην παύση των εργασιών από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα, καθώς και τι προτίθεται να κάνει το Υπουργείο για να ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες κατασκευής σε όλο το μήκος της Ιόνιας οδού και να τηρηθούν τα αυστηρά χρονοδιαγράμματα που προβλέπονται στη σύμβαση παραχώρησης.

Του ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΖΕΛΕΤΑ
 ele.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 3/04/2011 09:34:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Απολύσεις μετά τα λουκέτα των εργοταξίων στην Ιονία."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες