ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:16 Μαρτίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Απελευθερώνεται ο τζόγος με «προίκα» στον ΟΠΑΠ.

Το πρώτο και πιο αποφασιστικό βήμα για ελεγχόμενη απελευθέρωση της εγχώριας αγοράς τυχερών παιχνιδιών, με άμεσο στόχο την είσπραξη 700 εκατ. ευρώ για το 2011 από την πώληση αδειών και τη συμμετοχή του Δημοσίου στα κέρδη των κατόχων τους έγινε από την κυβέρνηση.

Δεν ήταν εύκολο, διότι ο αρχικός σχεδιασμός σε σχέση με όσα τελικά ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο, υπέστη σημαντικές αλλαγές, αποτέλεσμα έντονων διαβουλεύσεων. Δεν είναι τυχαίο που σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου υπήρξαν τρεις ενημερώσεις, σε διαφορετικά πεδία της νομοπαρασκευαστικής διαδικασίας, επί των βασικών σημείων του ν/σ, ενώ την πόρτα του ΥΠ/ΟΙΚ πέρασε σχεδόν το σύνολο των ενδιαφερόμενων φορέων και εταιρειών.
Οι επαφές απέδωσαν, καθώς ορισμένα σημεία που ...
δημιουργούσαν αγκυλώσεις και αποτελούσαν σημεία τριβής, τελικώς απαλείφθηκαν, με αποτέλεσμα, όπως έλεγαν παράγοντες της αγοράς, να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις γιο να επιτευχθεί ο σκοπός που δεν είναι άλλος από την προσέλκυση επιχειρηματικών κεφαλαίων.

Ποια σημεία μπήκαν στο μικροσκόπιο; Οι ξένοι online operators δεν επιθυμούσαν τη φορολόγηση επί των εσόδων, ενώ συζητήθηκε και η διαδικασία για την απόκτηση των αδειών (για το Διαδίκτυο), καθώς φαίνεται πως υπάρχουν σκέψεις στο οικονομικό επιτελείο να αποτελέσει αντικείμενο πλειοδοσίας . Τα σχέδια του επικεφαλής της ΟΠΑΠ Α.Ε., Γιάννη Σπανουδάκη, δεν σταματούν μόνο στα VLTs, καθώς στόχος της διοίκησης είναι η ενίσχυση του Οργανισμού και με άλλες δραστηριότητες. Σε ό,τι αφορά το πρώτο, το τελικό σχέδιο νόμου προβλέπει φόρο 30% επί των μεικτών κερδών ίων εταιρειών στο διαδικτυακό στοίχημα και όχι 6% επί του τζίρου, όπως είχε προταθεί, ενώ διατηρήθηκε το payout στο 80% κατ' ελάχιστον, με αλλαγή στο ανώτατο όριο πονταρίσματος, στα 2 ευρώ από τα 5 ευρώ.

Προβάδισμα
 Μία από τις σημαντικότερες όμως αλλαγές που εισάγει το σχέδιο νόμου είναι η «προικοδότηση» του ΟΠΑΠ με τμήμα των -10 ετούς ισχύος- αδειών που θα δοθούν για τα παιγνιομηχανήματα-VLTs. Οι μεγάλοι ξένοι οίκοι ήδη αξιολόγησαν ως ιδιαίτερα θετική την εξέλιξη αυτή. Η Merrill Lynch (αύξησε την τιμή-στόχο στα 18,5 από τα 15,5 ευρώ) σημείωσε πως ο ΟΠΑΠ με την ευνοϊκή μονοπωλιακή θέση που διαθέτει και το ισχυρό δίκτυο πρακτορείων είναι σε καλύτερη θέση για να γίνει ηγέτης στην ελληνική αγορά των VLTs. Αντίστοιχα, η HSBC (αύξησε την τιμή-στόχο στα 21 ευρώ από 18 ευρώ), ότι οι σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις μοιάζουν θετικές, ωστόσο, οι αβεβαιότητες παραμένουν. Γιατί ο οίκος είναι επιφυλακτικός;

Η επιτυχία του «ανοίγματος» της αγοράς θα κριθεί στην πράξη, όταν φανεί πόσο από τα μεγάλα επιχειρηματικά ονόματα που εκδηλώνουν σήμερα ενδιαφέρον θα κρίνουν ότι το εγχείρημα είναι βιώσιμο και θα προχωρήσουν στην επένδυσή τους. Σε δεύτερο επίπεδο, εάν τελικά το κράτος θα επιτύχει να εισπράξει τα κεφάλαια που προσδοκά. Επόμενο βήμα, η κοινοποίηση του σχεδίου νόμου προς έγκριση στην Ε.Ε., όπου και θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η τύχη του.

 Πηγή : ΚΕΦΑΛΑΙΟ
 Από το praktores.eu
Εστάλει από τον Σώτο.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 3/16/2011 09:39:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Απελευθερώνεται ο τζόγος με «προίκα» στον ΟΠΑΠ."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες