ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:21 Μαρτίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

"Σφυροκόπημα"! Κύματα βομβαρδισμών και εκτοξεύσεις "ΤΟΜΑΧΟΚ" από Αμερικάνους-Γάλλους-Βρετανούς.

Οι αντικαθεστωτικοί στη Βεγγάζη πανηγυρίζουν
 πάνω σ' ένα τεθωρακισμένο του λιβυκού στρατού, φωνάζοντας
 ότι τους υποστηρικτές του Καντάφι «βομβαρδίζει ο Σαρκοζί...»
Με δυσπιστία αντιμετώπισαν αμέσως οι επιχειρούντες εναντίον του συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι σύμμαχοι τη χθεσινοβραδινή ανακοίνωση από την Τρίπολη για κατάπαυση του πυρός. Ναι μεν δεκάδες «Τόμαχοκ» και λοιποί πύραυλοι που εκτόξευσαν αμερικανικά, γαλλικά και βρετανικά πλοία και αεροπλάνα έχουν -όπως ανακοινώνεται- πλήξει καίρια την αντιαεροπορική άμυνα της Λιβύης, αλλά καθεστωτικές δυνάμεις εξακολουθούσαν να βομβαρδίζουν τη Μισράτα και «αφυπνισμένες» ομάδες φιλοκανταφικών ενόπλων συνεπλάκησαν με αντικαθεστωτικούς μέσα στη Βεγγάζη.

 Αμερικανοί βομβαρδίζουν στρατηγικές τοποθεσίες αντιαεροπορικών πυραύλων (SAM) στη μεσογειακή ακτογραμμή της βορειοδυτικής Λιβύης. Γάλλοι χτύπησαν άρματα μάχης και στρατιωτικά οχήματα απωθώντας τους κανταφικούς από τη Βεγγάζη εναντίον της οποίας είχαν ξεκινήσει επιθέσεις από το πρωί του Σαββάτου και βοηθώντας έτσι τους αντικαθεστωτικούς να ξαναβγούν στο..
 δρόμο προς την Ατζνταμπίγια. Και Βρετανοί χτυπούν στρατιωτικούς στόχους στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης, σύμφωνα με τον στρατηγό Τζον Λόριμερ, εκπρόσωπο των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων. Κοντινότερο βρετανικό πλήγμα φέρεται στο κτιριακό συγκρότημα-κατοικία του Καντάφι την Μπαμπ ελ Αζαζία, σε κάποια από τα μεταφερόμενα αντιαεροπορικά που προστατεύουν την περίμετρό του. Χθες τη νύχτα οι εκρήξεις συντάρασσαν και την Τρίπολη.

«Κατάπαυση πυρός»
Ενώ έτσι, σε γενικές γραμμές, εξελισσόταν ήδη το τρίτο κύμα των από αέρος πληγμάτων της επιχείρησης «Αυγή της Οδύσσειας», γύρω στις 9 το βράδυ, υψηλόβαθμος αξιωματικός του λιβυκού στρατού εμφανίστηκε, διακόπτοντας συνέντευξη Τύπου ζωντανά μεταδιδόμενη από την κρατική τηλεόραση, για να αναγγείλει τη διαταγή κατάπαυσης του πυρός -τη δεύτερη από εκείνη που (θεωρητικά και μόνο) διατύπωσε το καθεστώς την Παρασκευή. Αμεση υπήρξε η αντίδραση σε Λευκό Οίκο και Πεντάγωνο στην Ουάσιγκτον, αλλά και στη Ντάουνινγκ Στριτ στο Λονδίνο, με ταυτότημες τοποθετήσεις δυσπιστίας ως προς την ειλικρίνεια των προθέσεων του λιβυκού καθεστώτος και την ανάγκη της εξέλιξης των εναντίον της πολεμικής του μηχανής επιχειρήσεων.

Νωρίτερα, ενώ στο Πεντάγωνο εξέφραζαν την εκτίμηση ότι «καίρια» έχει μέχρι στιγμής πληγεί το σύστημα αεράμυνας στη Λιβύη, συμπεριλαμβανομένων των ραντάρ, ο αντιναύαρχος Γουίλιαμ Κόρτεϊ, εκπρόσωπος του αμερικανικού επιτελείου υποστήριζε ότι, παρά την επιτυχή μέχρι στιγμής εφαρμογή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, οι δυνάμεις του Καντάφι είναι ακόμα σε θέση να σηκώσουν ελικόπτερα. Δεν υπήρξαν απώλειες συμμαχικών αεροσκαφών -Ουάσιγκτον και Παρίσι φρόντισαν εγκαίρως να διαψεύσουν περί του αντιθέτου λιβυκές αιτιάσεις. Οι «προσκεκλημένοι» Δυτικοί δημοσιογράφοι στην Τρίπολη χθες βρίσκονταν σε υποχρεωτικό περιορισμό στο ξενοδοχείο τους, πλην της επίσκεψής τους με συνοδεία ανθρώπων του καθεστώτος στην Μπαμπ ελ Αζαζία για να δουν εκατοντάδες συγκεντρωμένους υποστηρικτές του Καντάφι να δηλώνουν ότι εκτελούν χρέη ανθρώπινης ασπίδας. Ηταν αδύνατη η ανεξάρτητη επιβεβαίωση του αριθμού των 64 νεκρών, που ανακοίνωσαν χθες, ως μέχρι στιγμής παράπλευρες απώλειες των βομβαρδισμών.

«Βομβαρδίζει ο Σαρκοζί...»
Στη Βεγγάζη, οι αντικαθεστωτικοί ανακοίνωσαν χθες ότι τουλάχιστον 90 σκοτώθηκαν στη διάρκεια της προχθεσινής επίθεσης των καθεστωτικών δυνάμεων εναντίον της πόλης που ανέκοψαν οι γαλλικοί βομβαρδισμοί. «Τους βομβαρδίζει ο Σαρκοζί!...», φώναζαν πανηγυρίζοντας κάτοικοι της πρωτεύουσας των αντικαθεστωτικών. Χθες βράδυ, ωστόσο, μέχρι αργά τη νύχτα αμύνονταν ενάντια σε επιθέσεις φιλοκανταφικών που είχαν ξεκινήσει οδομαχίες σε αρκετές συνοικίες της Βεγγάζης. Στη Μισράτα, αδύνατο επίσης να υπολογιστεί ο αριθμός των θυμάτων.

Αρματα μάχης και ρυμουλκούμενα πυροβόλα που επί μέρες βομβαρδίζουν την πολιορκημένη πόλη, χθες προωθήθηκαν προς το κέντρο της. Μαρτυρώντας κυριολεκτικά οι κάτοικοί της, στους οποίους έχουν κόψει νερό και ηλεκτρικό, ζητούσαν βοήθεια. Λίγο μετά τη γνωστοποίηση ότι η Ιταλία προτίθεται να συμμετάσχει στις επιχειρήσεις και με μαχητικά αεροσκάφη, το ιταλικό ρυμουλκό «Augusta Offshore», που είχε αράξει στο λιμάνι της Τρίπολης, κατελήφθη από καθεστωτικούς που αιχμαλώτισαν το πλήρωμά του (οκτώ Ιταλοί, δύο Ινδοί και ένας Ουκρανός).

Το βράδυ, με συνοδεία 11 Λίβυων στρατιωτικών και συνεχή απαγόρευση επικοινωνίας με τη βάση του, το ρυμουλκό απέπλευσε κατευθυνόμενο προς πετρελαϊκή πλατφόρμα της ιταλικής εταιρείας ΕΝΙ, βορειοανατολικά της Τρίπολης.

 (Πηγές: Reuters, Γαλλικό, ΑΠΕ, BBC, Al Jazeera, guardian.co.uk).
ΝΤΙΝΑΣ ΒΑΓΕΝΑ
enet.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 3/21/2011 10:06:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for ""Σφυροκόπημα"! Κύματα βομβαρδισμών και εκτοξεύσεις "ΤΟΜΑΧΟΚ" από Αμερικάνους-Γάλλους-Βρετανούς."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες