ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:16 Μαρτίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Προϊόντα κλωνοποιημένων ζώων στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλιώς...θα το πληρώσουμε ακριβά!

Το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο προειδοποιήθηκε από τον Επίτροπο Εμπορίου της ΕΕ Karel de Gucht ότι αν απαγορευτεί η χρήση κλωνοποιημένων ζώων, των απογόνων τους και των προϊόντων τους στην Ευρώπη αυτό θα οδηγούσε την απαγόρευση εισαγωγής κρέατος και γαλακτοκομικών από χώρες όπως τις Η.Π.Α. Η απαγόρευση θα "προκαλέσει αντίποινα" στις εξαγωγές της ΕΕ, με κόστος εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως από απώλεια πωλήσεων σύμφωνα με τον De Gucht.

Το θέμα είναι ότι σύμφωνα με στοιχεία από τις Βρυξέλλες οι χώρες εκτός της ΕΕ δεν έχουν συστήματα ιχνηλασιμότητας για τον εντοπισμό της προέλευσης των τροφίμων, δηλαδή δεν μπορούμε να ξέρουμε αν ένα προϊόν προέρχεται από κλωνοποιημένο ζώο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να υπάρχει επισήμανση στο προϊόν έτσι ώστε να ενημερώνεται ο καταναλωτής. H Μονίκ Γκόγιενς, Γενική Διευθύντρια της ...
Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ενώσεων Καταναλωτών (BEUC) αναφέρει σε δελτίο τύπου ότι "Είναι απαράδεκτο ότι Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να επιτρέπει το γάλα ή το κρέας από απογόνους κλωνοποιημένων ζώων χωρίς καμία σήμανση μόνο και μόνο επειδή οι ​​ΗΠΑ και άλλες χώρες εξαγωγής δεν εφαρμόζουν κανένα σύστημα ιχνηλασιμότητας” και προσθέτει ότι "νομοθέτες δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν εμπορικά επιχειρήματα για να θέσουν σε κίνδυνο την επιλογή των καταναλωτών της ΕΕ”. Πάντως εμάς όλα αυτά μας φαίνονται σαν μια μορφή εκβιασμού.

Θέλουν και να δεχτούμε να υπάρχουν προϊόντα κλωνοποιημένων ζώων στη χώρα μας αλλά και να μην έχουμε και καμία επιλογή να τα αποφύγουμε αφού δεν θα μπορούμε να ξέρουμε αν προέρχονται από κλωνοποιημένα ζώα αφού δεν θα αναγράφεται πουθενά. Το Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να έχουν πάρει την απόφαση τους μέχρι τις 30 Μαρτίου.

 Από το Να το φάω;
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 3/16/2011 10:08:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Προϊόντα κλωνοποιημένων ζώων στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλιώς...θα το πληρώσουμε ακριβά!"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες