ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:17 Μαρτίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Παράνομες δεξαμενές καυσίμων σε εργοστάσια και λατομεία στα Γιάννεα.

Θέμα χρόνου είναι η άσκηση διώξεων και η επιβολή βαρύτατων προστίμων σε βάρος ιδιωτών αλλά και συνεργατών γνωστών εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών στα Γιάννινα από το ΣΔΟΕ, μετά τον εντοπισμό σοβαρών παραβάσεων που έχουν να κάνουν με παράνομη διακίνηση καυσίμων, λαθρεμπόριο και παραβάσεις στη χρήση βυτιοφόρων οχημάτων.

Το θέμα αποκάλυψε στο χθεσινό της φύλλο η «Ε», διασταυρώνοντας σχετικές πληροφορίες από το ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης που έκανε ενδελεχείς ελέγχους από τον Οκτώβριο του 2010 μέχρι και πριν από λίγες ημέρες στην περιοχή. Όπως επισημαίνεται από την διαδικασία που βρίσκεται ήδη στο στάδιο της προανάκρισης εντοπίστηκαν αρκετές περιπτώσεις με τις προαναφερόμενες παραβάσεις, όπως επίσης εντοπίστηκαν και παράνομες δεξαμενές καυσίμων, που βρισκόταν σε εργοτάξια και..
 σε λατομεία, χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις. Από τον τύπο ενημερώθηκε για τις διαπιστώσεις των παραβάσεων του ΣΔΟΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Πρατηριούχων Ιωαννίνων Παντελής Κολόκας που υπενθύμισε μεταξύ άλλων πως και στο παρελθόν το συνδικαλιστικό όργανο των πρατηριούχων είχε αναφερθεί στην ανάγκη να γίνουν εντατικοί έλεγχοι σε διάφορες περιπτώσεις, όπου υπήρχαν σχετικές καταγγελίες ή έστω και απλές αναφορές.

 «Οι έλεγχοι πρέπει να γίνονται από τα κλιμάκια των υπηρεσιών και το ΣΔΟΕ γιατί μόνο έτσι θα σταματήσει το φαινόμενο των παράνομων δεξαμενών σε χωράφια και εργοτάξια που δεν έχουν άδειες. Στα πρατήρια καυσίμων υπάρχουν οι άδειες, τα σχεδιαγράμματα και έχουν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες», σημείωσε ο κ. Κολόκας που πρόσθεσε ότι πολλά πράγματα άλλαξαν από όταν διαφοροποιήθηκε η νομοθεσία και από τότε που απαιτούνται οικοδομικές άδειες για τις δεξαμενές. «Παλιά δεν χρειαζόταν οικοδομική άδεια για τις δεξαμενές, όμως στη συνέχεια και με τις αλλαγές που έγιναν στη νομοθεσία δε δηλώθηκαν πολλές δεξαμενές, γιατί ήταν πολλοί εκείνοι που ήθελαν να αποφύγουν τα πρόστιμα. Για αυτό το λόγο ζητήσαμε επακριβή στοιχεία και καταγραφή των δεξαμενών στα πρατήρια», σημείωσε ο κ. Κολόκας.

Ποιοι κλέβουν τους πρατηριούχους
Ακόμη, ο πρόεδρος του Σωματείου Πρατηριούχων Ιωαννίνων επισήμανε πως ένα σημαντικό πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι πρατηριούχοι σχετίζεται με την ανεπάρκεια ελέγχων στα βυτιοφόρα από τα οποία προμηθεύονται τα πρατήρια με καύσιμα. «Η επιτροπή που έχει συγκροτηθεί για αυτό το σκοπό, για να κάνει την ογκομέτρηση των δεξαμενών δεν έχει ελέγξει ποτέ και κανέναν. Εκείνοι που κλέβουν τους πρατηριούχους είναι οι βυτιοφορείς και οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών. Προσωπικά και εγώ στο παρελθόν αλλά και πολλοί συνάδελφοι αναγκαστήκαμε να χρεωθούμε και να αγοράσουμε βυτιοφόρα, αφού πληρώναμε καύσιμα, τα οποία δεν πωλούσαμε», κατέληξε.

Καταγγελίες πρατηριούχων
Το χθεσινό ρεπορτάζ της «Ε» προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και πλήθος αντιδράσεων από πρατηριούχους που έτυχε το προηγούμενο διάστημα να πιαστούν στην τσιμπίδα των κλιμακίων του ΣΔΟΕ και όχι αποκλειστικά των κλιμακίων από την Θεσσαλονίκη που αναφέρονται στο ρεπορτάζ. Όπως σημείωσαν χαρακτηριστικά επαγγελματίες που κλάδου που επικοινώνησαν με την «Ε», οι έλεγχοι είναι απαραίτητοι, αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή το κράτος μέσα από τους επίσημους φορείς και τις υπηρεσίες του να δείχνει και το κοινωνικό του πρόσωπο.

Αυτό δε φαίνεται, όπως επισήμαναν, με την αποσπασματική εφαρμογή των ελέγχων και κυρίως με την εξοντωτική επιβολή προστίμων που αγγίζουν τις 100.000 ευρώ για παραβάσεις, οι οποίες δεν έχουν νομικό έρεισμα και για τις οποίες οι πρατηριούχοι που αντιμετωπίζουν ποινική δίωξη σε βάρος τους είχαν λάβει τις σχετικές διαβεβαιώσεις από λογιστές και φοροτεχνικούς ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσουν πρόβλημα.
 Μία από αυτές τις περιπτώσεις έχει να κάνει και με την αλλαγή που συντελέστηκε με σχετική διάταξη και η οποία αναφέρεται στο χρόνο κατά τον οποίο ο κάθε πρατηριούχος οφείλει να καταγράφει μηδενικά αποθέματα καυσίμων στις δεξαμενές του.

ele.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 3/17/2011 11:06:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Παράνομες δεξαμενές καυσίμων σε εργοστάσια και λατομεία στα Γιάννεα."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες