ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:3 Μαρτίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και ΟΠΑΠ: Λιγότερη ταλαιπωρία για τους καρκινοπαθείς.

Τι σχέση μπορεί να έχει μια τηλεοπτική διαφήμιση που απεικονίζει μια γυναίκα να μαζεύει τη μπουγάδα της και να αρχίσει να κλοτσάει μια ποδοσφαιρική μπάλα, με τον εξοπλισμό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων;Εν πρώτοις καμία. Όταν όμως μιλάμε για τη νέα διαφήμιση του ΟΠΑΠ με τίτλο «Αδέξια», υπάρχει σύνδεση, καθώς το μήνυμα του νέου σποτ αφορά την ενίσχυση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό για καρκινοπαθείς, καθώς, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «ο ΟΠΑΠ χορηγεί τους αθλητές της ζωής». Σύμφωνα με...
 απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΠΑΠ Α.Ε Ιωάννου Σπανουδάκη εγκρίθηκε από την εταιρεία η αίτηση συμμετοχής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο πρόγραμμα χορηγιών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και...
 θα χρηματοδοτηθεί με 450.000 ευρώ η αγορά ενός συστήματος Βραχυθεραπείας Υψηλού Ρυθμού Δόσης (High Dose Rate Brachytherapy) για το Τμήμα Ακτινοθεραπείας του Νοσοκομείου. Η αίτηση υποβλήθηκε με πρωτοβουλία του Τμήματος Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, καθώς δε φαινόταν πως το κόστος προμήθειας του ιατρικού εξοπλισμού μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από άλλους πόρους, και η αποδοχή της δωρεάς έγινε σε συνεδρίαση του Δ.Σ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στις 25 Οκτωβρίου.

 Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και να δωθούν χρήματα στο νοσοκομείο προκειμένου να προχωρήσει στην προμήθεια του Συστήματος για το Τμήμα Ακτινοθεραπείας. Το σύστημα αυτό χρησιμοποιείται για την διενέργεια ακτινοθεραπειών με χρήση ραδιενεργών πηγών διαφόρων διαμέτρων της τάξης των χιλιοστών, που εισάγονται στο σώμα του ασθενούς και εκτιμάται ότι θα εξυπηρετεί αρχικά τουλάχιστον 200 περιστατικά ετησίως. Η τεχνολογία αυτή διασφαλίζει στοχευμένη και μεγάλης ακρίβειας ακτινοθεραπεία με σημαντικά μικρότερη για τον ασθενή ακτινοβόληση, σε σχέση με τα ισχυρά συστήματα ακτινοθεραπείας (Γραμμικός Επιταχυντής, Κοβάλτιο) και θα λειτουργήσει επικουρικά στα υπάρχοντα Συστήματα Τηλεθεραπείας και συντελεί στην πιο ολοκληρωμένη και διευρυμένη εφαρμογή ακτινοθεραπείας σε ασθενείς που πάσχουν όχι μόνο από γυναικολογικό καρκίνο, αλλά και από καρκίνο του προστάτη, καρκινώματα της κεφαλής, του οισοφάγου, του πνεύμονα κ.α.

Αξίζει να τονιστεί ότι το Τμήμα Ακτινοθεραπείας του ΠΓΝΙ παρέχει κάλυψη σε καρκινοπαθείς προερχόμενους από μια ιδιαίτερα μεγάλη γεωγραφική περιοχή της Ελλάδας (Ήπειρος, Δυτική Μακεδονία, ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και των νησιών του Βορείου Ιονίου) και της Νότιας Αλβανίας και ό,τι η έλλειψη παρόμοιου μηχανήματος έχει μεγάλο κοινωνικό κόστος, αφού οι ασθενείς που χρήζουν αντίστοιχης θεραπείας, αναγκάζονται να προστρέχουν σε άλλα Ακτινοθεραπευτικά Τμήματα Νοσοκομείων μεγάλων αστικών κέντρων (Αθήνα, Θεσσαλονίκη). Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογο σύστημα είχε εγκατασταθεί στο τμήμα Ακτινοθεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου από την έναρξη λειτουργίας του το 1990, το οποίο όμως προοριζόταν για χρήση μόνο σε γυναικολογικές εφαρμογές και το οποίο μέχρι το 2000 δεν τέθηκε ποτέ σε λειτουργία λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού (ιατρικών φυσικών, τεχνολόγων κλπ).

Από το έτος 2000 και ύστερα που ενισχύθηκε το Τμήμα Ακτινοθεραπείας με προσωπικό και έγινε προσπάθεια να αποδοθεί σε χρήση το μηχάνημα, διαπιστώθηκε ότι κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο λόγω: 1. Της παλαιότητας και απαξιωμένης τεχνολογίας του μηχανήματος και της μη διάθεσης ανταλλακτικών και υπηρεσιών συντήρησής του, 2. Της πλήρους αδυναμίας εξεύρεσης νέων ραδιενεργών πηγών σε αντικατάσταση των εξασθενημένων παλαιών ραδιενεργών πηγών του, 3. Του περιορισμένου εύρους θεραπειών που εκτελούσε το μηχάνημα (μόνο γυναικολογικές), που σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν το εύρος των σύγχρονων απαιτήσεων της Ακτινοθεραπείας.

Του ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΖΕΛΕΤΑ
ele.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 3/03/2011 08:55:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , .

0 σχόλια for "Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και ΟΠΑΠ: Λιγότερη ταλαιπωρία για τους καρκινοπαθείς."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες