ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:11 Μαρτίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Μέρκελ: Βοηθάμε αν πουλήσετε!

Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας της Ελλάδας ζήτησε χθες η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ ως αντάλλαγμα για την παροχή γερμανικής στήριξης στην επιμήκυνση της αποπληρωμής των 110 δισ. αλλά και τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού.

Η καγκελάριος, μιλώντας χθες στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου, είπε, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία, ότι είναι έτοιμη για «βοήθεια στην Ελλάδα εάν δώσει εγγυήσεις για αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας», αλλά και στην Ιρλανδία εάν υποστηρίξει την πρόταση για ενιαία εταιρική φορολογία στη ζώνη του ευρώ.

Παράλληλα σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Μπιλντ» -που κυκλοφορεί σήμερα- η Μέρκελ τονίζει ότι κατανοεί τις μεγάλες δυσκολίες που έχει η ...
Ελλάδα στο να αποκαταστήσει τα δημοσιονομικά της μέσα σε διάστημα μόλις τριών ετών, τασσόμενη έμμεσα υπέρ της επιμήκυνσης αποπληρωμής του ελληνικού χρέους των 110 δισ. ευρώ. «Δεν αρκούν τρία χρόνια για να διορθώσει η Ελλάδα τα δημοσιονομικά της. Με το να επιμένει κανείς να αποκαταστήσει η χώρα τη δημοσιονομική της ισορροπία εντός τριών ετών, το μόνο που θα καταφέρει είναι να δημιουργήσει νέες αναταράξεις και προβλήματα», δηλώνει χαρακτηριστικά. Αποκλείει, πάντως, το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, λέγοντας ότι «η Ε.Ε. δεν διαθέτει τα κατάλληλα εργαλεία για να πράξει κάτι τέτοιο».

Στη συνέντευξή της η Γερμανίδα καγκελάριος τονίζει ότι θα ζητήσει να τεθούν πολύ αυστηρές προϋποθέσεις στην περίπτωση που κάποια υπερχρεωμένη χώρα χρειαστεί και πάλι οικονομική στήριξη, απειλώντας ακόμη και με γερμανικό βέτο εάν δεν εισακουστούν οι θέσεις αυτές. Αν χρεοκοπήσει το '13 Η κ. Μέρκελ σημειώνει ότι «η όποια νέα οικονομική βοήθεια σε επίπεδο ευρωζώνης για τα υπερχρεωμένα κράτη θα πρέπει να αποφασιστεί ομόφωνα. Η βοήθεια αυτή θα πρέπει να χορηγηθεί μόνο σε περιπτώσεις εξαιρετικού κινδύνου για το ευρώ και υπό πολύ αυστηρές προϋποθέσεις. Εχουμε το δικαίωμα βέτο και αν χρειαστεί θα κάνω χρήση του». Συμπληρώνει ακόμη ότι σε περίπτωση που μετά το 2013 η Ελλάδα χρεοκοπήσει, τα βάρη της χρεοκοπίας αυτής θα πρέπει να επιμεριστούν και οι ιδιώτες κεφαλαιούχοι.

Οσον αφορά την έκδοση ευρωομολόγων ώστε να βοηθηθούν τα υπερχρεωμένα κράτη της ευρωζώνης, η Μέρκελ εμφανίζεται κάθετα αντίθετη, καθώς όπως λέει: «Τα ευρωομόλογα είναι κατά την άποψή μας λάθος μέσον για να λυθούν τα προβλήματα των υπερχρεωμένων χωρών. Είναι μια πλαστή ένδειξη αλληλεγγύης. Στην πραγματικότητα δεν βοηθούν κανέναν, γιατί έχουν μια ισοπεδωτική άποψη για το πόσο διαφορετική είναι τη στιγμή αυτή η οικονομική δύναμη μεταξύ των κρατών-μελών». Οπως επισημαίνει και ο γερμανικός Τύπος, οι απόψεις που αναπτύσσει η Ανγκελα Μέρκελ στη συνέντευξή της στη σημερινή «Μπιλντ» είναι και οι κόκκινες γραμμές που θα θέσει η γερμανική αντιπροσωπεία στις διαβουλεύσεις με τους εταίρους της.

Οι εσωτερικές πιέσεις δεν επιτρέπουν στην Ανγκελα Μέρκελ να προχωρήσει τη στιγμή αυτή σε άλλες παραχωρήσεις, αφού το κόμμα της, δηλαδή οι Χριστιανοδημοκράτες, οι κυβερνητικοί εταίροι της -οι Φιλελεύθεροι-, το επιχειρηματικό και βιομηχανικό λόμπι της χώρας, αλλά και ένα μεγάλο μέρος της γερμανικής κοινής γνώμης δεν της επιτρέπουν καμιά δυνατότητα ευελιξίας. *

Του ΠΑΝΤΕΛΗ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
enet.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 3/11/2011 09:25:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Μέρκελ: Βοηθάμε αν πουλήσετε!"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες