ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:19 Μαρτίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Γονατισμένοι από την κρίση στη ζώνη του πυρός...

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη.
Τα τύμπανα του πολέμου ακούγονται πάλι στην γειτονιά μας, δύο ακριβώς χρόνια μετά τους βομβαρδισμούς εναντίον της Γιουγκοσλαβίας. Η Ελλάδα τελεί πλέον σε κλοιό πολεμικού, πυρηνικού και οικονομικού αποκλεισμού. Η Μεσόγειος έχει μετατραπεί, μετά την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Λιβύη, σε πεδίο πολεμικής σύγκρουσης.

Η χώρα μας επιμένει στην διπλωματική λύση, αλλά θα συμμετάσχει σε όλες τις επιχειρήσεις πλην αεροπορικών βομβαρδισμών, αν και το τοπίο γύρω από τον ρόλο μας παραμένει θολό – όπως θολό είναι και γενικότερα το τοπίο των πολεμικών δραστηριοτήτων. Την ίδια ώρα η πυρηνική απειλή από την Ιαπωνία αναβαθμίζεται συνεχώς, ενώ παράλληλα τα πυρηνικά εργοστάσια ξεφυτρώνουν γύρω μας. Και στο Αιγαίο οι παραβιάσεις εκ μέρους των τουρκικών μαχητικών είναι πια ...
καθημερινές. Οι πολεμικές επιχειρήσεις στην Μεσόγειο και οι παραβιάσεις, παραβάσεις και παρενοχλήσεις στο Αιγαίο έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε «ζώνη του πυρός», σε επικίνδυνη περιοχή για τους ξένους – κάτι που από χρόνια επιδιώκει η Τουρκία, παρενοχλώντας και επιβατικά αεροπλάνα ξένων εταιριών – με αποτέλεσμα ένα από τα ισχυρότερα πλήγματα στην οικονομία μας, μέσω μιας επίθεσης στον τουρισμό μας.

Τα πράγματα δεν είναι καλύτερα στο μέτωπο της οικονομίας. «Ανάσα για την Ελλάδα» αποκάλεσε χθες ο οικονομικός σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης Λαρς Φελντ, την απόφαση των 17 της Ευρωζώνης στις 11 Μαρτίου. Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Ρόιτερ’ς ο Φελντ είπε πως «στην κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, δύσκολα θα τα καταφέρει χωρίς αναδιάρθρωση» και συνέστησε να αρχίσουν αμέσως οι περί αναδιάρθρωσης συνομιλίες με ιδιώτες δανειστές. Το ελληνικό χρέος, δήλωσε, ακόμη και με το σχετικά αισιόδοξο σενάριο, το χρέος της Ελλάδας δεν θα αρχίσει να υποχωρεί πριν από το 2016. Και το χειρότερο: Η χώρα μας θα πρέπει να πληρώνει ετησίως το 8-9% του ΑΕΠ της για τόκους. Παράλληλα δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι θα γίνουν απολύσεις στον δημόσιο τομέα. Επιπλέον, η Eurostat ανακοίνωσε χθες πως το εμπορικό έλλειμμα της Ελλάδας βρίσκεται στα 22,4 δις ευρώ, μειωμένο κατά 11,5 δις ευρώ σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. Την ίδια ώρα, το εμπορικό έλλειμμα της ευρωζώνης διαμορφώθηκε στα 14,8 δις ευρώ. Και βέβαια, το μεγαλύτερο εμπορικό πλεόνασμα το παρουσιάζει η Γερμανία με 152,4 δις ευρώ και ακολουθεί η Ιρλανδία με 43,4 δις ευρώ.

Παρ’ όλα αυτά, η γερμανική Βουλή ενέκρινε την προαναγγελθείσα πρόταση μομφής , απαιτώντας από την κυβέρνηση να εμποδίσει την αγορά κρατικών ομολόγων των υπερχρεωμένων χωρών της Ευρωζώνης από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης. Κατά της αγοράς τάχθηκαν και οι βουλευτές των κομμάτων που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό – στέλνοντας το ανάλογο μήνυμα στην Γερμανίδα καγκελάριο, η οποία στις 11 Μαρτίου συμφώνησε στην αγορά κρατικών ομολόγων. Με τον τρόπο αυτό, ουσιαστικά βρίσκεται στον αέρα το ίδιο το Σύμφωνο για το Ευρώ και κάτω από αυτές τις συνθήκες θα γίνει η συζήτηση της 25ης Μαρτίου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Στο μεταξύ, και υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων στο μέτωπο της πυρηνικής ενέργειας και του λιβυκού πετρελαίου, από την Λευκωσία έγινε χθες γνωστό ότι η Κύπρος εξετάζει την επίσπευση της εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου, για να ανταποκριθεί στην αύξηση της ζήτησης. Η ανακοίνωση έγινε από τον επικεφαλής της υπηρεσίας ενέργειας Σόλωνα Κασσίνη και χωρίς αμφιβολία σχετίζεται με τα τελευταία γεγονότα.

elzoni.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 3/19/2011 11:12:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Γονατισμένοι από την κρίση στη ζώνη του πυρός..."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες