ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:16 Μαρτίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Υποστήριξη αιτήματος της Ν. Σάντας από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων.

Αξιότιμοι κύριοι,
Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορηθήκαμε από τον τοπικό τύπο, αλλά και από το Δ.Σ. του Συλλόγου Ποντίων Ν. Σάντας, για την πρωτοβουλία διεκδίκησης της Ιστορικής έδρας του νέου Δήμου Κιλκίς, βάσει του Καλλικρατικού νόμου.

 Η ηρωική Επτάκωμος Σάντα επονομαζόμενη «το Σούλι του Πόντου» υπήρξε στην ταραγμένη περίοδο 1926-1923 της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, τραγικό θύμα του Κεμαλισμού και έδρα του φημισμένου αντάρτικου του μαρτυρικού και αλησμόνητου Ανατολικού Πόντου. Στις 11 Σεπτεμβρίου 1921 η Σάντα καταστράφηκε ολοσχερώς από τους Τούρκους –οι άνδρες- όσοι δεν συμμετείχαν στο αντάρτικο σύρθηκαν στα τάγματα εργασίας (αμελέτ ταμπουρού) και τα γυναικόπαιδά της -τα μόνα σε όλο τον Ιστορικό Πόντο- στις λευκές πορείες θανάτου, όπου και αποδεκατίστηκαν τα 3/5 περίπου. Οι...
 κάτοικοι του Δημοτικού Διαμερίσματος της Νέας Σάντας, οι οποίοι ελκύουν την καταγωγή τους από την Επτάκωμη Σάντα του Πόντου, συνεχίζουν και σήμερα στην νέα Πατρίδα να κρατούν άσβηστο το Καντήλι της Μνήμης με διαφόρους τρόπους.

Αξιότιμοι κύριοι, Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων –το πρώτο ιδρυθέν δευτεροβάθμιο όργανο- του Ποντιακού χώρου, για όλα τα ανωτέρω αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει το δίκαιο αίτημα της διεκδίκησης της Ιστορικής ΄Εδρας από το Δημοτικό Διαμέρισμα της Νέας Σάντας και δηλώνει ότι θα συμπαρασταθεί στους αγώνες των κατοίκων της με πρωτοστάτη το Σύλλογο Ποντίων, με όλους τους νόμιμους τρόπους (όπως επιστολές, παραστάσεις σε υπουργεία κ.λ.π.).

 Ευελπιστώντας ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών και την Εθνική Επιτροπή Τοπωνυμιών, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και δηλώνουμε ότι θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες στο δίκαιο αγώνα τόσο του Δημοτικού σας Συμβουλίου, όσο και του Συλλόγου Ποντίων Ν.Σάντας Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
 Ο Πρόεδρος
Χαράλαμπος Αποστολίδης Δικηγόρος Παρ΄Αρείω Πάγω.

Η Γενική Γραμματέας
Βικτωρία Σαββίδου.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 3/16/2011 07:12:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Υποστήριξη αιτήματος της Ν. Σάντας από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες