ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:9 Μαρτίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Σκληρό Οθωμανικό πορνό εις βάρος μας, είναι τελικά η "δήθεν Ελληνοτουρκική φιλία".

Υπάρχει ένα μέγα τραγικό Ιστορικό προηγούμενο. Έξι μήνες πριν κηρύξει η Αγγλία στην Γερμανία τον πόλεμο (το 1939) ο Εγγλέζος Πρωθυπουργός έκανε δηλώσεις και διαλαλούσε περήφανος (μέχρι και τα μουστάκια του ικανοποιημένα γέλαγαν) : «Peace for our time» (Ειρήνη στην εποχή μας).

Στην Ιστορία βέβαια πέρασαν αυτές οι δηλώσεις και η εν γένει πολιτική του (όχι ως «μουστάκια» αλλά μάλλον ως «μούσι») ως «Appeasement Policy» (Πολιτική Κατευνασμού ή Πολιτική ενδοτικότητας σε ελεύθερη μετάφραση ).  Μέχρι το 1939 η Αγγλία μέσω του πρωθυπουργού της στην προσπάθεια να είναι «φίλοι» με τη ναζιστική Γερμανία υπέγραψαν ένα κάρο συμφωνίες όπου συμφωνούσαν στις Γερμανικές «προσαρτήσεις» (ουσιαστικά καταλήψεις).

 Όποιος θέλει να μάθει περισσότερα και αναλυτικότερα είναι πανεύκολο. Η ουσία αυτή είναι όμως. Η Συνέχεια γνωστή : Παραίτησαν τον Τσαμπερλαίην και βάλανε πρωθυπουργό τον ...
Τσόρτσιλ μπας και σώσει την κατάσταση. Την έσωσε, τυχαία όμως, γιατί στη «μάχη της Αγγλίας» αναίτια καθυστέρησε ο Χίτλερ να επιτεθεί βασιζόμενος σε λάθος εισηγήσεις του Γκαίρινγκ. Ένας Θεός μόνο ξέρει τι θα είχε γίνει εάν δεν έκανε αυτό το στρατηγικό σφάλμα ο Χίτλερ… * Αλλά αυτό είναι ένα μικρό κομμάτι της Ιστορίας του Β’ Παγκοσμίου πολέμου.

 Ας έρθουμε τώρα και στα δικά μας τωρινά φλέγοντα ζητήματα.
Έχουμε κάνει και εμείς τις αντίστοιχες προσπάθειες και έχουν αποδώσει. Έχουμε βρει φίλους. Φίλους σημαντικούς που κατά πολλούς πολιτικούς ταγούς μας αξιόπιστους. Η Ελλάδα κατ’ αυτούς, έχει πολύ δυνατούς φίλους, του Επιπέδου ενός κ. Ερντογάν ή κ. Νταβούντογλου. Υψηλού επιπέδου φιλέλληνες δηλαδή κάτι περίπου σαν τον Λόρδο Βύρωνα…

Τον κύριο Νταβούντογλου μάλιστα τον φωνάξαμε να κάνει και μια τριήμερη περιοδεία για να μας συμβουλεύσει «για το καλό μας». Οι συμβουλές του κ. Νταβούντογλου άκρως φιλικές και φιλελληνικές : «Τα ελληνικά αεροσκάφη κάνουν υπερπτήσεις και προκαλούν στο Αιγαίο» «Είναι ελληνική άποψη ότι τα τουρκικά μαχητικά πετούν επάνω από ελληνικά νησιά στο Αιγαίο» …«όποια δικαιώματα έχει η Ελλάδα στο Αιγαίο, έχει και η Τουρκία.»… " Το Καστελόριζο είναι ελληνικό νησί δεν το αμφισβητούμε ποτέ αυτό".

Το θέμα του Καστελόριζου είναι άλλο. Είπα ότι βρίσκεται στη Μεσόγειο όχι στο Αιγαίο» Χρονικά τα 2/3 του προγράμματος του κ. Νταβούτογλου αφορούν επισκέψεις στη Θράκη, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη. Η ελληνική κυβέρνηση, που ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΑ και φιλικότατα έδωσε άδεια στον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας να επισκεφθεί την Κομοτηνή, την Ξάνθη και ειδικά περιοχές που είναι εγκατεστημένη η μουσουλμανική μειονότητα, χαρακτηρίζει «ιδιωτικό» το πρόγραμμα των επισκέψεων του κ. Νταβούτογλου.

Θα πιει καφέ με φίλους δηλαδή (προφανώς εννοούν) και θα μιλήσουν για την θαυμάσια αυτή Ελληνοτουρκική φιλία. Εκεί μάλλον θα τους εξηγήσει τι τυχόν φιλικά θα πράξουν εάν και εφόσον οι Τούρκοι φίλοι μας χρησιμοποιήσουν τις πανάκριβες επιθετικές γέφυρες που μόνο αυτοί αγόρασαν σε όλη την Ευρώπη και χρησιμοποιούνται μόνο για επιθετική προέλαση στα σύνορα στον Έβρο. Την έχει εκφράσει αυτού ακριβώς του είδους την φιλία άλλωστε στα ακαδημαϊκά βιβλία του όπου ισχυρίζεται ότι η στρατηγική της Κύπρου μπορεί να φέρει αντίστοιχα θετικά αποτελέσματα στο μέλλον (κατακτήσεις εννοεί σαφώς) για την Τουρκία.

Και ας ξαναγυρίσουμε στον πρόλογο. Ο Τσαμπερλαίην έστω και αργά κατάλαβε το λάθος του. Οι δικοί μας ολίγιστοι πολιτικοί θα είναι πάντα «φίλοι». Μη περιμένετε να κάνουν κάτι περισσότερο. Άντε καμιά κουβέντα για να βγουν οι επαγγελματίες ή οι αυτουσίως αυθόρμητοι αφελείς καλοθελητές να πουν «ότι τους βάλαμε στη θέση τους» ! Ούτε για ανέκδοτο δεν κάνει πλέον στην ουσία αυτή η ιστορία… Ο κ. Νταβούντογλου έχει καταλάβει πλήρως όμως αυτό το προσωπικό – πολιτικό μας ανέκδοτο – τραγωδία και αναλόγως τιμά αυτού του «είδους» τη φιλία με τον Οθωμανικό τρόπο που αυτός γνωρίζει…

 Ξαναδιαβάστε τον τίτλο του άρθρου.
Τούτος είναι ο πραγματικός μοναδικός και… γνήσιος τρόπος του.

Σας παραθέτουμε μια φωτογραφία 3 εκ των οπαδών της «Appeasement Policy». Ο μεσαίος ήταν τελικά ο ολιγότερο «αφελής», του έμεινε απλώς το όνομα. Εδώ σε μας «άλλοι» έχουν τη χάρη.

* Μερικοί «Ιστορικοί αναλυτές» λένε (εκ του αποτελέσματος) πως η πολιτική ενδοτικότητας απέδωσε τελικά επειδή οι σύμμαχοι κέρδισαν τον πόλεμο (Ας μη βοηθούσε αρχικά και μετά έμπαινε η Αμερική να δείτε τι θα κέρδιζαν).

Με την ίδια λοιπόν λογική να αφήσουμε την Τουρκία να μας «προσαρτήσει», φιλικά πάντα, για να κάνουμε μετά από 400 χρόνια επανάσταση σαν του 1821… Λαμπρά!

 Team Apopsis
Από το eglimatikotita
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 3/09/2011 10:58:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Σκληρό Οθωμανικό πορνό εις βάρος μας, είναι τελικά η "δήθεν Ελληνοτουρκική φιλία"."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες