ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:11 Μαρτίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Στο «Νότιο Ρεύμα» θα προστεθεί εργοστάσιο υγροποίησης φυσικού αερίου.

Ο μεγαλύτερος ρωσικός όμιλος «Γκαζπρόμ» πέτυχε από την Τουρκία άδεια για την κατασκευή του αεριαγωγού «Νότιο Ρεύμα». Βέβαια, το έγγραφο έχει προκαταρκτικό χαρακτήρα, γιατί ακόμα πρέπει να διεξαχθούν όλες οι υποθαλάσσιες έρευνες.Όμως ακόμα και αν η Άγκυρα δεν συμφωνήσει το σχέδιο, η Ρωσία θα ετοιμάσει εναλλακτική λύση, που προβλέπει την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής υγραερίου.

Η μεγαλύτερη ρωσική επιχείρηση παραγωγής φυσικού αερίου ήδη έχει αποκτήσει τις απαραίτητες άδειες σχεδόν όλων των χωρών, μέσα από τις οποίες θα περάσει η διαδρομή του αγωγού. Τελευταία προκαταρκτική συναίνεση για την κατασκευή του αγωγού καυσίμου έδωσε η Τουρκία. Για τη λήψη οριστικής έγκρισης από την Αγκυρα πρέπει να διεξαχθούν σεισμολογικές και γεωλογικές έρευνες του βυθού της Μαύρης θάλασσας. Πάντως, ο αγωγός μπορεί να αποτελέσει μόνο ...
μέρος ενός πολύ πιό μεγάλου ενεργειακού σχεδίου. Ο Ρώσος πρωθυπουργός Πούτιν ανάθεσε στο Υπουργείο Ενέργειας να εξετάσει το σενάριο κατασκευής εργοστασίου παραγωγής υγραερίου. Ο Διευθυντής του ιδρύματος ενεργειακής ανάπτυξης Σεργκέι Πίκιν είναι πεπεισμένος ότι ένα τέτοιο εργοστάσιο θα παρείχε τη δυνατότητα στη «Γκαζπρόμ» να αντιδρά έγκαιρα στις ανάγκες της αγοράς. -

Η κατασκευή εργοστασίου υγροποίησης φυσικού αερίου θα αναβαθμίσει την ευελιξία του σχεδίου «Νότιο Ρεύμα», γιατί οποιοδήποτε σχέδιο σωληναγωγού είναι συναρτημένο με το σημείο, στο οποίο καταλήγει ο ίδιος ο αγωγός. Αν όμως γίνεται λόγος για το υγροποιημένο φυσικό αέριο, με τη βοήθεια των δεξαμενοπλοίων το γεωγραφικό εύρος εμπορίας αυτού του φυσικού αερίου θα διευρυνθεί. Οι εμπειρογνώμονες επίσης επισημάνουν ότι το σχέδιο κατασκευής εργοστασίου εκτός των οικονομικών, έχει και πολιτικές σκοπιμότητες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση εδώ και πολύ καιρό και με επιμονή δημιουργεί προβλήματα για τα σχέδια της «Γκαζπρόμ».

 Και όλες οι προσπάθειες της Ρωσίας να πείσει τις Βρυξέλλες για την ανάγκη μακρόπνοων εταιρικών σχέσεων των πωλητών και των καταναλωτών γαλάζιου καυσίμου προσκρούουν στην έλλειψη κατανόησης. Κατασκευάζοντας εργοστασίου παραγωγής υγραερίου, λέει ο Σεργκέι Πίκιν, η «Γκαζπρόμ» παύει να εξαρτάται από τα καπρίτσια των αρχών των ευρωπαϊκών χωρών και θα ανακαλύψει για τον εαυτό της νέες αγορές.

Η φωνή της Ρωσίας.
Το είδαμε στο Ινφογνώμων Πολιτικά.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 3/11/2011 12:05:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Στο «Νότιο Ρεύμα» θα προστεθεί εργοστάσιο υγροποίησης φυσικού αερίου."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες