ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:18 Μαρτίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Ανοικτή Επιστολή του Προέδρου του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου.

Κατά το διήμερο 15,16-3-2011 είδαν το φως της δημοσιότητας στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της πόλης των Ιωαννίνων δημοσιεύματα, σχετικά με τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης (Πανηπειρωτικό Αθλητικό Κέντρο Ανατολής, Αθλητικό Κέντρο Λιμνοπούλας και Εθνικό Στάδιο «Ζωσιμάδες»), καθώς και με την πρόθεση του Δήμου Ιωαννιτών να αναλάβει την διαχείριση τους.

Την πρόθεση αυτή μετέφερε ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Ιωαννιτών σε συναντήσεις που είχε με τον Ειδικό Γραμματέα Άθλησης και Διατροφής του Υπουργείου Υγείας και με τον Ειδικό Σύμβουλο του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού. Στο δημοσίευμα της ..
Εφημερίδας «Ηπειρωτικός Αγών» στις 15 Μαρτίου 2011, με τίτλο «Ζητάει τα γήπεδα ο Δήμος» γίνεται και αναφορά ειδικά στο Εθνικό Στάδιο «Ζωσιμάδες» τονίζοντας ότι η παραχώρηση του στον Δήμο θα είναι «εξέλιξη που θα ανοίξει το δρόμο και για τα σχέδια που έχει ο δήμος Ιωαννιτών, για τους «Ζωσιμάδες»».

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «ο δήμαρχος Ιωαννιτών σε πρόσφατες δηλώσεις του, εξέφρασε τη θέση ότι το γήπεδο έχει ολοκληρώσει την αποστολή του πλέον και ότι θα πρέπει να γκρεμιστεί. Στη θέση του ο κ. Δήμαρχος φιλοδοξεί να φτιάξει αθλητικό πάρκο και υπόγειο πάρκινγκ διακοσίων θέσεων». Δεδομένου ότι αφενός πολλά δημοσιεύματα που αφορούν στο Εθνικό Στάδιο «Ζωσιμάδες» έχουν δει κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας, αφετέρου δεν γνωρίζουμε παρά μόνο από δημοσιεύματα τις θέσεις του κ. Δημάρχου Ιωαννιτών για το θέμα, επιτρέψτε μας να επισημάνουμε τα παρακάτω. Οι «Ζωσιμάδες» είναι Εθνικό Στάδιο, και όχι γήπεδο, και σαν τέτοιο φιλοξενεί και υποστηρίζει και τις δραστηριότητες του κλασικού αθλητισμού.

Είναι ο αθλητικός χώρος προπόνησης των αθλητών των σωματείων στίβου της πόλης μας. Στο στάδιο αυτό διεξάγονται οι αγώνες και τα πρωταθλήματα που γίνονται με την ευθύνη του ΣΕΓΑΣ. Είναι στο κέντρο της πόλης και έτσι εξυπηρετεί τους συμπολίτες μας που επιθυμούν να αθληθούν καθώς και εκατοντάδες μικρά παιδιά, που προσπαθούμε να τα φέρουμε κοντά στον αθλητισμό με όλες τις ευεργετικές συνέπειες που μπορεί να έχει αυτό στη ζωή τους. Ο κλασικός αθλητισμός δεν είναι απλά τρέξιμο, άλματα και ρίψεις. Είναι μια φιλοσοφία και μια διαδικασία που πολλά μπορεί να προσφέρει, εκτός πολλών άλλων, και στην αλλαγή της νοοτροπίας μας αλλά και στην ανάπτυξη της χώρας.

Η διεξαγωγή για παράδειγμα ενός μόνο Πανελληνίου πρωταθλήματος στίβου στην πόλη μας, θα έχει σαν αποτέλεσμα 3.000 αθλητές και συνοδοί να επισκεφθούν και παραμείνουν στην πόλη μας για τρείς μέρες. Ο καθένας μπορεί εύκολα να εκτιμήσει το όφελος που θα προκύψει για τους επαγγελματικούς και άλλους φορείς της πόλης, αλλά και για την ίδια την πόλη, με τη διοργάνωση όλο και περισσότερων αγώνων. Η κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην Ήπειρο, και στα Γιάννενα ειδικότερα, είναι τέτοια που δεν δίνει στα σωματεία στίβου τη δυνατότητα της απρόσκοπτης λειτουργίας και διάκρισης. Ο στίβος «ταρτάν» στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων για παράδειγμα είναι σε πολύ κακή κατάσταση σε σημείο που είναι πλέον επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα και την υγεία των αθλητών.

Η κατάσταση του το κάνει τελείως ακατάλληλο, τόσο για προπόνηση, όσο και για τη διεξαγωγή αγώνων. Αυτό δεν περιποιεί τιμή, ούτε στην πόλη, ούτε στους ασχολούμενους με τα αθλητικά δρώμενα. Πρέπει λοιπόν να γίνει πραγματική προσπάθεια βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων και όχι να υπάρχουν, και πολύ περισσότερο να δημοσιοποιούνται, σκέψεις και απόψεις, όπως «να γκρεμιστεί το στάδιο «Ζωσιμάδες»». Για να γίνει αυτό εφικτό πρέπει, να βοηθήσουν όλοι ανεξαιρέτως οι φορείς, και αυτό θα γίνει μόνο όταν όλοι μας αποκτήσουμε αθλητική νοοτροπία. Έχω αθλητική νοοτροπία, δεν σημαίνει μόνο ότι ασχολούμαι με τα δρώμενα, συμμετέχω ενεργά, αθλούμαι, παροτρύνω άλλους για άθληση, βοηθώ, είμαι σωστός φίλαθλος κλπ, κυρίως, σημαίνει ότι, σε κάθε απόφαση και ενέργεια μου, ιδιαίτερα όταν δραστηριοποιούμαι, στην αυτοδιοίκηση ή σε κάποιον δημόσιο ή αθλητικό φορέα, δεν παραλείπω να εξετάζω πως αυτό μπορεί να επηρεάσει θετικά ή αρνητικά τον αθλητισμό.

Η ανάπτυξη του αθλητισμού και η βοήθεια που μπορεί να προσφέρει στην ανάπτυξη της περιφέρειας, δεν μπορεί να γίνει μέσω δηλώσεων και διαρροών στον τύπο, παρά μόνο μέσω ενός ειλικρινούς διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων, μεταξύ όλων των εμπλεκομένων θεσμικών φορέων της τοπικής, και περιφερειακής αυτοδιοίκησης και του αθλητισμού.

Με τιμή
Κώστας Στεφ. Μάμαλης
Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 3/18/2011 06:00:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Ανοικτή Επιστολή του Προέδρου του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες