ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:11 Μαρτίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Όταν ο Νταβούτογλου, βρήκε τον Μπουτάρη...

Ιστορική, μπορεί να χαρακτηριστεί η συνάντηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Μπουτάρη, με τον σχεδιαστή της “μεγαλόπνοης” στρατηγικής της Τουρκίας Αχμέντ Νταβούτογλου. Οι δύο πολιτικοί άνδρες, συναντήθηκαν στην Θεσσαλονίκη, την οποία επισκεπτόταν ο δεύτερος. Και φυσικά τέθηκαν επί τάπητος ένα σωρό ζητήματα, ανάμεσα στα οποία το θέμα της λειτουργίας τζαμιού και μουσουλμανικού νεκροταφείου.

Φυσικά ο κ. Μπουτάρης διόλου αρνητικός δεν ήταν σε αυτή την πρόταση, καθώς είναι γνωστές οι πεποιθήσεις του. Θα έπρεπε ίσως να χαιρόμαστε που ο Νταβούτογλου δεν ζήτησε από τον Μπουτάρη να μετονομαστεί κάποια κεντρική οδός σε “Κεμάλ Ατατούρκ” ή έστω “Ταγίπ Ερντογάν”. Φυσικά ο κ. Νταβούτογλου δεν ενδιαφέρεται για κάτι τέτοιο, γιατί είναι έξυπνος άνθρωπος. Αντιθέτως επικέντρωσε στα δύο ζητήματα που προαναφέραμε.
Και φυσικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, δεν έχασε ευκαιρία να τον διαβεβαιώσει δημόσια ότι θα...
 κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του, για να διευκολύνει τους μουσουλμάνους “για την άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων τους και την δημιουργία του νεκροταφείου τους. Και φυσικά τόνισε ότι θα εργαστεί για την ανάδειξη του πολυπολιτισμικού παρελθόντος της Θεσσαλονίκης, εννοώντας προφανώς τις εποχές κατά τις οποίες η νύφη του Βορρά ήταν υποδουλωμένη στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Μιλάμε για μαζοχισμό άνευ ορίων.

Έκανε μάλιστα λόγο για “Τούρκους αδελφούς” φτύνοντας κυριολεκτικά στα κοκάλα όλων αυτών που θυσιάστηκαν προκειμένου να απελευθερωθεί η συμπρωτεύουσα. Τι σημασία έχουν όμως όλα αυτά, για έναν τύπο ο οποίος θεωρεί ότι δεν υπάρχουν Έθνη. Το αστείο είναι ότι ο εμπνευστής του “στρατηγικού βάθους” της Τουρκίας, που κατάλαβε τι άνθρωπο βρήκε απέναντί του, φρόντισε να του εξάψει το εγώ και τα διεθνιστικά του οράματα, κάνοντας λόγο για έρωτά του με τη Θεσσαλονίκη, για την οποία είπε ότι ιστορικά αποτελούσε, χάρη στο λιμάνι της, «σπουδαίο εμπορικό και πολιτισμικό κέντρο» και τόνισε ότι μπορεί να ξαναγίνει «παγκόσμιο κέντρο εμπορίου και πολιτισμού». Ό,τι θέλει ο Δήμαρχος αρκεί να αποφεύγεται η λέξη Ελλάδα.

Όλα “παγκόσμια” και ποτέ ελληνικά. Η υπόθεση του τζαμιού στην Θεσσαλονίκη βέβαια είναι η λογική συνέχεια, μετά την δέσμευση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την ίδρυση τζαμιού στην Αθήνα. Δεν μπορεί κάτι να επιτρέπεται στην Αθήνα και να μην γίνεται στην Θεσσαλονίκη. Και σύντομα σε πολλές μικρότερες πόλεις και μετά σε χωριά, μέχρι να φτάσουμε να έχει το κάθε χωριουδάκι της χώρας μας τον μιναρέ του. Γιατί προς τα εκεί πάει το πράγμα. Η ισλαμοποίηση της χώρας μας επιταχύνεται και φυσικά αυτό κάθε άλλο παρά ενοχλεί τους σπουδαίους φίλους της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ Νταβούτογλου και Ερντογάν. Η δε εκλογή του Μπουτάρη, με τις εκπεφρασμένες θέσεις του, ήταν μια ευλογία για όλους αυτούς που ονειρεύονται μια πολυπολιτισμική Ελλάδα, δίχως ίχνος ελληνισμού σε αυτήν.

Ο Νταβούτογλου, έχει κάνει ξεκάθαρο ότι δεν επιθυμεί στρατιωτικές εντάσεις. Αντιθέτως επιδιώκει την πολιτιστική κυριαρχία της Τουρκίας στα πρώην εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η οικονομική κρίση του σήμερα, δίνει την ευκαιρία στον πρόθυμο κ. Μπουτάρη, στο όνομα του “τουρισμού” να σύρει την Θεσσαλονίκη προς μία κατεύθυνση. Η αλήθεια όμως είναι ότι η Θεσσαλονίκη δεν θα πλημμυρίσει από πλούσιους Τούρκους που θα χρειάζονται το τζαμί για να προσευχηθούν στις διακοπές τους. Θα γεμίσει από τριτοκοσμικούς μουσουλμάνους, πρόθυμα ενεργούμενα της Τουρκίας ή άλλων ισλαμιστικών χωρών που θα λειτουργούν με τον τρόπο που λειτουργούν σε κάθε χώρα της Ευρώπης.

 Δημιουργώντας γκέτο και επιβάλλοντας τα δικά τους ήθη και έθιμα. Και οι Θεσσαλονικείς θα ονειρεύονται το ... συνάλλαγμα! Πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι η οικονομική κρίση είναι όργανο στα χέρια που θέλουν να μετατρέψουν την χώρα μας σε κάτι διαφορετικό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι και οι Τούρκοι θεωρούν ότι η κρίση αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για να προωθήσουν τα δικά τους συμφέροντα.
Δημήτρης Παπαγεωργίου
 elora.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 3/11/2011 07:47:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Όταν ο Νταβούτογλου, βρήκε τον Μπουτάρη..."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες