ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:21 Μαρτίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Απόψεις: Αυτό κι αν είναι θράσος! Αντί να κάνουν κίνημα κάθαρσης της πολιτικής ζωής, κάνουν κίνημα εναντίον των γιαουρτωμάτων! Αντί να δουν την αιτία, βλέπουν το αποτέλεσμα!

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, όταν είδε τους συγκεντρωμένους έξω από την
 ταβέρνα στα Καλύβια, βγήκε και επιχείρησε να μιλήσει... Το τεταμένο κλίμα δεν
 επέτρεψε τον διάλογο, αν και ο κ. Πάγκαλος επανήλθε ακόμη δύο φορές,
 χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.
Εντολή στους βουλευτές να αντιμετωπίσουν το βαρύ κλίμα με δημόσιες εμφανίσεις και περιοδείες έδωσε το Μαξίμου, μετά από απαίτηση πολλών μελών του Κοινοβουλίου.
 Στην αντεπίθεση περνά η κυβέρνηση στις δημόσιες εκδηλώσεις αποδοκιμασίας κατά πολιτικών προσώπων. Τα σήματα πλέον είναι ανησυχητικά, έχουν θορυβήσει τους κυβερνητικούς επιτελείς, καθώς όλο και πληθαίνουν οι αντιδράσεις, οι οποίες πολλές φορές λαμβάνουν ακραίες διαστάσεις

 Η εντολή που έχει δοθεί προς τους κυβερνητικούς βουλευτές, κυρίως της περιφέρειας, είναι σαφής, καθώς τους καλεί να αντιμετωπίσουν τα ακραία αυτά φαινόμενα με δημόσιες εμφανίσεις και περιοδείες και κάθε φορά που εκδηλώνονται ακραίες αντιδράσεις να αντιμετωπίζονται χωρίς; υποχωρητικότητα.

 Αυτό άλλωστε ήταν και το αίτημα πολλών βουλευτών. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, όταν...
 είδε τους συγκεντρωμένους έξω από την ταβέρνα στα Καλύβια, βγήκε και επιχείρησε να μιλήσει... Το τεταμένο κλίμα δεν επέτρεψε τον διάλογο, αν και ο κ. Πάγκαλος επανήλθε ακόμη δύο φορές, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν κρύβουν τη δύσκολη θέση που βρίσκονται, ενώ άλλοι σημειώνουν με αφορμή και την επίθεση στον Θεόδωρο Πάγκαλο -στα Καλύβια Αττικής- ότι είναι ένα «σήμα» προς πάσα κατεύθυνση, καθώς μπορεί να γενικευθούν αντίστοιχες εκδηλώσεις δημόσιας αντίδρασης. Δεν είναι λίγοι πλέον οι κυβερνητικοί βουλευτές οι οποίοι προσέχουν κάθε μετακίνησή τους, ακόμη και τις δημόσιες εκδηλώσεις που διοργανώνουν. Τα «στέκια» που πηγαίνουν έχουν αλλάξει, ενώ είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ακόμη και όταν βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας. Προμήνυμα της στάσης αυτής είναι και οι προχθεσινές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Σωκράτη Ξυνίδη, ο οποίος είπε ότι όταν ήταν γραμματέας του κόμματος οπαδοί και φίλοι του κόμματος του έλεγαν «να δώσουμε τη δική μας απάντηση».

 Μάλιστα ο κ. Ξυνίδης σημείωσε ότι κάποιοι επιδιώκουν «να μην εμφανιζόμαστε πολιτικά πουθενά» καθώς και ότι «από την ώρα που θα εμφανιζόμαστε και προφανώς δεν θα καθόμαστε να τρώμε ξύλο, γιαούρτια ή αβγά, έχουμε την επιλογή ή να μας προστατεύσει η αστυνομία ή να μας προστατεύσουν οι άνθρωποι που πιστεύουν σ' εμάς». Ο κατάλογος των «ήπιων» ή «ακραίων» μορφών αντίδρασης είναι μακρύς τον τελευταίο χρόνο, ενώ μόνο ως προαναγγελία θυέλλης μπορεί να ερμηνευτεί τόσο ο ξυλοδαρμός του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου όσο και του βουλευτή της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη.

Δεν είναι λίγοι πλέον οι κυβερνητικοί βουλευτές οι οποίοι
προσέχουν κάθε μετακίνησή τους, ακόμη και τις δημόσιες εκδηλώσεις που
διοργανώνουν. Τα «στέκια» που πηγαίνουν έχουν αλλάξει,
ενώ είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ακόμη
και όταν βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας.
Τα φαινόμενα αυτά μεταφέρθηκαν και στο εξωτερικό, όπως η επεισοδιακή διάλεξη του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στο πανεπιστήμιο Χούμπολτ του Βερολίνου και όσα συνέβησαν με τον Θεόδωρο Πάγκαλο στο Παρίσι. Νέα... εποχήΤο καμπανάκι έχει χτυπήσει προ πολλού ? κυρίως για τους βουλευτές της συμπολίτευσης και, όπως αναγνωρίζουν και οι ίδιοι, προσέχουν πλέον τις μετακινήσεις τους, έχουν αλλάξει στέκια και λαμβάνουν όπως είναι φυσικό τα απαραίτητα μέτρα. Πολλοί πλέον κυβερνητικοί βουλευτές σχεδιάζουν τις εξορμήσεις στις εκλογικές τους περιφέρειες και την παρουσία τους σε δημόσιους χώρους.

 «Δεν μπορούμε να λειτουργούμε με τον φόβο ακραίων ομάδων» λένε στις κατ΄ ιδίαν συνομιλίες τους, ενώ εκφράζουν την ανησυχία τους μήπως υπάρξουν αντιδράσεις και από οπαδούς του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να γυρίσουμε πολλά χρόνια πίσω, στην προδικτατορική περίοδο. Σε πολλές από αυτές τις διαμαρτυρίες κυβερνητικοί βλέπουν ότι βρίσκονται από πίσω μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πρόσφατα εγκάλεσαν και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί δεν τοποθετείται ξεκάθαρα εναντίον τέτοιων ακραίων κινήσεων. Ο μη συγκροτημένος τρόπος διαμαρτυρίας πολλές φορές μπορεί να ξεφύγει από τα όρια, λένε πολιτικοί παρατηρητές, καθώς, όπως τονίζουν, ελλοχεύει ο κίνδυνος ακραίων μορφών εκδηλώσεων.

 Μεταξύ των βουλευτών αλλά και υπουργών που έχουν γίνει πρωταγωνιστές σε δημόσιες εκδηλώσεις αντιδράσεων από πολίτες ή συγκροτημένες ομάδες είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος κ. Χρ. Πρωτόπαπας, καθώς έγινε στόχος έντονων αποδοκιμασιών από ομάδα απεργών του χώρου των μέσων μαζικής μεταφοράς, η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου σε εκδήλωση όπου είχαν προσκληθεί δήμαρχοι, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης στην Πάτρα, ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης στην ΕΑΒ και προχθές και μόλις ένα εικοσιτετράωρο μετά τα γεγονότα στα Καλύβια ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης, που παραβρέθηκε στις εργασίες του 11ου Πανελληνίου Συνεδρίου Αρχιτεκτόνων.

Το πρώτο κρούσμα επίθεσης κατά πολιτικού προσώπου είχε σημειωθεί τον περασμένο Μάιο, όταν ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης δέχθηκε επίθεση από αγνώστους στην οδό Κοραή αμέσως μετά την ολοκλήρωση πορείας διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας. Τότε δεν ήταν λίγοι αυτοί οι οποίοι είπαν ότι ήταν το πρώτο δείγμα για το τι μπορεί να επακολουθήσει. Σημειώνεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης είχε δεχθεί φραστική επίθεση από ομάδα νεαρών αντιεξουσιαστών, στο κέντρο της Αθήνας, ενώ λίγο καιρό μετά οργανώθηκε εκδήλωση διαμαρτυρίας «αγανακτισμένων πολιτών» έξω από το σπίτι του.

Με φόντο φοιτητές.
Η εξαγωγή του... κραξίματος στις ευρωπαϊκές πόλεις.
 Θερμά επεισόδια, χωρίς ωστόσο να λάβουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις, εκτυλίχθηκαν στο Βερολίνο και το Παρίσι. Δύο ομάδες νεαρών αποδοκίμασαν τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στο Πανεπιστήμιο Χούμπολτ του Βερολίνου. Περίπου δέκα λεπτά μετά την έναρξη της ομιλίας του κ. Παπανδρέου άρχισαν οι πρώτες αντιδράσεις. Στο άκουσμα της φράσης «ζούμε μια πρόκληση για τη δημοκρατία» από τον κ. Παπανδρέου ακούστηκε μια φωνή: «Ψεύτη!». Αμέσως ακολούθησαν κι άλλοι. Ο κύριος Παπανδρέου αρχικά δεν αντέδρασε και έπειτα από λίγο τους προέτρεψε να σεβαστούν τον διάλογο και την ελευθερία λόγου. Οι διαμαρτυρόμενοι απομακρύνθηκαν τελικά από τις δυνάμεις ασφαλείας και ο πρωθυπουργός συνέχισε να μιλάει για το χρέος, την κακή διαχείριση και τις ανισότητες που το προκάλεσαν και τη διαφθορά. Και τότε μια άλλη ομάδα φοιτητών σηκώθηκε σιωπηλά, σηκώνοντας γερμανικά και αγγλικά πανό.

Τα «γαλλικά».
 Φραστική επίθεση δέχθηκε από Ελληνες του Παρισιού και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος. Νεαροί επιτέθηκαν φραστικά στον κ. Πάγκαλο κατά την άφιξή του στο Ελληνικό Σπίτι της Πανεπιστημιούπολης, όπου είχε προγραμματιστεί προβολή της ταινίας του Κώστα Γαβρά «Ζ», παρουσία του σκηνοθέτη. Οι νεαροί κρατούσαν ένα πανό που έγραφε «Στην Ελλάδα, όπως και στη Γαλλία, συμπαράσταση στους μετανάστες χωρίς χαρτιά». Ο κ. Πάγκαλος με δηλώσεις του επιτέθηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια γνωστά στελέχη του χώρου, για να ξεκινήσει και πάλι ένας νέος κύκλος αντιπαράθεσης με την Αριστερά και την Κουμουνδούρου. Ο κ. Πάγκαλος έκανε λόγο για «τρομοκρατικού χαρακτήρα παρέμβαση» Γάλλων αναρχικών και Ελλήνων οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε ως αποτέλεσμα τη ματαίωση της προβολής της ταινίας «Ζ».

 Ομαδικά πυρά.
 Ο κ. Πάγκαλος μίλησε για πέντε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο να τα κατονομάσει, ενώ μίλησε για ένα δίκτυο και κύκλωμα σε όλη την Ευρώπη που προωθεί τέτοιες εκδηλώσεις και τις ενθαρρύνει. Ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδώσει ?με αφορμή και τα δύο γεγονότα? και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πεταλωτής, ενώ αιχμές είχε αφήσει και για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καλώντας τη ΝΔ να πάρει θέση «γιατί επίλεκτα στελέχη της, και μάλιστα από θέσεις μέσα στον κομματικό μηχανισμό, πολλές φορές δημοσίως παροτρύνουν τους πολίτες να οδεύουν προς την αυτοδικία». Σημειώνεται ότι παλαιότερα ?τον Απρίλιο του 2010? και ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή, ο κ. Αλογοσκούφης, δέχθηκε φραστικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη βρετανική πρωτεύουσα, προσκεκλημένος σε εκδήλωση του LSE για την ελληνική οικονομία.

«Τα θερμά επεισόδια» μεταξύ πολιτών και πολιτικών.
 Δεκάδες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας πολιτών έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα? Πολλές από αυτές δεν είδαν το φως της δημοσιότητας. Το σίγουρο είναι πάντως πως ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και αυτό λένε πλέον όχι μόνο οι κυβερνητικοί βουλευτές. Το κλίμα ανησυχίας διαπερνά και τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Απόστολος Κακλαμάνης Φραστική επίθεση δέχθηκε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής

Απόστολος Κακλαμάνης.
Τον Μάιο 2010, στο κέντρο της Αθήνας, μετά από πορεία διαμαρτυρίας. Ο κ. Κακλαμάνης φυγαδεύτηκε για να προφυλαχθεί από τη βίαιη αντίδραση διαδηλωτών.

 Κωστής Χατζηδάκης.
Αποτρόπαια επίθεση δέχθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης από «αγανακτισμένους» διαδηλωτές. Η επίθεση έγινε στις 15 Δεκεμβρίου του 2010, μέρα πανελλαδικής απεργίας. Οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι.

Πάνος Μπεγλίτης.
 Με συνθήματα και φραστικές επιθέσεις εργαζόμενοι της ΕΑΒ υποδέχθηκαν στα μέσα Φεβρουαρίου τον αναπληρωτή υπουργό Αμυνας Πάνο Μπεγλίτη (εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Σχηματάρι).

Ακης Τσοχατζόπουλος.
 Δεκάδες πολίτες με πρωταγωνιστή τον Δ. Κολλάτο και όχι μόνο συγκεντρώνονται έξω από το σπίτι του Ακη Τσοχατζόπουλου. Δύο εβδομάδες μετά με τον ίδιο πρωταγωνιστή έγινε ανάλογη εκδήλωση έξω από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

Θεόδωρος Πάγκαλος.
 Ελληνες φοιτητές διακόπτουν εκδήλωση στο «Ελληνικό Σπίτι» στο Παρίσι προς τιμήν του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, διαμαρτυρόμενοι για την παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου.

Αννα Διαμαντοπούλου.
 Δύο φορές αποδοκιμάστηκε η υπουργός Παιδείας -την ίδια μέρα- σε ημερίδα για τις συγχωνεύσεις των σχολείων, η οποία διακόπηκε για λίγα λεπτά, και σε εκδήλωση στη Λυρική Σκηνή από φοιτητές.

Κώστας Σημίτης.
 Πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στο Κολωνάκι. Ο κ. Σημίτης είχε δεχθεί φραστική επίθεση παλαιότερα από νεαρούς αντιεξουσιαστές στο κέντρο της Αθήνας.

Παναγιώτης Τσούτσιας ptsoutsias@pegasus.gr
ΕΘΝΟΣ
Από το Ινφογνώμων Πολιτικά
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 3/21/2011 11:20:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Απόψεις: Αυτό κι αν είναι θράσος! Αντί να κάνουν κίνημα κάθαρσης της πολιτικής ζωής, κάνουν κίνημα εναντίον των γιαουρτωμάτων! Αντί να δουν την αιτία, βλέπουν το αποτέλεσμα!"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες