ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:4 Μαρτίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Η απέραντη κολακεία του "απολίτιστου"!

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη κολακεία από τα να σε κατηγορεί το σύστημα δια των εκπροσώπων του. Εκπρόσωποι φυσικά είναι και οι δημοσιογράφοι, τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, τα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα, με τις εφημερίδες μαζί. Όλη δηλαδή η λεγόμενη τετάρτη εξουσία. Όταν λοιπόν η ‘χάρη’ ενός κινήματος φτάνει στο εξωτερικό, τότε μάλλον το κίνημα βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Μετά τις επιθέσεις των Ελλήνων δημοσιογράφων που ανακάλυψαν πόσο κακό κάνει στη χώρα το «δεν πληρώνω», σειρά πήραν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία με κορυφαίο το έγκυρο Reuters .

Το Reuters, που θεωρείται ‘έγκριτο’, ‘εγνωσμένου κύρους’ κλπ, φρόντισε και έκανε ρεπορτάζ, στο οποίο δεν ακούγεται η φωνή των εκπροσώπων του «δεν πληρώνω». Αυτό πάει να πει δημοσιογραφία. Προβάλλω το ένα μέρος και δεν δίνω στους άλλους τη δυνατότητα να απαντήσουν. Αυτό πάει να πει ‘αντικειμενική ενημέρωση’. Για τους λίγους (ελπίζουμε λίγους), που πιστεύουν πως ο τύπος σήμερα έχει καμιά σχέση με τη ...
σφαιρική ενημέρωση.

Το Reuters χαρακτήρισε το κίνημα ως τον υπ’ αριθμ. ένα κίνδυνο για την κυβέρνηση σήμερα. Δεν μας εκπλήσσει καθόλου. Το κίνημα ξεκίνησε από ‘κάτω’, μέχρι στιγμής φαίνεται μη ελεγχόμενο, (αν και οι προσπάθειες να το παγιδέψουν συνεχίζονται αμείωτες) και κτυπά σε καίριο σημείο το σύστημα: Στην υποχρέωση να πληρώνουμε, ό,τι αγαθό εκείνο θέλει, στην ποιότητα που αυτό θέλει, και στην τιμή που εκείνο ορίζει. Κτυπά τον ‘φασισμό’ του συστήματος. Το κάνει δε, στην πράξη. Η λυσσαλέα αντίδραση των δημοσιογράφων, μας κάνει να αντιληφθούμε καλύτερα, πόσο ‘επικίνδυνη’ μπορεί να αποβεί για το σύστημα, η απόλυτα ειρηνική αυτή πρωτοβουλία. Θα ήταν λοιπόν προς το συμφέρον του λαού, να συνεχίσει την προσπάθεια, χωρίς να καμφθεί από τις νομικές κυρώσεις που ψήφισε η κυβέρνηση ΔΝΤ. Το επόμενο δε βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση, θα ήταν μια διεύρυνση των αντικειμένων, για τα οποία το σύστημα ορίζει τιμή που δεν ανταποκρίνεται, ούτε προς την ποιότητα, ούτε προς τα οικονομικά της πλειοψηφίας του λαού.

 Όσο αφορά δε, το ‘απολίτιστο’ με το οποίο χαρακτηρίζει το Reuters, όσους δεν πληρώνουν, θεωρούμε πως ο χαρακτηρισμός, είναι απίστευτα κολακευτικός για τους πολίτες. Γιατί το ‘απολίτιστο΄ εδώ δείχνει, έναν κόσμο που άρχισε να σκέφτεται με τις δικές του αξίες. Που βασίστηκε στο δικό του ιστορικό παρελθόν, αναρωτήθηκε για τον ‘πολιτισμό’ και για τον τρόπο ζωής που του σερβίρουν, αναζήτησε το δικό του δρόμο, αναμετρήθηκε με τη συνήθεια της υποταγής και βρήκε το θάρρος να προχωρήσει σε πράξεις που τιμούν την ανθρώπινη υπόστασή του. Όταν λοιπόν το Reuters, μας χαρακτηρίζει απολίτιστους, δεν φαντάζεται πόσο μας κολακεύει.

Το ‘απολίτιστο’, το διαφορετικό, εκείνο που πάει ενάντια στο συνήθως γενόμενο, όταν βασίζεται σε λογική επεξεργασία των δεδομένων, σε επιλογή πορείας και σε ανάλογη πρακτική, είναι η αρχή ‘επαναστατικού τρόπου ζωής.’ Θα θεωρήσουμε τον χαρακτηρισμό κολακεία. Ακόμα, δεν έχουμε προχωρήσει τόσο μακριά…

Δηιδάμεια
 economist.gr

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 3/04/2011 06:31:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Η απέραντη κολακεία του "απολίτιστου"!"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες