ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:20 Μαρτίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Κ. Πουπάκης: Ο κ. Ρόβλιας μάλλον ζει σε μια άλλη χώρα που δεν υπάρχει αισχροκέρδεια- κερδοσκοπία στην αγορά καυσίμων, δεν υπάρχει ανεργία, οι τιμές είναι χαμηλές και οι μισθοί υψηλοί…

Δεν βλέπει ότι η αμόλυβδη βενζίνη έχει ξεπεράσει τα 1,80 και στα νησιά πλησιάζει τα 2 ευρώ;
Δεν ακούει τις επίσημες καταγγελίες της Ομοσπονδίας Πρατηριούχων που κάνουν λόγο για πειραγμένες αντλίες;
Δεν διαβάζει τις προειδοποιήσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού για πρακτικές καρτέλ; Μέχρι και στις Βρυξέλλες βλέπουν αυτό που δεν βλέπει ο κύριος Ρόβλιας. Τη με ευθύνη του ανεξέλεγκτη ακρίβεια, την αισχροκέρδεια και την απουσία πολιτικής βούλησης να προστατευτεί ο εργαζόμενος και ο καταναλωτής.

Αυτό ακριβώς καταδίκασε ο αρμόδιος επίτροπος στην απάντησή του σε σχετική ερώτηση που βάσει των ανωτέρω θέσαμε πριν λίγες ημέρες. Είπε τα αυτονόητα. Ή μήπως ο κ. Ρόβλιας σκόπιμα αποκρύπτει την εγκληματική συμπεριφορά; Μήπως θα έπρεπε αντί να τρέχει από κανάλι σε κανάλι να βγει στο δρόμο μαζί με όλους τους άλλους πολίτες να δει την τιμή της βενζίνης για την...
οποία με τις δηλώσεις του αισθάνεται περήφανος;

Γιατί πώς αλλιώς εκτός από εγκληματική συμπεριφορά μπορούν να χαρακτηριστούν οι παράνομες πρακτικές, που εφαρμόζονται χωρίς συνέπειες απέναντι στα ήδη βεβαρημένα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα; Πώς αλλιώς εκτός από εγκληματικές μπορούν να χαρακτηριστούν οι ενέργειες του ίδιου ως συνυπεύθυνο μέλος της κυβέρνησης, που με την πολιτική της οδηγεί την πραγματική οικονομία της χώρας σε αδιέξοδο και τις ασθενέστερες κοινωνικές τάξεις στην φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, οξύνοντας τις οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες; Η κυβέρνηση του «Τιτανικού» που έχει οδηγήσει σε ναυάγιο την οικονομία, «βουλιάζοντας» ολόκληρη την κοινωνία. · Εγκληματική ενέργεια για δυσφήμιση της χώρας διεθνώς, όταν ο Πρωθυπουργός του «λεφτά υπάρχουν» και τα στελέχη του, έλεγαν ότι δεν «υπάρχει σάλιο» και μιλούσαν για «χρεοκοπημένο κράτος», μετατρέποντας την κρίση χρέους σε κρίση δανεισμού, ρίχνοντας συνειδητά τη χώρα στη «μέγγενη» του Δ.Ν.Τ.

· Εγκληματική ενέργεια απέναντι στα ελληνικά νοικοκυριά, που βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται δραματικά, τον οικογενειακό προγραμματισμό τους να ανατρέπεται και την αγοραστική τους δύναμη να εξανεμίζεται, με αποτέλεσμα αγαθά και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης να γίνονται πολυτέλεια γι’ αυτά. · Εγκληματική ενέργεια απέναντι στους νέους, η ανεργία των οποίων ξεπερνά το 28%, γεγονός που τους αναγκάζει στην εργασιακή περιπλάνηση και τη μετανάστευση. · Εγκληματική ενέργεια απέναντι στους μισθωτούς, τους νόμιμους και μόνιμους χρηματοδότες του Κρατικού προϋπολογισμού, που βλέπουν την εργασιακή ανασφάλεια να «χτυπά κόκκινο», τα «δώρα» και τα επιδόματα αδείας να καταργούνται και το μισθό τους να περικόπτεται κάθε φορά, που η τρόικα επισκέπτεται την Αθήνα.

Η χώρα μας αναδεικνύεται σε «Πρωταθλήτρια Ευρώπης» στη μείωση του ωρομισθίου κατά 5.5%, όταν σε επίπεδο Ε.Ε. των 27 αυτό παρουσιάζεται αυξημένο κατά 2.1% το τελευταίο τετράμηνο του 2010. · Εγκληματική ενέργεια σε βάρος των συνταξιούχων, που παρακολουθούν έντρομοι τη σύνταξή τους -τη μοναδική πηγή εσόδων για τους περισσότερους- να συρρικνώνεται σε κάθε νέα «κυβερνητική μεταρρύθμιση», με αποτέλεσμα τα άλλοτε «περήφανα γηρατειά» να στερούνται ακόμη και τα απαραίτητα. · Εγκληματική ενέργεια σε βάρος των ανέργων, που με τη σχεδιαζόμενη μείωση ακόμη και του πενιχρού εισοδήματος ανεργίας καταδικάζονται στην εξαθλίωση και τη μακρόχρονη περιθωριοποίηση. · Εγκληματική ενέργεια σε βάρος των πολυτέκνων οικογενειών και της δημογραφικής εξέλιξης της χώρας, όταν οι «κυβερνώντες» συζητούν ακόμη και την περικοπή των πολυτεκνικών επιδομάτων, αγνοώντας την καθοριστική συμβολή των πολυτέκνων στην ανάπτυξη και διαιώνιση της ελληνικής κοινωνίας.

· Εγκληματική ενέργεια απέναντι στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, που αποτελεί και τη «ραχοκοκαλιά» της ελληνικής οικονομίας, με τα λουκέτα να γίνονται καθημερινό φαινόμενο στην αγορά, εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας και της αδυναμίας τραπεζικού δανεισμού από βιώσιμες, μέχρι χθες, επιχειρήσεις. · Εγκληματική ενέργεια απέναντι στο ύψιστο κοινωνικό αγαθό της παιδείας, με τις άκριτες συγχωνεύσεις σχολείων, που θα εντείνουν τις εκπαιδευτικές ανισότητες και τη σχολική διαρροή, δυσκολεύοντας την πρόσβαση στην εκπαίδευση για ένα μεγάλο μέρος κυρίως του επαρχιακού μαθητικού πληθυσμού. · Εγκληματική ενέργεια σε βάρος της «γενιάς των 50αρηδων», που σπρώχνονται προς την ανεργία με τη συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να μετατρέψει την Ελλάδα σε «χώρα φθηνού εργασιακού κόστους».

Αλήθεια γιατί ενώ η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει ακαριαία και με θρησκευτική ευλάβεια κάθε αντεργατική διάταξη των τελευταίων νόμων, δεν εφαρμόζει τη διάταξη για συμμετοχή των εργοδοτών και του κράτους στην αυτασφάλιση των ανέργων άνω των 55 ετών; · Εγκληματική ενέργεια σε βάρος της ευημερίας χώρας, καθώς σαν αντιπολίτευση δε συνήνεσαν ποτέ σε αναγκαία-πολύ λιγότερο επώδυνα μέτρα, εμποδίζοντας μεταρρυθμίσεις, που αν είχαν πραγματοποιηθεί εγκαίρως δεν θα είχαμε φθάσει σήμερα σε αυτό το σημείο. · Εγκληματική ενέργεια απέναντι σε όλο τον ελληνικό λαό γιατί ενώ γνώριζαν την κατάσταση της χώρας, κέρδισαν τις εκλογές «τάζοντας στους πάντες τα πάντα», κατά τον προσφιλή τους τρόπο, και δε έχουν καμία νομιμοποίηση για τα μέτρα που λαμβάνουν.

Εάν ο κ. Ρόβλιας διαθέτει την ελάχιστη πολιτική ευθύνη και τη στοιχειώδη κοινωνική ευαισθησία, σαν μέλος της κυβέρνησης με την επίθεση που εξαπολύεται απέναντι στo εισόδημα, καθώς και σε κεκτημένα δικαιώματα και ελευθερίες των ελλήνων πολιτών, οφείλει να παρέμβει τώρα με πράξεις που θα διασφαλίσουν νόμιμες πρακτικές και θα προασπίσουν το συμφέρον του μέσου εργαζόμενου-καταναλωτή, αντί να μεταφέρει την αμηχανία του στα Μέσα Ενημέρωσης.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 3/20/2011 10:34:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Κ. Πουπάκης: Ο κ. Ρόβλιας μάλλον ζει σε μια άλλη χώρα που δεν υπάρχει αισχροκέρδεια- κερδοσκοπία στην αγορά καυσίμων, δεν υπάρχει ανεργία, οι τιμές είναι χαμηλές και οι μισθοί υψηλοί…"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες