ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:3 Μαρτίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Σκέψη για βυθιζόμενες μπάρες στους πεζόδρομους της Άρτας. Συζήτηση για το κυκλοφοριακό στο Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων.

 Γιάννης Παπαλέξης: Πρέπει ν’ αποφασίσουμε, είναι πεζόδρομος η Σκουφά ή δεν είναι; «Όποιος καταστηματάρχης θέλει να έχει κατάστημα επί του πεζοδρόμου με ό,τι πλεονεκτήματα αυτό έχει οφείλει να τον αντιμετωπίζει σαν τέτοιο».
 Με βυθιζόμενες μπάρες οι οποίες θα τοποθετηθούν εντός των επόμενων μηνών πιλοτικά στις εισόδους των πιο κρίσιμων από άποψη κίνησης κεντρικών πεζόδρομων σκέφτεται η Δημοτική Αρχή Άρτας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της παράνομης εισόδου, κυκλοφορίας και στάθμευσης οχημάτων στους πεζόδρομους της πόλης. Τις σκέψεις και τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής για την αντιμετώπιση του προβλήματος γνωστοποίησε ο Δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε την περασμένη Παρασκευή με...
 αφορμή ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων Χρ. Παπάζογλου και Αν. Σίμου κατά την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση.

 Κυκλοφοριακό και αστυνόμευση
Ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί και αύριο» Χρήστος Παπάζογλου αναφέρθηκε στα προβλήματα ελλιπούς αστυνόμευσης στο κέντρο της πόλης λέγοντας πως «υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες ότι η αστυνόμευση στους δρόμους Βασ. Κων/νου, Βασ. Πύρρου και Σκουφά είναι ελλιπής από Δημοτική Αστυνομία».

Πίστωση χρόνου ελέω… προϋπολογισμού
Ο Δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης τόνισε ότι τα ζητήματα που αφορούν στην λειτουργία της πόλης, την αστυνόμευση και το κυκλοφοριακό έχουν άμεση προτεραιότητα και είναι τα πρώτα προβλήματα τα οποία πρέπει να λυθούν ζήτησε όμως μικρή προθεσμία για τα αποτελέσματα που πρέπει να υπάρξουν δεδομένου ότι δεν έχει ψηφιστεί ακόμα ο προϋπολογισμός του Δήμου και ως εκ τούτου δεν μπορούν να υλοποιηθούν οι όποιες παρεμβάσεις αποφασιστούν αφού δεν επιτρέπεται καμία δαπάνη. Τόνισε δε ότι η Δημοτική Αρχή έχει και άποψη και σχέδιο απλά χρειάζεται λίγος χρόνος.

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαλέξης ανέφερε: «Θα μας επιτρέψετε να έχουμε μια ανοχή ενός μήνα με την έννοια ότι δεν έχουμε εγκρίνει ακόμα προϋπολογισμό, δεν μπορούμε να κάνουμε καμία δαπάνη, δεν μπορούμε ακόμα να πάρουμε δύο στύλους να βάλουμε πάνω στα πεζοδρόμια για να μην μπαίνουν τα αυτοκίνητα. Έχουμε άποψη και θα φέρουμε στο Δ.Σ. τις επόμενες μέρες πώς πρέπει να ελεγχθεί το κέντρο και πώς πρέπει να σταματήσει επιτέλους ο κεντρικός πεζόδρομος της Σκουφά να χρησιμοποιείται σαν λεωφόρος. Απαιτεί όμως κάποια μικρή δαπάνη την οποία όπως γνωρίζετε δεν έχουμε την δυνατότητα πριν την έγκριση του πρ/σμού δηλαδή πριν το τέλος Μάρτη και ίσως και 15 Απρίλη να κάνουμε. Άρα λοιπόν είναι γνωστά τα προβλήματα, τα ξέρει η κοινωνία, τα ζούμε καθημερινά, δεν πάει άλλο, το ξέρουμε και πρέπει να λυθεί άμεσα. Και νομίζω θα λυθεί τουλάχιστον σε ένα μικρό βαθμό γιατί το κυκλοφοριακό της πόλης θα ‘ναι κάποιος τρελός αν νομίζει ότι μπορεί να το λύσει με λίγα λεφτά ή με λίγα μέτρα». -

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας τονίζοντας: «Είμαστε στις πρώτες μέρες και βρήκαμε κάποια δεδομένη κατάσταση. Συζητάμε για τη Δημοτική Αστυνομία, συζητάμε δηλαδή για ανθρώπινο δυναμικό το οποίο θέλει ειδική διαχείριση. Έχουμε πολύ καλή συνεργασία με τα παιδιά της Δημοτικής Αστυνομίας, θέλουμε να τους πούμε τι ακριβώς ζητάμε απ’ αυτούς όσον αφορά την αστυνόμευση της πόλης και στα πλαίσια αυτά ζητάω λίγη προθεσμία. Συζητάμε για μια συνένωση 5 Δήμων, συζητάμε για ζητήματα απερίγραπτα σε θέματα λειτουργίας, διοικητικά και όχι μόνο άρα λοιπόν σας παρακαλώ πάρα πολύ δείξτε εμπιστοσύνη και λίγη υπομονή ότι κάποια στιγμή άμεσα θα φανεί η διαφορά αν δεν έχει φανεί σε κάποιον τομέα τουλάχιστον».

Χώρος πάρκιγνκ η αυλή της Αγίας Θεοδώρας
Η δημοτική σύμβουλος Αναστασία Σίμου μετέφερε την εικόνα από τον αύλειο χώρο της Αγίας Θεοδώρας αναφέροντας, κατά την λαϊκή έκφραση, ότι «εκεί γίνεται το βράδυ χαμός από το παρκάρισμα των αυτοκινήτων». «Ερχόμενος κάποιος στην πόλη μας και βλέποντας αυτήν την κατάσταση να είναι παρκαρισμένα τα αυτοκίνητα στην είσοδο κυριολεκτικά του ναού δεν θα έχει την καλύτερη εικόνα και πιθανόν να μην ξανάρθει» είπε η κυρία Σίμου. «Όπως είπατε θα σας δώσουμε πίστωση χρόνου, όλοι μας είμαστε καλοπροαίρετοι αλλά καλό θα είναι ειδικά σε κάποιους ειδικούς χώρους όπως εκεί να λάβετε μέτρα πιο έγκαιρα».

Σεβασμός στους πεζόδρομους
 Ο Δήμαρχος κ. Παπαλέξης είπε ότι το πρόβλημα στην περιοχή της Αγ. Θεοδώρας θα αντιμετωπιστεί προσωρινά με μια πρόχειρη μπάρα – σύμφωνα με πληροφορίες η μπάρα αυτή τοποθετήθηκε αλλά την ίδια μέρα ξηλώθηκε από αγνώστους κατά την συνήθη τακτική. Από κει και πέρα μεγαλύτερη ανακούφιση στο πρόβλημα εκτιμά ο Δήμαρχος ότι θα δώσουν οι βυθιζόμενες μπάρες. Αυτό σε συνδυασμό με την δέουσα συμπεριφορά που θα πρέπει να επιδείξουν όσοι κάνουν χρήση των πεζόδρομων και κυρίως κατά την φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων. Ο κ. Παπαλέξης ανέφερε συγκεκριμένα ότι: «Στις εισόδους της Αγίας Θεοδώρας, της Σκουφά, της Κ. Αιτωλού από την Εθνική τράπεζα και ίσως κάποιο σημείο ακόμα, πιλοτικά το επόμενο δίμηνο ή τρίμηνο θα μπουν βυθιζόμενες μπάρες που θ’ αξίζουν 10.000 ευρώ η μία και θα κάνουν αυτό που πρέπει γιατί δεν μπορεί άλλο να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

Τα πιλοτικά σημεία αυτά θα κλείσουν γιατί εκεί αντιλαμβάνεστε γίνεται ο μεγάλος πόλεμος. Πρέπει ν’ αποφασίσουμε τελικά γιατί δεν είναι μόνο αυτό. Πάρα πολλοί πολίτες καταθέτουν αιτήσεις για ελεύθερη διέλευση στον πεζόδρομο και πρέπει συνάδελφοι του Δ.Σ. ν’ αποφασίσουμε, είναι πεζόδρομος αυτό που είναι στη Σκουφά και γύρω στους δρόμους ή δεν είναι; Αν λοιπόν είναι πεζόδρομος πρέπει να χρησιμοποιείται σαν πεζόδρομος και να ελέγχεται σαν πεζόδρομος με ό,τι αυτό σημαίνει. Όποιος καταστηματάρχης λοιπόν θέλει να έχει κατάστημα επί του πεζοδρόμου με ό,τι πλεονεκτήματα αυτό έχει οφείλει να συμπεριφερθεί σαν τέτοιο. Π.χ. νταλίκα 50 τόνων στον πεζόδρομο για να ξεφορτώσει οτιδήποτε εγώ δεν θα το επιτρέψω όσο τουλάχιστον μου δίνεται η δυνατότητα και νομίζω θα κληθούμε να το αντιμετωπίσουμε με τις διατάξεις που θα ψηφίσουμε τις επόμενες μέρες. Δηλαδή τα μαγαζιά που θα παραμείνουν στους πεζοδρόμους οφείλουν να σέβονται τον πεζόδρομο συγκεκριμένη ώρα που θα επιτρέπεται η είσοδος για ξεφόρτωμα και φόρτωμα.

Αυτό ενημερωτικά το λέω, δεν αποφασίζουμε τώρα και βέβαια όχι αυτοκίνητο των 50 τόνων, μέχρι 3,5 ή 5 τόνων το πολύ για να το κλείσουμε το θέμα αυτό διότι διαφορετικά ούτε δυστυχώς με τη Δημοτική Αστυνομία ούτε με την Τροχαία ούτε με οτιδήποτε άλλο μπορεί να ελεγχθεί αυτή η κατάσταση. Διότι ξέρετε πολύ καλά η Σκουφά και οι πέριξ πεζόδρομοι μετά τα μεσάνυχτα γίνονται δρόμοι ταχείας κυκλοφορίας κι αυτό είναι γνωστό».

 ixotisartas.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 3/03/2011 10:15:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Σκέψη για βυθιζόμενες μπάρες στους πεζόδρομους της Άρτας. Συζήτηση για το κυκλοφοριακό στο Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες