ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:3 Μαρτίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

"Βομβαρδισμένο" μέρος η Ήπειρος! Αγορά και πολίτες «γονατίζουν» εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Έμποροι μετακομίζουν σε πιο φτηνούς δρόμους, ενώ κάποιοι δυσκολεύονται να πληρώσουν ακόμα και το ενοίκιο για το σπίτι.
 Συνθήκες… ασφυξίας δημιουργούν τόσο στον εμπορικό κόσμο της Ηπείρου όσο και στους ίδιους τους πολίτες η οικονομική κρίση και τα δυσβάσταχτα μέτρα που διαρκώς παίρνει η Κυβέρνηση σε βάρος εργαζομένων, συνταξιούχων και επιχειρηματιών.

 Όσον αφορά την τοπική αγορά, το οικονομικό αδιέξοδο που αντιμετωπίζουν οι καταστηματάρχες αποτυπώνεται στα «λουκέτα» τα οποία μπαίνουν σε καθημερινή σχεδόν βάση σε μαγαζιά του εμπορικού κέντρου των Ιωαννίνων, αλλά και στις μετακινήσεις καταστημάτων σε πιο φθηνές περιοχές. Από την άλλη πλευρά, όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας και Ηπειρώτες γενικότερα αδυνατούν πλέον να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους, όπως για παράδειγμα η εξόφληση των λογαριασμών, των κοινοχρήστων, ακόμα και του ίδιου του ενοικίου τους. Μέσα σ’...
 αυτές τις δύσκολες για όλους συνθήκες δεν λείπουν οι περιπτώσεις όπου ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων και καταστημάτων κρατούν σταθερά ή κατεβάζουν τα ποσά που ζητούν, ώστε να διευκολυνθούν οι ενοικιαστές τους αλλά και οι ίδιοι, αφού δύσκολα πλέον ξανανοικιάζεται όποιος χώρος μένει κενός!

«ΒΡΟΧΗ» ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ
Κάθε εβδομάδα κλείνει στα Γιάννινα αλλά και στις γειτονικές μας πόλεις ένας διόλου ευκαταφρόνητος αριθμός εμπορικών καταστημάτων. Μαγαζιά με ρούχα, υποδήματα, αξεσουάρ, εσώρουχα βάζουν λουκέτο, αφού οι ιδιοκτήτες τους αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις, καθώς ο τζίρος έχει πέσει αισθητά τους τελευταίους μήνες. Χαρακτηριστικό των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο ντόπιος εμπορικός κόσμος είναι και το γεγονός ότι μαγαζιά έκλεισαν ακόμη και κατά την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων που ως ένα βαθμό κινήθηκε καλύτερα η αγορά.

ΣΕ ΠΙΟ ΦΘΗΝΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ…
Όσοι έμποροι «αντέχουν», καταφεύγουν σε άλλες λύσεις προκειμένου να εξασφαλίσουν την επιβίωση των επιχειρήσεών τους. Η πιο συχνή έχει να κάνει με την μετακίνηση και μεταστέγασή τους από τους κεντρικούς και φυσικά πιο ακριβούς δρόμους των Ιωαννίνων σε οδούς όπου τα ενοίκια είναι πιο φθηνά. Εξάλλου, ο λεγόμενος «αέρας» και το μηνιαίο ενοίκιο είναι το κύριο οικονομικό βάρος που έχουν να αντιμετωπίσουν τα μαγαζιά. Έτσι, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που καταστηματάρχες εγκαταλείπουν δρόμους όπως η Γρηγ. Σακκά, η Χαρ. Τρικούπη, η Μιχ. Αγγέλου, η 28ης Οκτωβρίου και μετακομίζουν σε οδούς όπως η Ανεξαρτησίας, η Κάνιγγος, η Φ. Τζαβέλλα, η Δαγκλή και σε περιοχές όπως τα Πλατανάκια και η Καλούτσιανη, όπου πληρώνουν ενοίκια πολύ χαμηλότερα, γλιτώνοντας σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και τα μισά χρήματα απ’ όσα κατέβαλλαν στους προηγούμενους ιδιοκτήτες.

 ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ
Η εικόνα σε πανελλαδικό επίπεδο, όσον αφορά τα καταστήματα είναι πολύ αποκαρδιωτική. Συνολικά 65.000 εμπορικά έχουν κλείσει σε όλη την χώρα τους τελευταίους 13 μήνες. Το γεγονός αυτό έχει ως συνέπεια να χαθούν στο ίδιο διάστημα 100.000 θέσεις εργασίας! Βάσει αυτών των συνθηκών, παρατηρείται, ειδικά το τελευταίο τρίμηνο, μία πτωτική τάση στα ενοίκια των καταστημάτων, αφού δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες που μπροστά στην προοπτική να μείνουν τα μαγαζιά τους ξενοίκιαστα για μεγάλα χρονικά διαστήματα, προχωρούν σε συμβιβασμό με τους ενοικιαστές τους, μειώνοντας τα ενοίκια, προκειμένου οι τελευταίοι να παραμείνουν στο μαγαζί. Μάλιστα, όλο και πιο πολλοί έμποροι τόσο στα Γιάννινα όσο και γενικότερα ζητούν να καταργηθεί ο περιβόητος «αέρας», ο οποίος σε ορισμένες περιπτώσεις στην πόλη μας είχε φτάσει σε απίστευτα ύψη, με ενοικιαστές να δίνουν ακόμα και 100.000 ευρώ για να πάρουν ένα μαγαζί στο κέντρο!

 ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ
 Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στις άλλες μεγάλες πόλεις της Ηπείρου. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Πρέβεζας, στο κέντρο της οποίας παραμένουν ξενοίκιαστα από τον περασμένο Αύγουστο ένας μεγάλος αριθμός καταστημάτων. Στο γειτονικό μας Νομό, από τις αρχές του 2010 μέχρι και τον περασμένο Νοέμβριο διαγράφτηκαν 480 επιχειρήσεις από τα μητρώα του Επιμελητηρίου.

ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ
 Όλο και πιο δύσκολο γίνεται και για τους πολίτες να ανταπεξέλθουν στις βασικές οικονομικές υποχρεώσεις τους, με κυριότερες την πληρωμή του ενοικίου, των κοινοχρήστων και του πετρελαίου θέρμανσης. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις σήμερα στα Γιάννινα πολυκατοικιών με κεντρική θέρμανση όπου, επειδή αρκετοί ένοικοι αργούν να καταβάλλουν τα οφειλόμενα, ανάβουν τα καλοριφέρ λιγότερες ώρες κάθε μέρα για να εξοικονομήσουν πετρέλαιο. Και σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν ιδιοκτήτες που κρατούν σταθερές τις τιμές στα ενοίκια ή τις μειώνουν ελαφρώς για να διευκολύνουν τους ενοικιαστές τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πανελλαδικό επίπεδο έχουν κατατεθεί το τελευταίο δίμηνο 4.000 αιτήσεις για έξωση, καθώς υπάρχουν σήμερα πολίτες που δεν μπορούν να πληρώσουν το ενοίκιό τους, ακόμα κι αν αυτό είναι της τάξεως των 300 με 400 ευρώ!

 proinoslogos.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 3/03/2011 10:05:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , , , .

0 σχόλια for ""Βομβαρδισμένο" μέρος η Ήπειρος! Αγορά και πολίτες «γονατίζουν» εξαιτίας της οικονομικής κρίσης."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες