ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:2 Μαρτίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Η συνέντευξη του Περιφερειάρχη Α. Καχριμάνη.

Σε θέματα που αφορούν τα οικονομικά των Περιφερειών καθώς και στις αποφάσεις που πάρθηκαν στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο, αναφέρθηκε  σε συνέντευξη Τύπου ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

 ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
 Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης, στις εβδομαδιαίες συναντήσεις των 13 Περιφερειαρχών κατατίθενται τα επιμέρους προβλήματα, παίρνονται αποφάσεις και καταρτίζονται οι προτάσεις που στη συνέχεια υποβάλλονται στα αρμόδια Υπουργεία, για να προσθέσει:
«Μέχρι τώρα έχουμε δει τέσσερις υπουργούς και θέλουμε να δούμε και τους υπόλοιπους. Τα θέματα και οι εκρεμμότητες είναι πολλές και μεγάλες».

Πολλές οι οφειλές
Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που...
 αντιμετωπίζουν οι Περιφέρειες είναι η μεταφορά των μαθητών. «Σχεδόν – είπε ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης - έχει αποφασιστεί να σταματήσουμε να τη στηρίζουμε. Σήμερα δέχτηκα ανθρώπους που μεταφέρουν άτομα με ειδικές ανάγκες, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι από πέρυσι το Μάρτιο. Όλες αυτές οι μεταφορές, εκτελούνται με καύσιμα που κάθε μέρα ανεβαίνουν. Επίσης υπάρχουν και θέματα με τις εγκρίσεις των διαγωνισμών που έγιναν ή με τη συνέχιση διαγωνισμών που υπήρχαν από το 2010. Πολλά προβλήματα υπάρχουν όμως και με τα έργα που υλοποιήθηκαν μέσω του Ο.Σ.Κ. καθώς και σε έργα που έγιναν μέσω Εθνικών προγραμμάτων». Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Περιφερειάρχης μετέφερε τη μεγάλη αγωνία που υπάρχει για τους πόρους που θα έχει τελικά στη διάθεσή της η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. «Δεν ξέρουμε ούτε τι ποσά θα βρούμε στο ΕΣΠΑ. Και αυτό γιατί τα περισσότερα διατίθενται ήδη, ενώ υπάρχει και μεγάλο πρόβλημα από το γεγονός ότι υπουργεία που δεν έχουν δικά τους τομεακά προγράμματα παίρνουν μέρος κονδυλίων από το ΕΣΠΑ», πρόσθεσε.

 Τα προβλήματα των αγροτών και της αγοράς
 Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη επίσκεψη της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στην Ήπειρο: «Περιμέναμε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, για να παραστεί σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία είχαμε προτείνει να γίνει στην Άρτα. Δυστυχώς αντί του Υπουργού είδαμε να έρχεται η Υφυπουργός κ. Αποστολάκη, που έκανε μια κομματική συγκέντρωση στη γέφυρα Καλογήρου. Θεωρώ ότι αυτές είναι λανθασμένες αποφάσεις. Σε μια περίοδο που οι κτηνοτρόφοι, οι αγρότες, έχουν τεράστια προβλήματα, σ΄ αυτή τη δύσκολη εποχή, πρέπει να στεκόμαστε ο ένας δίπλα από τον άλλο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης, ο οποίος αναφέρθηκε και στη μεγάλη κρίση που αντιμετωπίζει η αγορά, επισημαίνοντας: «Η αγορά έχει τεράστια προβλήματα και βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Γι αυτό κάνουμε μια έκκληση: ΄Οσο μπορούμε, εμείς οι κάτοικοι της περιοχής, να στηρίζουμε τη δική μας αγορά».

 Η συγκρότηση δύο νέων επιτροπών
 Αναφερόμενος στις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη συγκρότηση δύο νέων επιτροπών (Κοινωνικών Θεμάτων και Περιβάλλοντος – Χωρικού Σχεδιασμού – Ανάπτυξης), τόνισε ότι αυτές προβλέπονται από τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ». « Ο νομοθέτης προέβλεψε και κάποιοι ψήφισαν υπέρ αυτών των επιτροπών στη Βουλή. Και καλά έκαναν, γιατί αυτή τη στιγμή όλα τα περιφερειακά συμβούλια έχουν τεράστια προβλήματα για να μπορέσουν να προωθήσουν θέματα. Αυτές οι Επιτροπές θα αναλάβουν φορτίο από το Περιφερειακό Συμβούλιο, θα έχουν ανοικτές διαδικασίες, πάντα με το γράμμα του Καλλικράτη, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στο Συμβούλιο να ασχοληθεί με τα πιο ουσιώδη θέματα», είπε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης, συμπληρώνοντας ότι για την ίδρυση και συγκρότηση των δύο επιτροπών είχαν πραγματοποιηθεί, με πρωτοβουλία του, δύο συναντήσεις με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακών Συμβουλίων.

Απέτυχε η 1η ψηφοφορία για τον Συμπαραστάτη
Αντίθετα με ο, τι συνέβη για τις Επιτροπές, δεν υπήρξε αποτέλεσμα για την επιλογή του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, καθώς στην ψηφοφορία που έγινε κανείς από τους δέκα υποψήφιους δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη από το Νόμο πλειοψηφία των 2/3. «Εμείς – ανέφερε ο Περιφερειάρχης - θέλαμε όσο τίποτε άλλο τον Συμπαραστάτη του Πολίτη και για αυτό δύο φορές ζήτησα να βρεθούμε με τους άλλους αρχηγούς της μειοψηφίας βάζοντας κάποιες αρχές. Δεν μπορεί σε τέτοια θέματα να υπάρχουν λευκά ψηφοδέλτια, αλλά όλοι πρέπει να εκφράζουμε θέσεις. Θεωρώ ότι οι δύο συζητήσεις που είχαν γίνει, είχαν δείξει που πρέπει να συναντηθούμε. Είχαμε και έχουμε υποχρέωση, - αν θα έλθει κάποια οδηγία από το Υπουργείο γι αυτό το θέμα- να το προχωρήσουμε γιατί πρόκειται για χρήσιμο εργαλείο και ως τέτοιο έχει ψηφιστεί στον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»».

Ουσιαστική παρέμβαση για τα παράλια της Θεσπρωτίας
Ο Περιφερειάρχης, δήλωσε ακόμη ότι αποδίδει μεγάλη σημασία στην προγραμματική σύμβαση που αποφασίστηκε να συναφθεί με το Δήμο Ηγουμενίτσας, για την προώθηση της μελέτης για την αποχέτευση και το βιολογικό καθαρισμό της παράλιας ζώνης Πλαταριάς, Συβότων, Πέρδικας: «Το Περιφερειακό Συμβούλιο- υπογράμμισε μεταξύ άλλων- πήρε απόφαση για συνέχιση της προγραμματικής σύμβασης που υπήρχε από παλιότερα από το πρώην δήμο Συβότων και την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσπρωτίας για το θέμα της αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού. Πρόκειται για σημαντική παρέμβαση γιατί εμείς τα παράλια του Ιονίου, τα θεωρούμε ως μια ενιαία περιοχή μαζί με τα ορεινά, και έτσι βλέπουμε την ανάπτυξη του τουρισμού. Έχουμε υποχρέωση να γίνει η αποχέτευση, στην Πέρδικα, στα Σύβοτα στην Πλαταριά, ώστε να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα που ταλανίζει τόσα χρόνια την περιοχή. Για να τελειώσει η μελέτη ήλθαμε σε επαφή και με το νέο Δήμαρχο Ηγουμενίτσας και με τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ηπείρου.

Είναι ένα θέμα που θεωρώ ότι είναι κατεπείγον, πρέπει να γίνει πλήρης η μελέτη, ώστε να επιδιώξουμε στη συνέχεια να εντάξουμε το έργο στα προγράμματα του Υπουργείου και με τη συμφωνία που κάναμε με το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας για αναβάθμιση του υπάρχοντος βιολογικού, να δημιουργήσουμε τις υποδομές που είναι αναγκαίες στα παράλια».
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 3/02/2011 10:06:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Η συνέντευξη του Περιφερειάρχη Α. Καχριμάνη."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες