ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:11 Μαρτίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Θέλετε να έλθετε σε επαφή με την αστυνομία; Κάντε μια απεργία πείνας!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Συγγνώμη, για να καταλάβουμε, όλη αυτή η φασαρία με τα πήγαιν’ έλα των υπουργών, των ασθενοφόρων και των προστατών έγινε για να… έλθουν οι μετανάστες σε επαφή με την αστυνομία; Τόσο ακριβοθώρητη έχει γίνει η ελληνική αστυνομία, που για να έλθεις σε επαφή μαζί της χρειάζεται να κάνεις απεργία πείνας επί 45 ημέρες;

 Τόσο δύσκολη είναι η επικοινωνία μαζί της, που χρειάζεται να κινητοποιηθεί το σύνολο του υπουργικού συμβουλίου; Και οι μετανάστες μετά των συνοδών – προστατών τους (που φαντάζομαι ότι μόλις λήξει η διαδικασία σίτισης δεν θα αφήσουν τους προστατευομένους τους στους πέντε δρόμους, χωρίς δουλειά και εξασθενημένους από την πείνα, αλλά θα τους φιλοξενήσουν στα σπίτια τους) πανηγυρίζουν προετοιμάζοντας, όπως λένε, τους επόμενους αγώνες, στο πλαίσιο μιας «προκλητικής και ψεύτικης επικοινωνιακής συμπεριφοράς»;

Είναι δυνατόν αυτά να λέγονται και, κυρίως, να διανοείται αυτός που τα λέει ότι...
 γίνεται πιστευτός; Και, όμως. Αυτά ισχυρίστηκε χθες (στον Real Fm) ο υπουργός των Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούσης, που φαίνεται ότι προκαλεί την τύχη του – αλλά και την δική μας. Και αφού όλοι μαζί ένωσαν τις δυνάμεις τους και πέτυχαν κάτι που έμοιαζε σχεδόν ακατόρθωτο – να φέρουν 300 μετανάστες χωρίς άδειες σε επαφή με την ελληνική αστυνομία – τι σκοπεύουν να κάνουν με τους υπόλοιπους εκατοντάδες χιλιάδες;

Πώς θα φέρουν και αυτούς σε επαφή με την ελληνική αστυνομία; Επειδή όλα τα παραπάνω ανήκουν στη σφαίρα του παραλόγου, είναι προφανές πως άλλο μήνυμα έστειλε η κυβέρνηση στους μετανάστες (και όχι μόνο στους 300) και άλλο επιχειρεί τώρα να στείλει σε όλους εμάς. Αν ισχύει αυτό που ο κ. Ραγκούσης είπε, ότι δηλαδή τώρα που κατορθώσαμε να… τους φέρουμε σε επαφή με την ελληνική αστυνομία, αυτή, ως μόνη αρμοδία θα κρίνει κατά περίπτωση, τότε θα πρέπει να υπάρξουν και κάποιοι εκ των μεταναστών που θα απορριφθούν. Διαφορετικά, θα πρόκειται για άλλη μια λύση – πακέτο, και μάλιστα ούτε καν σαν αυτή που διαφημίζει ο πρωθυπουργός σχετικά με την διάσωση της χώρας. Διότι η μεν πρώτη (για τους μετανάστες) είναι βέβαιη, η δε δεύτερη (για την χώρα), παραμένει αβέβαιη.

 Όσο για την διασάλευση της τάξης με την κατάληψη της Νομικής, ο υπουργός είπε πως… η υπόθεση ερευνάται από την Δικαιοσύνη. Και πως αν διαπιστωθεί ότι έχουν ευθύνες οι 300 μετανάστες, τότε «αυτομάτως θα έχουν πρόβλημα, όπως προβλέπεται από το νόμο». Θέλει και τα λέει; Δηλαδή κατέλαβαν τη Νομική και υπάρχει ζήτημα ΝΑ διερευνηθεί ΑΝ υπάρχει πρόβλημα; Και αν η Δικαιοσύνη διαπιστώσει το διαπιστωμένο, ότι δηλαδή έκαναν κάτι παράνομο, τι θα γίνει; Θα συλληφθούν οι μετανάστες και θα δικαστούν; Στους ίδιους τα είπε όλα αυτά ο κ. Ραγκούσης όταν τα συμφωνούσε μαζί τους; Τους είπε δηλαδή πως «εγώ σας φέρνω σε επαφή με την αστυνομία, εκείνη θα κρίνει αν θα δεχθεί τα αιτήματά σας» ή «και κοιτάξτε, αν η Δικαιοσύνη αποφανθεί πως παρανομήσατε καταλαμβάνοντας τη Νομική, τότε εγώ νίπτω τας χείρας μου»; Το πρόβλημα με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι πως έχουν μάθει καλά μια τέχνη, την τέχνη της προπαγάνδας, που έχει γίνει δευτέρα φύση τους.

Και είναι πρόβλημα, διότι δεν κατανοούν πως πλέον ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ. Η προπαγάνδα είναι καλή, όταν γίνεται πιστευτή. Όταν αυτό δεν συμβαίνει, τότε επέρχεται η γελοιοποίηση. Μόνο από την χτεσινή (πάντα πλούσια σε προπαγάνδα) ημέρα, σταχυολογώ άλλα δύο περιστατικά: Ο υπουργός των Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο υποβολής μήνυσης στον οίκο Moody’s για την υποβάθμιση της χώρας και έδωσε στην δημοσιότητα επιστολή προς τους κ.κ. Γιούνκερ, Ρεν, Μπαρνιέ και Τρισέ, με την οποία τους ζητά, μεταξύ άλλων, να ρυθμίσουν τα… ρυθμισμένα. Αδυνατώ να πιστέψω ότι ο υπουργός των Οικονομικών (και επί πολλά χρόνια θητεύσας στην ΕΕ) δεν γνωρίζει ποιες χρονοβόρες διαδικασίες ακολουθούνται εκεί.

Αδυνατώ να πιστέψω (διαφορετικά υπάρχει πρόβλημα άγνοιας, πολύ σοβαρότερο από αυτό των δέκα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που ζητούσαν τα ίδια από τον υπουργό) ότι δεν γνωρίζει πως ήδη έχουν ληφθεί αποφάσεις, οι οποίες βρίσκονται στην διαδικασία εφαρμογής τους (elzoni.gr). Αλλά και αδυνατώ να κατανοήσω πώς είναι δυνατόν, ενώ τα γνωρίζει όλα αυτά (όπως και την απάντηση που θα του έδιναν με μία προς μία τις ρυθμίσεις που θα μπουν σε εφαρμογή από τον Ιούνιο του 2010), να τους στέλνει ολόκληρη επιστολή ζητώντας τους να ασχοληθεί με τους διεθνείς οίκους το Eurogroup και το Ecofin. Διότι, άντε και ασχολούνται.

Τι θα γίνει; Θα καθίσουν όλοι κάτω, θα ξορκίσουν τις κακές εταιρίες αξιολόγησης, θα πουν ότι η ΕΕ έχει δικούς της τρόπους αξιολόγησης και δεν τους λαμβάνει υπ’ όψη (σε αντίθεση με τις αγορές που στέλνουν τα spread στα ύψη) , θα θυμηθούν ότι ήδη έχουν ληφθεί αποφάσεις σε επίπεδο Κομισιόν και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και θα τελειώσει η παράσταση. Τι άλλη αρμοδιότητα έχουν αυτά τα όργανα; Να καταργήσουν τους οίκους αξιολόγησης; Να αγνοήσουν τα επίσημα ευρωπαϊκά χρονοδιαγράμματα για τον έλεγχό τους; Να κάνουν πέρα την Κομισιόν και το Ευρωκοινοβούλιο, αφαιρώντας τους την αρμοδιότητα κατάρτισης κανονισμών; Επικοινωνιακή, λοιπόν, ήταν και η επιστολή του κ. Παπακωνσταντίνου. Για τις ανάγκες της προπαγάνδας.

Για να μπορεί να πει στην επόμενη υποβάθμιση – χθες ξαναϋποβαθμίστηκε ο ΟΤΕ – ότι έκανε το καθήκον του: Έστειλε επιστολή! Όπως οι βουλευτές αισθάνονται ότι εξαντλούν την κοινοβουλευτική τους υποχρέωση κάνοντας ερωτήσεις. Εγώ το λέω στον σκύλο μου κι’ ο σκύλος στην ουρά του. Και για να καταλάβετε πόσο γελοία είναι η κατάσταση, οι παραλήπτες της επιστολής Παπακωνσταντίνου, εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση που λένε ακριβώς πως το καλοκαίρι θα μπει τάξη! Είχαμε κι’ άλλη περίπτωση προπαγάνδας χθες. Αυτή τη φορά, με τις λέξεις έπαιξε η υπουργός Εργασίας κ. Λούκα Κατσέλη (Βήμα FM): Στα εργασιακά, είπε, το μνημόνιο προέβλεπε υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών. Αυτό, είπε, άλλαξε και έγινε… κάτι άλλο! Κατά την γνώμη της, αυτό το «άλλο» λέγεται «ειδικές επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις»!

Και επομένως, είπε, προσαρμογές έγιναν! Συγγνώμη, αλλά ποια είναι η διαφορά μεταξύ των «επιχειρησιακών συμβάσεων» και των «ειδικών επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων»; Φαντάζομαι ότι και γι’ αυτήν την περίπτωση υπάρχει τρόπος να παίξει κανείς με τις λέξεις, αλλά η ουσία θα είναι πάντα η ίδια. Συμπέρασμα: Στην προπαγάνδα, δεν λέμε κάτι αν δεν επιθυμούμε να επιτύχουμε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα (Γκέμπελς). Το πρόβλημα είναι πως στα χάλια που βρίσκεται η χώρα, ακόμη και η προπαγάνδα σηκώνει τα χέρια ψηλά. Όχι, όμως, και οι αθεράπευτοι προπαγανδιστές…

elzoni.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 3/11/2011 07:59:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Θέλετε να έλθετε σε επαφή με την αστυνομία; Κάντε μια απεργία πείνας!"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες