ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:18 Μαρτίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Αριστερή πρωτοβουλία ΠΑ.ΣΟ.Κ.: Επιβάλλεται η άμεση και επιτακτική παρέμβαση του Πρωθυπουργού στα Εθνικά μας θέματα.

Στα εθνικά θέματα (Κύπρος – Αιγαίο – Σκόπια – ΑΟΖ) ασκούνται ασφυκτικές πιέσεις για επίλυση σε βάρος προφανώς των εθνικών δικαίων με ανατροπή και παραβίαση των κόκκινων γραμμών του έθνους και απεμπόληση των εθνικών διεκδικήσεων, με πρόσχημα την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης (συνεκμετάλλευση, π.χ.) και την ρεαλιστική αντιμετώπιση των διεθνών συσχετισμών ισχύος και των “νέων” γεωπολιτικών παραμέτρων της περιοχής, ιδιαίτερα μετά τις πολιτικές ανακατατάξεις που παρατηρούνται στον ισλαμικό κόσμο.

Οι ήπιες αντιδράσεις του υπουργείου εξωτερικών στις ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν φθάσει σε σημείο επικίνδυνο για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας και επιβάλλει άμεση και επιτακτική παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργού. Η επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου και η άσκηση τουρκικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, από πολεμικό τους πλοίο, στην ...
ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, αποτελούν όψεις του ίδιου νομίσματος με στόχο την παράδοση της Ελλάδας στην τουρκική πολιτική στο Αιγαίο. Αποτελεί πάγια διεθνή αντίληψη ότι όταν το κράτος που βρίσκεται στο πλευρό της Διεθνούς νομιμότητας εξακολουθεί να διαπραγματεύεται, παρά τις έκνομες ενέργειες του άλλου μέρους, αφ’ ενός δείχνει ότι δέχεται να διαπραγματευτεί υπό πίεση, σαν να είχε ηττηθεί κατά κράτος σε πόλεμο, αφ’ ετέρου οι παράνομες ενέργειες του άλλου μέρους νομιμοποιούνται στα μάτια των διεθνών και διακρατικών παραγόντων.

Το δεύτερο αυτό συμβαίνει διότι κανείς ξένος δεν είναι δυνατόν να πιστέψει ότι συμβαίνουν διεθνείς παραβιάσεις και παρά ταύτα το πλέον αδύνατο μέρος δέχεται και κατά τη διάρκειά τους να συνεχίζει να διαπραγματεύεται. Οι διαβεβαιώσεις του Υπουργού των Εξωτερικών κ. Δρούτσα αποδεικνύονται από την πραγματικότητα ως παραπλανητικές και δημιουργούν κλίμα έντονης ανησυχίας ως προς την αληθή διάσταση της κατάστασης που επικρατεί στις διμερείς μας σχέσεις και δίνουν την εντύπωση ότι αδυνατεί να προασπίσει τα δίκαια του έθνους με αποτέλεσμα να καταρρακώνεται το ηθικό του λαού. Πρέπει επιτέλους ο κ. Δρούτσας να μας πει ευθαρσώς εάν το Καστελόριζο ανήκει στη Μεσόγειο όπως ισχυρίζεται ο κ. Νταβούτογλου.

Η κυριαρχία και τα δικαιώματα μας στο Αιγαίο είναι σαφή και αδιαμφισβήτητα από την επιβουλή οποιουδήποτε γειτονικού κράτους το οποίο, δια της απειλής χρήσεως όπλων, επιδιώκει – όπως και επίσημα ομολογεί - να επαναφέρει το καθεστώς της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Το Αιγαίο αποτελεί πυλώνα για την εφαρμογή του νέο-οθωμανισμού διότι θα δώσει στη Τουρκία την αναγκαία σύνδεση με τις πρώην οθωμανικές κτήσεις προς δυσμάς και τον απαραίτητο ζωτικό χώρο για εξάπλωση προς ανατολάς. Καλούμε τον πρωθυπουργό να ανακοινώσει άμεσα τα όρια της Ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, πριν κηρύξουν οι Τούρκοι τα δικά τους, καθώς και το εύρος των χωρικών μας υδάτων βάσει του Διεθνούς Δικαίου.

Ο Υπουργός των Εξωτερικών οφείλει και απαιτείται να ασκεί αποτελεσματική και υπερήφανη εξωτερική πολιτική και όχι να αμφισβητεί στο όνομα της οικονομικής κρίσης τη λειτουργία των πρεσβειών μας. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ πάντα υπερασπιζότανε τα δίκαια αιτήματα της Ελλάδας. Οι καιροί είναι δύσκολοι και απαιτητικοί συνεπώς στην εξωτερική πολιτική δεν χωρεί ερασιτεχνισμός. Πρέπει να το καταλάβουν όλοι και ιδιαίτερα ο Υπουργός των Εξωτερικών ότι με αναιμικές αντιδράσεις οι τούρκοι δεν καταλαβαίνουν.
 Μόνο με ισχυρή και αποφασιστική πολιτική μπορούμε να προασπίσουμε τα συμφέροντά μας.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 3/18/2011 06:58:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Αριστερή πρωτοβουλία ΠΑ.ΣΟ.Κ.: Επιβάλλεται η άμεση και επιτακτική παρέμβαση του Πρωθυπουργού στα Εθνικά μας θέματα."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες