ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:10 Μαρτίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

«Ζαρώνει» η Εγνατία...

Τι συμβαίνει με την Εγνατία οδό; Το μεγαλύτερο δομικό έργο της χώρας που εξυπηρετεί χιλιάδες οδηγούς καθημερινά, συνεχίζει να δείχνει σημάδια «γήρανσης» παρότι ούτε ολοκληρωμένο εντελώς είναι, ούτε καν δεν έχει πολλά χρόνια που δόθηκε στην κυκλοφορία το 99% του.

Τα τμήματα του δρόμου από τον κόμβο του Περιστερίου μέχρι το Μέτσοβο, δίπλα στο οδόστρωμα και τα πρανή, εμφανίζουν κατολισθήσεις, χώματα και κομμάτια του εδάφους που έχουν αποκολληθεί ακόμη και σε σημεία που έχουν γίνει εργασίες στήριξης. Το φαινόμενο δεν είναι εμφανές στο δρόμο, δεν υπάρχουν δηλαδή ανωμαλίες και «σαμαράκια» στην άσφαλτο. Ωστόσο, το θέαμα και μόνο είναι ανησυχητικό, δεδομένου ότι όλο το μήκος του δρόμου από τη Χρυσοβίτσα σχεδόν μέχρι πριν τα Γρεβενά, έχει σποραδικές καθιζήσεις που επιφέρουν ανωμαλίες στο ...
οδόστρωμα. Το ρεύμα συχνά μονοδρομείται, κάτι πάντως που δεν συνέβη μέχρι τουλάχιστον προχθές το απόγευμα, στο κομμάτι που παρουσιάζονται οι νέες κατολισθήσεις. Κανείς δεν είπε φυσικά ότι το έργο ήταν εύκολο. Ειδικά το τμήμα των Ιωαννίνων μέχρι τα Γρεβενά, είναι γνωστό ότι παρουσίαζε τις μεγαλύτερες δυσκολίες. Πολύ συχνά όμως καταλογίστηκαν ευθύνες, κυρίως πολιτικές, ότι επισπεύσθηκε η κατασκευή και η παράδοση τμημάτων σε προεκλογικές περιόδους, με αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα της κατασκευής.

Το πρώτο σοβαρό πρόβλημα εμφανίστηκε πριν από ένα περίπου χρόνο όταν το έδαφος υποχώρησε στην περιοχή των Βελανιδιών, κοντά στα Γρεβενά και η ρωγμή διαπέρασε και τα δύο ρεύματα του δρόμου. Στο συγκεκριμένο σημείο έχουν τοποθετηθεί αντλίες και έχουν κατασκευαστεί αποστραγγιστικά φρεάτια, ωστόσο τα «σημάδια» στο δρόμο και τη νησίδα, είναι ακόμα εμφανή και συνεχίζεται η μονοδρόμηση για περίπου 300 μέτρα του δρόμου. Αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η γέφυρα στο Περιστέρι, το τελευταίο τμήμα του δρόμου που απομένει για να ολοκληρωθεί από άκρο σε άκρο. Η κατασκευή της έχει ολοκληρωθεί μεν, αλλά οι καθιζήσεις των εδαφών στη γύρω περιοχή καθυστερούν την παράδοσή της στην κυκλοφορία. Οι μετατοπίσεις έγιναν αισθητές από τη «γενική πρόβα» για την παράδοση της γέφυρας στην κυκλοφορία. Αντίθετα, ολοκληρώθηκαν τα έργα στη σήραγγα του Δρίσκου και έχουν δοθεί ολόκληρα και τα δύο ρεύματα στην κυκλοφορία, πλέον.

«Αναφέρατε πρόβλημα»
Η Εγνατία Α.Ε, δίνει εδώ και λίγο καιρό τη δυνατότητα στους οδηγούς να αναφέρουν προβλήματα που συναντούν στο δρόμο μέσω της ιστοσελίδας της και συγκεκριμένα, του κόμβου.
Εκεί, οι οδηγοί μπορούν καθοδηγούμενοι από τη σελίδα η οποία βρίσκεται ακόμη σε πιλοτική εφαρμογή, να αναφέρουν περιγραφικά το πρόβλημα και να το τοποθετήσουν με ακρίβεια στο μήκος του δρόμου, με τη βοήθεια του σχετικού χάρτη.

agon.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 3/10/2011 09:05:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "«Ζαρώνει» η Εγνατία..."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες