ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:8 Μαρτίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Διεθνής Τύπος: Δεδομένη η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Ομόφωνη μοιάζει η εκτίμηση του διεθνούς Τύπου ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτη. Αναμενώμενη κρίνεται η υποβάθμιση από τη Moody's ενώ προβληματισμός επικρατεί για το τί θα πράξει τελικώς η ΕΕ για την περιφέρεια της ευρωζώνης.

Μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από την Moody's, και με δεδομένο ότι «τα διετή ελληνικά ομόλογα παρουσιάζουν αποδόσεις της τάξης του 15%, που σημαίνει ότι είναι χειρότερα κι από την κατηγορία “σκουπίδια”, η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι δεδομένη» αναφέρουν σε άρθρο τους οι Financial Times.

 Η εφημερίδα υποστηρίζει πως η Ελλάδα πρέπει πλέον να αποδεχθεί το «αδιανόητο», δηλαδή την αναδιάρθρωση του χρέους, κάτι που «όλοι οι άλλοι» γνωρίζουν ήδη. Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι μία...
 διαδικασία στην οποία θα υπάρξει συμφωνία για το ελληνικό χρέος μεταξύ των επενδυτών, των πιστωτών και της κυβέρνησης είναι πιθανότερη και πιο ελεγχόμενη απο μια ξαφνική δήλωση αδυναμίας πληρωμών, η οποία εξ άλλου χαρακτηρίζεται ως απίθανη. Η εφημερίδα Guardian, σημειώνει ότι η «η υποβάθμιση της Ελλάδας από την Moody's βάζει φωτιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση», εξηγώντας πως η κίνηση του Οίκου αξιολόγησης «υπογραμμίζει την κατάρρευση της εμπιστοσύνης των διεθνών επενδυτών οι οποίοι φοβούνται πως οι χώρες της περιφέρειας της Ευρωζώνης, όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, δεν αντέχουν να αποπληρώσουν τα χρέη τους».

 Το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας αναφέρει επίσης ότι η «ανακοίνωση της Moody's μπορεί να αυξήσει την πίεση προς τους ηγέτες της Ευρωζώνης προκειμένου να χαλαρώσουν τους όρους αποπληρωμής των υπερχρεωμένων χωρών, μέσω αγοράς ομολόγων ή επαναγοράς χρέους. Τέλος, επικαλούμενη αναλυτές, η εφημερίδα τονίζει ότι «υπάρχει αυξανόμενη αίσθηση παράλυσης στην [ελληνική] κυβέρνηση που εμφανίζεται ανίκανη ή απρόθυμη να επιβάλει μεταρρυθμίσεις λόγω της αντίθεσης του λαού και της αντίστασης των συνδικάτων». Η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph, επισημαίνοντας ότι η απόφαση της Moody's ήρθε λίγο πριν την συνάντηση των ηγετών της Ευρωζώνης την ερχόμενη Παρασκευή, σημειώντει ότι πολλοί επενδυτές προβληματίζονται για το κατά πόσον τα μέτρα λιτότητας που υλοποιούνται στην Ελλάδα θα καταφέρουν αποτρέψουν την αναδιάρθρωση χρέους της χώρας.

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ομάδας Οικονομικών Αναλύσεων της Royal Bank of Scotland, Ζακ Καγιού, η Ελλάδα ούτως ή άλλως βρίσκεται σε δεινή θέση και η αγορά επιμένει στην άποψη ότι η αναδιάρθρωση είναι αναπόφευκτη. «Βλέποντας το ύψος της τιμής στο οποίο έχει ανέλθει η διαπραγμάτευση των ελληνικών ομολόγων, νομίζω ότι ο αντίκτυπος της υποβάθμισης είναι πολύ μικρός», δήλωσε κ. Καγιού, μιλώντας στο ν ραδιοσταθμό «ΣΚΑΙ», προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται για καλή είδηση, καθώς επαναφέρει στο προσκήνιο τις πιέσεις επί των εθνικών χρεών που είχαν για λίγο υποχωρήσει.

«Αν κοιτάξετε την αγορά, βασικά θα δείτε ότι παρά τη βοήθεια που έχει διοχετευτεί στην Ελλάδα, δεν έχει ανακτηθεί η εμπιστοσύνη», πρόσθεσε ο Ζαν Καγιού, για να καταλήξει λέγοντας ότι η κατάσταση ενόψει των συνόδων κορυφής είναι ακόμα ρευστή, ωστόσο «η αγορά δηλώνει ότι είναι απρόθυμη να απομακρυνθεί από την άποψή της ότι η αναδιάρθρωση είναι αναπόφευκτη».

 ethnos.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 3/08/2011 12:03:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Διεθνής Τύπος: Δεδομένη η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες