ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:3 Μαρτίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Στοπ στο αυθαίρετο πάρκινγκ του ΚΤΕΛ, λέει ο Δήμος Ιωαννιτών.

Στοπ στις αυθαίρετες εργασίες που γίνονται σε οικόπεδο δίπλα από το νεκροταφείο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου Κοπάνων έβαλε ο δήμος Ιωαννιτών. Η όλη υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα όταν κάτοικοι των Αμπελοκήπων και του Περάματος κατήγγειλαν ότι διαμορφώνεται χώρος στάθμευσης για 100 λεωφορεία του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, εκφράζοντας τόσο τους βάσιμους περιβαλλοντικούς τους προβληματισμούς λόγω της γειτνίασης της περιοχής με τη λίμνη όσο και για τις αμφιβολίες τους για το πόσο υπάρχουν οι κατάλληλες άδειες. Κι όπως αποδείχθηκε, όντως δεν υπάρχουν άδειες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, η Πολεοδομία του Δήμου προχώρησε στη διακοπή των εργασιών μετά την αυτοψία που έκανε. «Εξάλλου στην υπηρεσία δεν είχε υποβληθεί κανένα σχετικό αίτημα» διευκρινίζεται. Τι διαπίστωσε επί τόπου η Πολεοδομία; Πρώτον ότι το ...
οικόπεδο συνολικής έκτασης 13 στρεμμάτων ανήκει στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου Κοπάνων. Όσο για τις αυθαιρεσίες, δεν είναι λίγες. Διαπιστώθηκε καταρχάς ότι γίνονται αυθαίρετες χωματουργικές εργασίες, χωρίς άδεια. Επίσης, ότι έχουν κοπεί δέντρα χωρίς να υπάρχει άδεια από το Δασαρχείο.

Η πιο σημαντική αυθαιρεσία είναι όμως ότι υπάρχει καταπάτηση δρόμου. Σύμφωνα με το σχέδιο πόλης, ανάμεσα από το οικόπεδο προβλέπεται να περάσει δρόμος, για τον οποίο έχει γίνει μάλιστα απαλλοτρίωση! Κάποιοι δηλαδή επιχείρησαν να οικειοποιηθούν δημόσια περιουσία. Το ποιοι είναι αυτοί παραμένει επίσημα άγνωστο για τον Δήμο. «Για τον δήμο Ιωαννιτών, ο μισθωτής της έκτασης, ο οποίος προχώρησε στις συγκεκριμένες εργασίες, είναι επίσημα τουλάχιστον, άγνωστος. Όμως είναι κοινό μυστικό στην πόλη, ότι στο σημείο διαμορφώνεται σταθμός εξυπηρέτησης αυτοκινήτων» τονίζεται. Είναι προφανές ότι ο Δήμος αποφεύγει να εμπλέξει το υπεραστικό ΚΤΕΛ, μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Αποδέχεται όμως τα περί διαμόρφωσης πάρκινγκ.

Ο «Η.Α.» απευθύνθηκε στον πρόεδρο του υπεραστικού ΚΤΕΛ Γρηγόρη Γκίκα, με αφορμή και την καταγγελία των κατοίκων της περιοχής. Ο κ. Γκίκας ήταν κατηγορηματικός: «Ό,τι συμβαίνει δίπλα στη λίμνη, δεν σημαίνει ότι το κάνει το ΚΤΕΛ. Δεν είμαστε ο μισθωτής του χώρου. Δεν ξέρω καν για ποιον χώρο μιλάτε». Όταν του εξηγήσαμε, μας είπε πάντως ότι το οικόπεδο ανήκει στην εκκλησία Αγίου Νικολάου Κοπάνων και ότι αυτό βρίσκεται εντός σχεδίου «από όσο γνωρίζω» όπως είπε χαρακτηριστικά. Τον κ. Γκίκα, ο οποίος ήταν και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις τελευταίες εκλογές με την παράταξη του Νίκου Γκόντα, έρχεται να διαψεύσει περίτρανα ο προϊστάμενος της εκκλησίας Απόστολος Σίλλης.

«Έχουμε νοικιάσει το οικόπεδο στο υπεραστικό ΚΤΕΛ μετά από δημόσια δημοπρασία που έγινε. Νοικιάσαμε 10 στρέμματα από τα συνολικά 15 που έχουμε» τονίζει. Είναι προφανώς ότι ο κ. Γκίκας προσπαθεί να συγκαλύψει με τον απαράδεκτο αυτόν τρόπο τις ευθύνες του για τον τρόπο που μεθοδεύει την κατασκευή ενός πάρκινγκ, χωρίς να σέβεται τον νόμο. Και δυστυχώς αποδεικνύεται ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που κήρυξε παράνομο τον σταθμό στην οδό Γ. Παπανδρέου δεν αγγίζει καθόλου το υπεραστικό ΚΤΕΛ, που υποτίθεται ότι είναι οργανισμός με κοινωνική ευθύνη, καθώς συνεχίζει την ίδια τακτική. Η δημοτική αρχή, από την πλευρά της, ξεκαθαρίζει πάντως ότι «στο πλαίσιο της ευταξίας και ευνομίας, δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθούν ανομίες του παρελθόντος, που βάζουν σε περιπέτειες επιχειρηματικές δραστηριότητες».

Κάνει επίσης σαφές ότι οποιαδήποτε δραστηριότητα χωρίς τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις, θα τη βρουν συντεταγμένα, απέναντι. «Σε κάθε περίπτωση η δημοτική αρχή θα εφαρμόσει πιστά τη νομοθεσία διαφυλάσσοντας το δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον των πολιτών και έχοντας ως γνώμονα την μελλοντική, εύρυθμη λειτουργία της πόλης», δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος

Δημήτρης Θεμελής.
 agon.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 3/03/2011 09:15:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Στοπ στο αυθαίρετο πάρκινγκ του ΚΤΕΛ, λέει ο Δήμος Ιωαννιτών."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες