ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:10 Μαρτίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Καταγγελία του ΠΑΜΕ για απόλυση στην εταιρεία ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε.

Το ΠΑΜΕ με την παρακάτω ανακοίνωσή του καταγγέλλει την εταιρεία ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε. για απόλυση εργαζομένου, υποστηρίζοντας πως σχετίζεται με απεργία που πραγματοποιήθηκε.

Σε τρομοκρατική απόλυση εργαζόμενου που άσκησε το δικαίωμά του να απεργήσει προχώρησε η ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε.. Μία ενέργεια που δεν είχε στόχο μόνο τον συγκεκριμένο συνάδελφο, αλλά ήταν απειλή για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου. Η ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε. μέσα στο 2010 σημείωσε το μεγαλύτερο ρεκόρ πωλήσεων στην ιστορία της.

Παρόλα αυτά, με αφορμή τη κρίση έχει εξαγγείλει περικοπές για να μειώσει το κόστος και να καταγράψει καινούργιο ρεκόρ κερδοφορίας. Αυτό....
 σημαίνει απολύσεις, εντατικοποίηση της εργασίας, μείωση αποδοχών κ.τ.λ.. Για να υλοποιηθούν αυτοί οι στόχοι αξιοποιούνται όλοι οι αντεργατικοί νόμοι των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ. Καλούμε τους συναδέλφους στην ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε. να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην εργασία του κάθε εργαζόμενου.  Είναι μεγάλο ψέμα ότι «όλως τυχαίως» η απόλυση ήρθε την επομένη της απεργίας όπως ισχυρίζεται η εταιρία.

 Όταν στους άμεσους στόχους της εταιρίας είναι τα παραπάνω μέτρα, το πρώτο που πρέπει να φροντίσει είναι η αποτροπή της ταξικής συνδικαλιστικής δράσης που μπορεί να ανατρέψει αυτούς τους σχεδιασμούς.  Είναι μεγάλο ψέμα ότι η απόλυση έγινε με κοινωνικά κριτήρια. Δεν υπάρχουν τέτοια σε καμία απόλυση. Το δικαίωμα στην εργασία είναι το πρώτο που πρέπει ενωμένοι να υπερασπιστούμε. Να αγωνιστούμε και να παλέψουμε για την επαναπρόσληψη του συνάδελφου Μπενέκου. Αν δεν αντιπαλέψουμε την εργοδοσία σήμερα, αύριο θα είναι η σειρά κάποιου άλλου συνάδελφου. Για να υπερασπιστούμε αυτό το δικαίωμα ο καθένας μόνος του δεν μπορεί. Χρειάζεται συλλογικά μέσα από τα ταξικά προσανατολισμένα σωματεία.

Σε διαφορετική περίπτωση θα υλοποιήσουν το στόχο τους που είναι να βγαίνει περισσότερη δουλειά, με λιγότερους εργαζόμενους, όσο πιο κακοπληρωμένους γίνεται. Να υπερασπιστούμε κάθε κεκτημένο δικαίωμα. Πόσο μάλλον σήμερα που ο πλούτος που παράγεται είναι τόσος μεγάλος που θα έπρεπε να μιλάμε για διεύρυνση των δικαιωμάτων μας. Για μείωση του εργάσιμου χρόνου, μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν κοινωνικές παροχές σε παιδεία, υγεία και πρόνοια. Καλούμε τους συναδέλφους του Νηρέα και κάθε εργαζόμενο σε ταξική συσπείρωση και δράση για την επαναπρόσληψη του απολυμένου συναδέλφου.

Η αλληλεγγύη των εργαζομένων είναι το μοναδικό όπλο απέναντι στην ισοπέδωση των δικαιωμάτων και της ίδιας μας της ζωής που καθημερινά βιώνουμε. Αυτή τη μάχη θα την κερδίσουμε και θα αποτελέσει παρακαταθήκη για ολόκληρο τον πόλεμο που μας έχει κηρύξει η πλουτοκρατία. Πάρτε τώρα πίσω την απόλυση .

eviaportal.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 3/10/2011 11:14:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Καταγγελία του ΠΑΜΕ για απόλυση στην εταιρεία ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες