ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:4 Μαρτίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

«Πόλεμος» για τις συγχωνεύσεις των σχολείων στην Ήπειρο.

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στη σχολική κοινότητα της πόλης και του νομού, η συζήτηση περί συγχωνεύσεων σχολείων καθώς, όπως φαίνεται, οι συγχωνεύσεις δεν περιορίζονται μόνο σε περιφερειακά σχολεία αλλά και σε μονάδες της πόλης των Ιωαννίνων. Παρότι τίποτε δεν είναι ακόμη καταληγμένο, οι συγκρούσεις δίνουν και παίρνουν:

Οι γονείς των παιδιών αρνούνται τις συγχωνεύσεις, όπως στην περίπτωση του 6ου και 7ου γυμνασίου. Οι συνδικαλιστές αλληλοκατηγορούνται, είτε ότι χρησιμοποιούν το θέμα για μικροπολιτικούς και αντιπολιτευτικούς σκοπούς, είτε ότι «κάνουν πλάτες» στο υπουργείο Παιδείας προετοιμάζοντας το έδαφος ακόμη και για συγχωνεύσεις που το υπουργείο δεν έχει συζητήσει καν. Οι περισσότερες αντιδράσεις πυροδοτήθηκαν από όσα συζητήθηκαν στην τελευταία δημοτική επιτροπή παιδείας του δήμου Ιωαννιτών. Αυτή τη στιγμή, το...
 επικρατέστερο σενάριο είναι ότι θα κλείσουν τα λύκεια ή λυκειακές τάξεις σε Τσεπέλοβο, Δελβινάκι, Κεφαλόβρυσο, Χρυσοβίτσα και οι μαθητές θα μεταφερθούν στα πιο κοντινά σχολεία. Αντίστοιχα, τουλάχιστον τέσσερα σχολεία προτείνονται για συγχώνευση στην πόλη, ανάμεσά τους το γυμνάσιο Λογγάδων, το γυμνάσιο Κρύας, το 6ο και 7ο γυμνάσιο. Ήδη, έχουν αντιδράσει φορείς και σύλλογοι για τα σχολεία των Λογγάδων, του Τσεπελόβου και του Δελβινακίου, ενώ από χθες, προστέθηκε και η απόφαση του συλλόγου Γονέων 6ου γυμνασίου.

«Η γενική συνέλευση ομόφωνα αποφάσισε να μην δεχθεί την πρόταση της επιτροπής παιδείας του Δήμου για συγχώνευση του 6ου και του 7ου Γυμνασίου» τονίζει η απόφαση της συνέλευσης και καταγγέλλει τους «δύο διορισμένους προέδρους συλλόγων γονέων και κηδεμόνων που χωρίς να έχουν καμία εξουσιοδότηση και καμία ενημέρωση από τους υπεύθυνους του σχολείου μας, ψήφισαν υπέρ της συγχώνευσης των σχολείων». Η γενική συνέλευση ζητάει άμεση ανάκληση της πρότασης της επιτροπής παιδείας και να τοποθετηθεί το δημοτικό συμβούλιο επ’ αυτού. «Στη συνέλευσή μας παρευρέθη η περιφερειακή διευθύντρια Ηπείρου κα Νόκα, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας κ. Τσατσαρώνης και οι διευθυντές των γραφείων, και δεσμεύτηκαν μπροστά στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, στους εκπροσώπους της ΕΛΜΕ ,και στους εκπροσώπους του δεκαπενταμελούς των μαθητών, ότι δεν υπήρξε ούτε θα υπάρξει ποτέ πρόταση της περιφέρειας προς το υπουργείο για την συγχώνευση των δύο σχολείων. Αντιθέτως μας υποσχέθηκε την αύξηση του μαθητικού δυναμικού του σχολείου μας από την νέα σχολική χρονιά».

 Σιγή και σενάρια Πρέπει να σημειωθεί, ότι δεν γίνονται όλες οι προτάσεις «αρμοδίως» και το υπουργείο (κακώς) μέχρι τώρα τηρεί σιγή ιχθύος για τις διαθέσεις του, τροφοδοτώντας τα σενάρια, τα οποία έχουν διάφορους βαθμούς αξιοπιστίας. Πάντως, οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να έρθουν αμέσως μετά τις Απόκριες, με πλήρη στοιχεία για τα 300 σχολεία που θα καταργηθούν σε όλη την επικράτεια. Ενδεικτικό πάντως της ανησυχίας που υπάρχει είναι ότι μόλις ακουστεί ο,τιδήποτε περί συγχωνεύσεων, οι φήμες εξαπλώνονται πολύ γρήγορα προκαλώντας αναστάτωση. Με ανακοίνωσή της πάντως η περιφερειακή διευθύντρια Φιλιώ Νόκα-Ζαράχη, προσπαθεί να καθησυχάσει λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται η τελική πρόταση των διευθύνσεων εκπαίδευσης και ότι, ιδιαίτερα για τις ορεινές περιοχές στις οποίες οι αποστάσεις, οι συγκοινωνιακές και οι καιρικές συνθήκες δεν διασφαλίζουν πάντα τις προϋποθέσεις ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών, «θα εξεταστεί με τη δέουσα προσοχή κάθε περίπτωση χωριστά και θα ενταχθεί κατ' εξαίρεση σε οργανωτική δομή μικρής σχολικής μονάδας, βάσει ιδιαιτεροτήτων».

 Καταγγελίες για την ΠΑΣΚ Το ΠΑΜΕ σε δική του ανακοίνωση αναφέρεται σε όσα εκτυλίχθηκαν στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του δήμου Ιωαννιτών και καταγγέλλει τη δημοτική αρχή ότι «αποτελεί το μακρύ αντιλαϊκό χέρι της εκάστοτε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σε τοπικό επίπεδο, καθώς συμφώνησε να προχωρήσουν οι συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο». Μαζί, καταγγέλλει τον πρόεδρο του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών και το μέλος της διοίκησης του συλλόγου, ότι συμφώνησαν με τις συμπτύξεις-καταργήσεις και καταλήγει ζητώντας από γονείς και μαθητές «να μην πέσουν στην παγίδα». Η «Παρέμβαση», παράταξη στην ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, καταγγέλλει επίσης τον εκπρόσωπο της διοίκησης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο οποίος είναι και στέλεχος της ΠΑΣΚ για την πρόταση συγχώνευσης 6ου και 7ου γυμνασίου, πρόταση που πλειοψήφησε με ψήφους εκπαιδευτικών, επίσης μελών της ΠΑΣΚ.

 Ρίχνει επίσης ευθύνες και στις διευθύνσεις εκπαίδευσης για τη στάση που κράτησε στη δημοτική επιτροπή και διερωτάται, αν η ΠΑΣΚ καθηγητών «υποκρίνεται στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ όταν ομοφωνεί με τις θέσεις του σωματείου και της ΟΛΜΕ». Η Παρέμβαση θεωρεί ατόπημα τη στάση του εκπροσώπου της ΕΛΜΕ στη δημοτική επιτροπή, «ο οποίος ψήφισε στην επιτροπή τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις των δημοτικών σχολείων και καλό είναι να ανακαλέσει την ψήφο του» όπως τονίζει.

agon.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 3/04/2011 10:04:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "«Πόλεμος» για τις συγχωνεύσεις των σχολείων στην Ήπειρο."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες