ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:3 Μαρτίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Οι Βούλγαροι δεν έγιναν ...Σενεγαλέζοι!

Μία ακόμη περίπτωση Σενεγαλέζων αποτράπηκε με παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, αφού έξι αλλοδαποί εργάτες που απασχολούνταν σε ιδιωτική επιχείρηση στο Καλπάκι παρέμεναν απλήρωτοι εδώ και περίπου επτά μήνες.

Η καταγγελία όμως που έγινε στην Επιθεώρηση Εργασίας έφερε άμεσα αποτελέσματα καθώς ο εργοδότης αναγνώρισε τις υποχρεώσεις του δίνοντας μάλιστα και μια προκαταβολή στους έξι μετανάστες. Οι μετανάστες, που κατάγονται από την Βουλγαρία, παρέμεναν απλήρωτοι εδώ και περίπου επτά μήνες με τον εργοδότη να τους οφείλει συνολικά 10.000 ευρώ. Η υπομονή που έκαναν όλο αυτό το διάστημα εξαντλήθηκε όμως πριν από μερικές μέρες, αφού είχαν φτάσει σε σημείο να μην έχουν ούτε ένα ευρώ στην τσέπη τους, ενώ διέμεναν σε μια καλύβα στο Καλπάκι. Για το...
 θέμα τους ενημερώθηκε η Πρεσβεία της Βουλγαρίας στην Ελλάδα και το Εργατικό Κέντρο Αθηνών, που σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων απευθύνθηκαν στην Επιθεώρηση Εργασίας. Έτσι ο εργοδότης, κατόπιν συνεννοήσεως με τους δικηγόρους του, δέχθηκε να συναντηθεί χθες με τους μετανάστες προκειμένου να βρεθεί λύση.

 Αυτή τελικά βρέθηκε καθώς παραδέχτηκε ότι τους χρωστάει 10.000 ευρώ, ενώ συμφώνησε πως μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα τους εξοφλήσει. Μάλιστα σε μια ένδειξη καλής θελήσεως τους έδωσε χθες τα πρώτα 1.000 ευρώ. Συμφωνά με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, Νίκο Φασούλη, ο οποίος ήταν παρών στη διάρκεια της συνάντησης τα φαινόμενα αυτά δυστυχώς ολοένα και πληθαίνουν. «Πρέπει να είμαστε όλοι σε επαγρύπνηση», είπε χαρακτηριστικά ενώ δήλωσε ικανοποιημένος για την αίσια κατάληξη της περιπέτειας των έξι μεταναστών.

Χαιρετίζει και κατηγορεί η ΔΑΚΕ
 Εντωμεταξύ με αφορμή το γεγονός αυτό και την παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου η ΔΑΚΕ ΟΤΑ νομού Ιωαννίνων εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία ουσιαστικά κατηγορεί τον Νίκο Φασούλη αλλά και τον πρώην πρόεδρο Δημήτρη Νάστο, για παρεμβάσεις μόνο σε επίπεδα που δεν ενοχλούν την κομματική τους ταυτότητα, σημειώνοντας ότι δεν δείχνουν την ίδια ευαισθησία στο θέμα των συμβασιούχων της πρώην ΑΔΕΙ, αν και η νέα διοίκηση του Εργατικού Κέντρου έχει εκφράσει επανειλημμένως τη στήριξή της στον αγώνα τους. Η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ ΟΤΑ έχει ως εξής:

 «Χαιρετίζουμε τη στήριξη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων στους απλήρωτους Βούλγαρους μετανάστες των θερμοκηπίων Καλπακίου, αλλά αναρωτιόμαστε γιατί και η προηγούμενη διοίκηση υπό την καθοδήγηση του κ. Νάστου (σημερινού αντιδημάρχου του Δήμου Ιωαννιτών), αλλά και η σημερινή διοίκηση παραμένει αμέτοχη στα προβλήματα των συμβασιούχων της πρώην Α.Δ.Ε.Ι. του Δήμου Ιωαννιτών. Αναρωτιέται λοιπόν κανείς αν οι παρεμβάσεις του εργατικού κέντρου σταματούν εκεί ακριβώς που δεν ενοχλείται η κομματική ταυτότητά τους».

 neoiagones.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 3/03/2011 09:55:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Οι Βούλγαροι δεν έγιναν ...Σενεγαλέζοι!"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες