ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:11 Μαρτίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Ένοπλη προβοκατόρικη επίθεση στον Σύλλογο Ελλήνων Μουσουλμάνων Κομοτηνής.

Τα ξημερώματα της Κυριακής (6/3) δύο ημέρες πριν την άφιξη του Α.Νταβούτογλου και ενώ είχε ανακοινωθεί η επίσκεψή του στην Θράκη, άγνωστοι προβοκάτορες πυροβόλησαν κατά του χώρου που στεγάζεται ο Σύλλογος των Ελλήνων Μουσουλμάνων Κομοτηνής Πος-Πος.

Την ώρα των πυροβολισμών δεν υπήρχε κάποιος εντός του κτιρίου με αποτέλεσμα να προκληθούν μόνο υλικές ζημιές. Η επίθεση αυτή είναι το δεύτερο «περίεργο» περιστατικό που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες στο χώρο του Συλλόγου καθώς τα ξημερώματα της Παρασκευής (4/3) άγνωστοι διέρρηξαν τον ίδιο χώρο. Ο Σύλλογος Ελλήνων Μουσουλμάνων Κομοτηνής Πος-Πος κατήγγειλε στην εφημερίδα "Φωνή της Ροδόπης" τα γεγονότα των τελευταίων ημερών ενώ μέσω ανακοίνωσης του σημειώνει ότι «δράστες είναι εκείνοι που επιθυμούν το διαχωρισμό της κοινωνίας σε μειονότητα και πλειονότητα, αυτοί που σπέρνουν το μίσος και αυτοί που...
 επιθυμούν να βγάλουμε τη λέξη «Έλληνες» από τον τίτλο του σωματείου μας».

 Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου έχει ως εξής :

«Τα ξημερώματα της Κυριακής (6/3) το στέκι του Συλλόγου μας δέχθηκε πυροβολισμούς από άγνωστους. Εκείνη τη στιγμή δεν ήταν κανείς μέσα και έτσι είχαμε μόνο υλικές ζημιές. Δύο βράδια πριν είχε γίνει διάρρηξη στον ίδιο χώρο. Πριν μερικούς μήνες είχαμε 11 σπασμένες ταφόπλακες στο νεκροταφείο της γειτονιάς μας. Εμείς, ως Έλληνες μουσουλμάνοι, καταγγέλλουμε το γεγονός και εκείνους που βρίσκονται πίσω από τέτοιες ενέργειες. Είμαστε σίγουροι ότι δράστες είναι εκείνοι που μας ζητούσαν να βγάλουμε τη λέξη «Έλληνες» από τον τίτλο του σωματείου μας, εκείνοι που θέλουν την κοινωνία χωρισμένη σε πλειονότητα και μειονότητα.

Αυτοί που φωνάζουν σε όλη την Ευρώπη για ένα σπασμένο τζαμί, αυτοί οι ίδιοι βάζουν κάποιους να πυροβολήσουν όποιους δεν τους λένε πάντα «ναι». Ελπίζουμε η Αστυνομία να βρει τους υπεύθυνους και να φανεί ποιος σπέρνει μίσος στην κοινωνία. Εμείς πάντως, ο Σύλλογος Ελλήνων Μουσουλμάνων Πος Πος, θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για το καλό των ανθρώπων της γειτονιάς μας και της πατρίδας μας, της Ελλάδας». Επισημαίνεται ότι τον Οκτώβριο του 2010 οι κάτοικοι της περιοχής είχαν βρει 11 σπασμένες ταφόπλακες στο νεκροταφείο της γειτονιάς. Τότε σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας εφημερίδας προβοκάτορες, μουσουλμάνοι τούρκικης καταγωγής από τη Γερμανία, πραγματοποίησαν αυτή την προκλητική πράξη για να διαταράξουν το ειρηνικό κλίμα συμβίωσης μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων.

Στον νεκροταφείο προσήλθαν άμεσα, ο αναπληρωτής Νομάρχη Ροδόπης, Κώστας Κατσιμίγας, καθώς επίσης και εκπρόσωποι από τη Μουφτεία Κομοτηνής. Μόλις η Αστυνομία πραγματοποίησε την καταγραφή των ζημιών στο νεκροταφείο, δόθηκε η εντολή να ανοίξουν οι πόρτες του προκειμένου να μπουν μέσα οι μουσουλμάνοι και να δουν και οι ίδιοι της ζημιές στα μνήματα των συγγενών τους. Αντί αυτού οι μουσουλμάνοι κάτοικοι της περιοχής αρνήθηκαν να εισέλθουν εντός του νεκροταφείου, για να μην αλλοιώσουν τα καταστραφέντα μνήματα και να εξαφανιστούν ίσως κάποια στοιχεία. Μετά από λίγη ώρα, όμως μερικοί φανατισμένοι μουσουλμάνοι άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα και να απαιτούν την παρουσία του Τούρκου πρόξενου Κομοτηνής, Μουσταφά Σαρνίτς, στον χώρο, προκειμένου να εγγυηθεί την αποκατάσταση των ζημιών αλλά και την προστασία τόσο των ίδιων όσο και του νεκροταφείου !!!

Μετά από αρκετή ώρα και αφού ο Τούρκος Πρόξενος δεν προσήλθε στο χώρο, ομάδα μουσουλμάνων αποτελούμενη από 200 περίπου άτομα κατευθύνθηκε προς το τούρκικο προξενείο Κομοτηνής, όπου άρχισε να φωνάζει συνθήματα όπως «Που είναι ο πρόξενος». Στις 02:00 περίπου το βράδυ, ο Τούρκος Πρόξενος, Μουσταφά Σαρνίτς, έκανε την εμφάνιση του στο προξενείο. Κατά την διάρκεια της συζήτησης που είχε με τους συγκεντρωμένους κατοίκους, ο Τούρκος πρόξενος τους δήλωσε ότι «Εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Δεν έχω αρμοδιότητα, απευθυνθείτε στην Αστυνομία, στο Δήμο ή στη Νομαρχία. Πηγαίνετε τώρα σπίτια σας και θα τα πούμε από αύριο». Μετά τη συνομιλία του Τούρκου προξένου το συγκεντρωμένο πλήθος διαλύθηκε, αποθεώνοντας εν μέσω χειροκροτημάτων τον Τούρκο πρόξενο.

Όπως φαίνεται από τα γεγονότα οι γνωστοί άγνωστοι προβοκάτορες θέλουν να προκαλέσουν την ανοικτή αντιπαράθεση όχι μόνο μεταξύ των χριστιανών και των μουσουλμάνων, αλλά και μεταξύ των μουσουλμάνων που δεν έχουν ενταχτεί στη σφαίρα επιρροής του προξενείου γιατί πολύ απλά νοιώθουν και είναι Έλληνες πολίτες και αυτών που έχουν ξεχάσει σε ποια χώρα βρίσκονται.

 Άραγε το ελληνικό ΥΠΕΞ τα γνώριζε όλα αυτά όταν ο Τούρκος ΥΠΕΞ ζητούσε να επισκεφτεί ιδιωτικά με συνοδεία δημοσιογράφων και διάφορων παραγόντων της περιοχής την Θράκη, τρείς μόλις ημέρες μετά την ένοπλη επίθεση;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 3/11/2011 11:45:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Ένοπλη προβοκατόρικη επίθεση στον Σύλλογο Ελλήνων Μουσουλμάνων Κομοτηνής."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες