ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:3 Μαρτίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Στο ίδιο "έργο θεατές"... Συλλήψεις μεταναστών και πετροπόλεμος στην είσοδο του λιμανιού της Ηγουμενίτσας και την Εγνατία.

Ένα ακόμη επεισόδιο με πρωταγωνιστές τους εκατοντάδες παράνομους μετανάστες σημειώθηκε το βράδι της Τρίτης στην Ηγουμενίτσα, όταν επιχείρησαν όπως κάνουν καθημερινά και κυρίως Τρίτη και Κυριακή βράδι, να προσεγγίσουν τα πολλά φορτηγά που έμπαιναν στο λιμάνι, με σκοπό να βρουν...θέση σε αυτά.

Η αστυνομία αυτή τη φορά δεν κράτησε αμυντική στάση και με τις δυνάμεις που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο, προχώρησε σε δεκάδες συλλήψεις. Οι μετανάστες βλέποντας ότι δεν μπορούσαν να πετύχουν το στόχο τους και κινδύνευαν να συλληφθούν υποχώρησαν προς τον πρόχειρο καταυλισμό τους. Στη διάρκεια της επιχείρησης οι μετανάστες πέριξ του λιμανιού άρχισαν να πετροβολούν διερχόμενα αυτοκίνητα. Από τον πετροπόλεμο προκλήθηκαν ζημιές σε 8 αυτοκίνητα και σε ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ, τόσο στην είσοδο της Εγνατίας, τόσο και στην Εθνική οδό Ηγουμενίτσας-Πρέβεζας. Από την επιχείρηση της αστυνομίας συνελήφθησαν 30 μετανάστες οι οποίοι με..
 λεωφορείο προωθήθηκαν προς διάφορα κέντρα υποδοχής της χώρας.

Μόνιμο πρόβλημα
 Οι μετανάστες χθες δεν έκαναν και τόσο αισθητή την παρουσία τους κοντά στο λιμάνι, προφανώς η κίνηση της αστυνομίας τους περιόρισε στον πρόχειρο καταυλισμό στο δάσος, ωστόσο το πρόβλημα δεν λύνεται με αστυνομικές επιχειρήσεις, όταν στην Ηγουμενίτσα και ιδιαίτερα στο Λαδοχώρι και το Γραικοχώρι οι κάτοικοι έχουν ξεσηκωθεί και ζητούν την απομάκρυνση τους.  Μάλιστα σε πρόσφατη λαϊκή συνέλευση αντέδρασαν στο ενδεχόμενο αι μόνο να γίνει καταυλισμός με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στην περιοχή «Γωνιά», σχετικά μακριά από το λιμάνι, θεωρώντας ότι και πάλι θα έρχονται στην είσοδο του για να μπουν σε κάποια νταλίκα.

Περίπου 700 μετανάστες
Εκτιμάται ότι περίπου 700 μετανάστες από χώρες της Βορείου Αφρικής και της Ασίας βρίσκονται αυτό το διάστημα στην Ηγουμενίτσα. Στόχος τους ένας και μοναδικός. Να βρεθούν σε πλοίο με προορισμό την Ιταλία και για να το πετύχουν επιχειρούν να μπουν σε κάποιο από τα φορτηγά που φτάνουν στο λιμάνι. Τα επεισόδια με κατοίκους δεν λείπουν, αλλά και μεταξύ ατόμων διαφορετικών εθνοτήτων υπάρχει σύγκρουση. Από την άλλη οι οδηγοί των φορτηγών βρίσκονται σε δύσκολη θέση όταν δέχονται επιθέσεις, κυρίως Τρίτη και Κυριακή που είναι πολλά τα πλοία προς Ιταλία, από ομάδες μεταναστών που προσπαθούν να βρουν θέση στα οχήματα τους.

Η αστυνομία και το λιμενικό ενίοτε δεν μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση και τις συμπλοκές ανάμεσα τους, όπως συνέβη πρόσφατα, οι τραυματισμοί δεν λείπουν. Υπάρχει και το σοβαρό περιστατικό με τον τραυματισμό μετανάστη από κάτοικο στην περιοχή του Νεοχωρίου. Το βράδι της δευτέρας ντόπιοι είχαν συμπλακεί με μετανάστες και ακολούθησαν ζημιές σε κάποια κτίρια κοντά στο λιμάνι. Η συνθήκες διαβίωσης αυτών των ανθρώπων είναι άθλιες και δυστυχώς με τον τρόπο που αντιμετωπίζεται από την πολιτεία το πρόβλημα δεν επιλύεται. Η Ηγουμενίτσα αποτελεί την έξοδο τους από τη χώρα προς την Ευρώπη και όχι τόπο διαμονής και εργασίας και αυτό είναι που δυσκολεύει την κατάσταση.

 Η μαρτυρία ενός παθόντα
 Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία του Κωνσταντίνου Γκαραβέλα ο οποίος δέχτηκε μία απ' αυτές τις επιθέσεις την Τρίτη το βράδυ όταν επέστρεφε στα Γιάννινα από την Ηγουμενίτσα, όπου διδάσκει στο ΤΕΙ της πόλης. Όπως είπε μιλώντας στους «Ν.Α.» την ώρα που έφευγε από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και έμπαινε στην πρώτη σήραγγα της Εγνατίας δέχτηκε εντελώς ξαφνικά αυτός και ακόμα δέκα περίπου αυτοκίνητα μια ομοβροντία από πέτρες οι οποίες ευτυχώς για τον ίδιο του προκάλεσαν μόνο μικρές υλικές ζημιές, αναγκάζοντάς τον ωστόσο να αφήσει το αυτοκίνητό του στο συνεργείο για τις απαραίτητες επιδιορθώσεις.

 «Ευτυχώς δεν έπαθα μεγάλη ζημιά. Αλλά φανταστείτε τι μπορούσε να γίνει αν βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο η οικογένειά μου», μας μετέφερε ο κ. Γκαραβέλας. Τυχερός μέσα στην ατυχία του, ο Γιαννιώτης καθηγητής ξένων γλωσσών περιγράφει την κατάσταση που έζησε χωρίς ακόμη να μπορεί να καταλάβει για ποιο λόγο οι συγκεκριμένοι λαθρομετανάστες επιτίθενται με τέτοιο μίσος στα διερχόμενα αυτοκίνητα.
neoiagones.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 3/03/2011 09:25:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , .

0 σχόλια for "Στο ίδιο "έργο θεατές"... Συλλήψεις μεταναστών και πετροπόλεμος στην είσοδο του λιμανιού της Ηγουμενίτσας και την Εγνατία."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες