ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:21 Μαρτίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Χ. Βούζας: Οι απευθείας ανθέσεις έργων "εκτελούν" κάθε έννοια διαφάνειας, νομιμότητας και σεβασμού.

Η απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζίτσας να εκτελέσει το 89% των έργων του τεχνικού προγράμματος του Δήμου με απευθείας αναθέσεις, στην ουσία «εκτελεί» κάθε έννοια διαφάνειας, νομιμότητας και σεβασμού των κατοίκων του Δήμου μας.

Πρωτοστατούντος του Δημάρχου, η πλειοψηφία προβαίνει σε κατάτμηση των έργων με προϋπολογισμούς από 7.200 - 12.000 ευρώ και την ανάθεσή τους ίσως σε “εκλεκτούς” της, ζημιώνοντας το Δήμο κατά 400.000 ευρώ και πλέον, με τα οποία θα κατασκευάζονταν περισσότερα και σωστότερα έργα, αν ακολουθούνταν η διαδικασία των δημοσίων διαγωνισμών.
Δυστυχώς, αρνήθηκαν να υιοθετήσουν τις ...
προτάσεις μας για σεβασμό των νόμων, των διαφανών, ανοιχτών διαδικασιών για την προστασία των συμφερόντων του Δήμου και των πολιτών και όχι την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και συμφερόντων που καμιά σχέση δεν έχουν με τη χρηστή διοίκηση. Αντιθέτως θυμίζουν αρχικού σταδίου ίδρυσης νέων μηχανισμών και ομηρία κάποιων ανθρώπων.

Για τη Συμμαχία Πολιτών και για τον κάθε έντιμο πολίτη πρόκειται για σκάνδαλο, για έλλειψη συναίσθησης ευθυνών, για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος που προκαλεί. Ειδικότερα αυτόν τον καιρό λόγω της φοβερής οικονομικής κρίσης επιβάλλεται συνετή διαχείριση και σχεδιασμός για τη δημιουργία των προϋποθέσεων που θα επέτρεπαν στο Δήμο Ζίτσας να οικοδομήσει το μέλλον των δημοτών του σε στέρεες και υγιείς βάσεις. Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη τακτική που ακολουθείται από τον Δήμαρχο και την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια το Δήμο σε πισωγύρισμα και τους πολίτες του στο να κάνουν σκέψεις καθόλου κολακευτικές για τους «άρχοντές» του.

 Αλήθεια ποια έργα έχουν τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος και των ειδικών αναγκών που πρέπει να εκτελεστούν με απευθείας αναθέσεις??? Τέλος διευκρινίζουμε, κάτι που κάναμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι δεν είμαστε εναντίον της εκτέλεσης των έργων, διαφωνούμε όμως κάθετα με τον τρόπο που αυτά θα εκτελεστούν.

Για τη Συμμαχία Πολιτών
 Χρυσόστομος Βούζας
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 3/21/2011 05:48:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Χ. Βούζας: Οι απευθείας ανθέσεις έργων "εκτελούν" κάθε έννοια διαφάνειας, νομιμότητας και σεβασμού."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες