ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:4 Μαρτίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Εμφύλιος με φόντο την Υπατία!

Mε «εμφύλια σύρραξη» υπουργών, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα και με «αφορμή» το «καυτό» θέμα της διαχείρισης των απεργών πείνας της Υπατίας εγκλωβίστηκε χθες η κυβέρνηση. Την στιγμή που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχειρούσε να αναδείξει τις «πολιτικές επιδιώξεις» των «αλληλέγγυων» ως εμπόδιο στον διάλογο για την εξεύρεση λύσης, κορυφαίοι υπουργοί έβαλαν σε δοκιμασία την κυβερνητική συνοχή, διαπληκτιζόμενοι δημοσίως για το ποια θα ήταν η ενδεδειγμένη στάση απέναντι στο ζήτημα.

Το σκηνικό, άλλωστε, ούτως ή άλλως ήταν εκρηκτικό: Απεργοί πείνας σε οριακό σημείο σε νοσοκομεία της Αθήνας και διάχυτος ο φόβος στην κυβέρνηση μήπως πυροδοτηθούν εξελίξεις από το ενδεχόμενο απώλειας ζωής. Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου βρίσκεται στο γραφείο του στη Βουλή για σύσκεψη με συνεργάτες του. Ο υπουργός Αμυνας Ευ. Βενιζέλος, μιλώντας σε ..
επιτροπή για θέματα αρμοδιότητάς του, απαντά σε ερώτηση του Γ. Καρατζαφέρη. Η δήλωσή του θεωρείται από τον Γ. Ραγκούση ευθεία βολή και μομφή εναντίον του. Ακολουθεί έντονο παρασκήνιο, τηλεφωνήματα μεταξύ των συναρμόδιων υπουργών και του Γ. Ραγκούση με τον υπουργό Αμυνας, οι οποίοι όμως δεν λύνουν αρχικά την «παρεξήγηση».

Αυτό έγινε, βάσει δήλωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γ. Πεταλωτή, μετά τα μεσάνυχτα: «Οι υπουργοί Εσωτερικών και Αμυνας επικοινώνησαν μεταξύ τους και κρίθηκε ότι δεν υφίσταται πλέον κανένα πρόβλημα». Είχε προηγηθεί «πόλεμος» ενδοκυβερνητικά. Για το εκρηκτικό κλίμα είχε συνεχή ενημέρωση ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου από τους στενούς συνεργάτες του αλλά και από τους δύο υπουργούς. Ολα ξεκίνησαν όταν ο κ. Βενιζέλος παρενέβη υποστηρίζοντας δημοσίως ότι «θα ασκήσει την όποια πίεση μπορεί προς τους αρμόδιους συναδέλφους του, για να αποτραπεί πάση θυσία και πάση δυνάμει το τραγικό ενδεχόμενο απώλειας ζωής, που θα μπορούσε να σηματοδοτήσει εξελίξεις, οι οποίες δεν βοηθούν σε τίποτε τη χώρα, την οικονομία και τη λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος». Ταυτόχρονα επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό αλλά και με τους κ. Ραγκούση και Παπουτσή, οι οποίοι είχαν, όπως λέγεται, σοβαρές διαφωνίες για τον χειρισμό της κατάληψης της Νομικής από τους απεργούς.

Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Εσωτερικών εξεμάνη με την «παρεμβολή» του Ευ. Βενιζέλου. Του τηλεφώνησε για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του, ενημερώνοντας τον πρωθυπουργό για τη «μομφή» που δέχθηκε. Εν τω μεταξύ, οι συναρμόδιοι υπουργοί, δηλαδή οι κ. Ραγκούσης και Παπουτσής, κατέληξαν στον συνδυασμό δύο βασικών άρθρων του Ν. 3079, με την οποία προέκυψε κωδικοποιημένη η πρόταση προς τους απεργούς πείνας και τους υποστηρικτές του αγώνα τους: γραπτή βεβαίωση από κάθε αλλοδαπό απεργό πείνας για την αναβολή απομάκρυνσης από τη χώρα με εξάμηνη ισχύ και με «παράθυρο» ανανέωσης τουλάχιστον για ακόμη ένα εξάμηνο - λύση που είχε υποδείξει προηγουμένως και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης. Είναι γεγονός ότι η ανακοίνωση Παπουτσή ήταν στο «πνεύμα και το γράμμα» της «γραμμής» που πρόκρινε και ο κ. Ραγκούσης, ο οποίος, ωστόσο, «γύρισε» προς τον Ευ. Βενιζέλο εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση για την «πρωτοβουλία του».

«Δεν είναι δυνατόν, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαχείριση μιας πολύ σοβαρής κρίσης, που στο επίκεντρό της έχει ανθρώπινες ζωές αλλά και το γενικότερο συμφέρον, να υπάρχει δημόσια παρέμβαση ενός μέλους της κυβέρνησης, χωρίς να έχει ζητήσει προηγουμένως πληροφορίες». «Ουδέν σχόλιο», ανταπάντησε ο κ. Βενιζέλος, ενώ το κλίμα εξελισσόταν εκρηκτικό περικυκλώνοντας την κυβέρνηση. Ο κ. Παπανδρέου, αν και δέχθηκε πολλές και διαφορετικές εισηγήσεις, προτίμησε να «λήξει» το θέμα - οι γνωρίζοντες όμως λένε ότι η «εστία» της έντασης παραμένει αναμμένη.

ΧΡ. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ
«Με αμετακίνητες θέσεις και συνέχεια της απεργίας πείνας δεν υπάρχουν λύσεις» Παράθυρο διαλόγου και προσωρινής διαμονής, με τη δυνατότητα ανανέωσης της άδειας για τους απεργούς πείνας της Υπατίας, αποτελεί η δήλωση του Χρ. Παπουτσή, την οποία «συνυπογράφει», όπως δήλωσε αργότερα, και ο Γ. Ραγκούσης. Η ανακοίνωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη απευθύνεται και στους εκπροσώπους των ΜΚΟ, που υποστηρίζουν τον αγώνα τους, καλώντας τους να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου. «Η απόφαση αναβολής απομάκρυνσης από τη χώρα σημαίνει για κάθε αλλοδαπό απεργό πείνας στο κτίριο Υπατία γραπτή βεβαίωση με εξάμηνη ισχύ, που δικαιολογεί τη διαμονή στην Ελλάδα. Μετά την παρέλευση του εξαμήνου η βεβαίωση μπορεί να ανανεώνεται έπειτα από νέα κρίση, αν συνεχίσει να είναι ανέφικτη η απομάκρυνση.
Επισημαίνεται, επίσης, ότι η γραπτή βεβαίωση για τη μη εκτέλεση της απόφασης επιστροφής γίνεται μόνο εάν οι μετανάστες απεργοί πείνας καταγραφούν και τακτοποιηθούν μέσω των αστυνομικών αρχών», τονίζει ο κ. Παπουτσής, μεταξύ άλλων, και καταλήγει: «Με αμετακίνητες θέσεις και συνέχεια της απεργίας πείνας δεν υπάρχουν λύσεις. Υπάρχουν μόνο αδιέξοδα και κίνδυνοι για την υγεία και τη ζωή των ανθρώπων».

 Η ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΨΕ ΦΩΤΙΕΣ
 Παρέμβαση Βενιζέλου και σκληρή απάντηση Ραγκούση Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Αμυνας, Β. Βενιζέλο, για τη δήλωσή του σχετικά με το θέμα της απεργίας πείνας των μεταναστών έκανε χθες αργά το βράδυ ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης. Με λόγο που δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών για το «στίγμα» της δήλωσής του, ο κ. Ραγκούσης έβαλε κατά του συνάδελφου του στο υπουργικό συμβούλιο, ο οποίος αρκετές ώρες πριν προχώρησε μιλώντας σε επιτροπή στη Βουλή σε δημόσια παρέμβαση. Για την υπόθεση της «Υπατίας», ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στον κίνδυνο απώλειας ζωής, υποστηρίζοντας ότι «θα ασκήσει την όποια πίεση μπορεί προς τους συναρμόδιους συναδέλφους του για να αποτραπεί πάση θυσία και πάση δυνάμει αυτό το ενδεχόμενο, που θα μπορούσε να σηματοδοτήσει εξελίξεις».

Ηταν η φράση η οποία χτύπησε «καμπανάκι» στον Γ. Ραγκούση, που αμέσως επικοινώνησε με τον υπουργό Αμυνας, για να επισημάνει την ενόχληση για την «παρεμβολή». Μετά από αρκετές ώρες και αφού ο κ. Βενιζέλος δεν έκανε νέα δήλωση, ο κ. Ραγκούσης έδωσε σαφή απάντηση: «Δεν είναι δυνατόν, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαχείριση μιας πολύ σοβαρής κρίσης, που στο επίκεντρό της έχει ανθρώπινες ζωές αλλά και το γενικότερο συμφέρον, να υπάρχει δημόσια παρέμβαση μέλους της κυβέρνησης, χωρίς να έχει προηγουμένως ζητήσει να πληροφορηθεί τα δεδομένα που συνθέτουν το σύνολο του προβλήματος. Πολύ περισσότερο, δεν είναι δυνατόν με αυτή τη δημόσια παρέμβαση να λέγεται ουσιαστικά ότι χρειάζεται να ασκηθεί πίεση στους αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να εξευρεθεί μια λύση με την οποία θα αποτραπεί η απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής.

Από την πρώτη στιγμή δεν πράττουμε τίποτα διαφορετικό από το να προσπαθούμε να βρούμε μια λύση που θα υπηρετεί το γενικό συμφέρον και την αρχή της ευνομίας, με την επιδίωξη να αποτρέψουμε κάθε κίνδυνο για τη ζωή των απεργών πείνας κάμπτοντας την αδιαλλαξία των διαμεσολαβητών - καθοδηγητών τους. Μόνον ο κ. Βενιζέλος μπορεί να διευκρινίσει αν προτείνει τη νομιμοποίηση των παράνομων μεταναστών».

ΦΩΦΗ ΓΙΩΤΑΚΗ
 ethnos.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 3/04/2011 10:19:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Εμφύλιος με φόντο την Υπατία!"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες