ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:9 Μαρτίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Διαστάσεις σκανδάλου στην μίσθωση των Έρικσον…. .

Διαστάσεις σκανδάλου αποκτά η μίσθωση των πέντε πυροσβεστικών ελικοπτέρων Έρικσον, με την δικογραφία να διαβιβάζεται στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ώστε να πάρει τον δρόμο προς την Βουλή. Το πόρισμα προκαλεί πολιτικές παρενέργειες και ισχυρούς τριγμούς στα ανώτερα κλιμάκια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Πυροσβεστικής.

Από το πόρισμα της εισαγγελίας προκύπτουν ευθύνες σε βάρος του πρώην υπουργού κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη, ο οποίος ως αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης το 2005 και ως υφυπουργός Εσωτερικών το 2009 υπέγραψε τις επίμαχες συμβάσεις εκμίσθωσης. Σε ό,τι αφορά τον νυν γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης, κ. Γρηγόρη Τασούλα, που παραπέμπεται για κακουργηματική απιστία, σύμφωνα με δημοσίευμα στην «Καθημερινή» ενώ στις 9 Απριλίου 2010 η κατασκευάστρια εταιρεία των ελικοπτέρων (Eurocopter) τον ενημέρωσε με προσωπική επιστολή ότι η ...
ελληνική ICSS δεν διαθέτει την απαραίτητη πιστοποίηση, με δική του απόφαση η συντήρηση των ελικοπτέρων ανετέθη δύο μήνες αργότερα απευθείας στην εν λόγω εταιρεία. Η συγκεκριμένη σύμβαση ακυρώθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ως πρόσθετο επιβαρυντικό στοιχείο αναφέρεται στο πόρισμα ότι ο κ. Τασούλας πριν προχωρήσει στην απευθείας ανάθεση του έργου στην ICSS γνώριζε ότι σε βάρος της εταιρείας βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα εισαγγελικών αρχών. Ποινικές ευθύνες προέκυψαν σε βάρος δύο πρώην αρχηγών του Πυροσβεστικού Σώματος, των κ. Χρήστου Σμέτη και Αθανάσιου Κοντοκώστα, καθώς και του σημερινού επικεφαλής κ. Στέλιου Στεφανίδη.

Κατηγορούνται για άμεση συνέργεια σε κακουργηματική απιστία καθώς κύρωναν με τις υπογραφές τους συμβάσεις, που αποδεικνύεται ότι ήταν υπερκοστολογημένες, και ενέκριναν διαγωνισμούς που στο πόρισμα χαρακτηρίζονται «φωτογραφικοί». Πηγές της «Κ» σημειώνουν ότι όσοι αξιωματούχοι της Π.Υ. κατέθεσαν ενώπιον του εισαγγελέα, όχι με την ιδιότητα του υπόπτου αλλά ως μάρτυρες, απομακρύνθηκαν από το σώμα στις πρόσφατες κρίσεις, ενώ οι εμπλεκόμενοι προήχθησαν! Το γεγονός αυτό έπεσε στην αντίληψη του υπουργού κ. Χρ. Παπουτσή οπότε του κοινοποιήθηκε το πόρισμα, με συνέπεια να προκληθεί «κρίση» στο μέγαρο της Κατεχάκη. Για συνέργεια παραπέμπονται ακόμα 26 υπάλληλοι της Πυροσβεστικής, όλοι τους πρόεδροι επιτροπών που όριζαν τις τεχνικές προδιαγραφές των διαγωνισμών και ενέκριναν τις οικονομικές προσφορές που κατετίθεντο.

 Για ηθική αυτουργία σε κακουργηματική απιστία, όπως ήταν επόμενο, παραπέμπονται τα δύο ανώτατα στελέχη της εταιρείας ICSS, ενώ κατηγορίες αντιμετωπίζουν, τέλος, και δύο στελέχη της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, τα οποία παρότι είχαν ειδοποιηθεί (με έγγραφο στις 9 Απριλίου 2010) από την Eurocopter ότι η ICSS στερείται της απαραίτητης πιστοποίησης, συνέταξαν στις 11 Ιουλίου 2010 έγγραφο προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με το οποίο εμφάνιζαν την ICSS ως φορέα εγκεκριμένο για τη συντήρηση των ιδιόκτητων ελικοπτέρων της Πυροσβεστικής.

Πέραν των υπερκοστολογήσεων που αγγίζουν τα 2,2 εκατ. ευρώ ανά ελικόπτερο, η έρευνα αποκαλύπτει περαιτέρω επιβάρυνση του Δημοσίου με δήθεν λειτουργικά έξοδα για τηλέφωνα και φαξ της τάξης του 1 εκατ. ευρώ που βάση της σύμβασης έπρεπε να καλύπτει η ICSS.

Βάσω Σκουλίκα
 epiruspost.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 3/09/2011 09:22:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Διαστάσεις σκανδάλου στην μίσθωση των Έρικσον…. ."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες