ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:11 Μαρτίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Καταγγελία από τους Κύπριους φοιτητές που κάνανε διαμαρτυρία έξω από το Τουρκικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη: Απαράδεκτα προκλητική η Αστυνομία.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΗ η συμπεριφορά της Ελληνικής (κατ' ευφημισμό) Αστυνομίας στην σημερινή (10/3/2011) ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΕΟΦ έξω από το τουρκικό Προξενείο Θεσσαλονίκης με αφορμή την επίσκεψη Νταβούτογλου. (Χθες αντίστοιχες διαμαρτυρίες έγιναν και στην Κομοτηνή)

Αρχικά απαγόρευαν τους Κυπρίους φοιτητές της ΠΕΟΦ να σταθούν ακόμη και 150 μέτρα απέναντι από το Προξενείο και τους ζητούσαν να ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ αμέσως. Όταν είδαν ότι οι νέοι της ΠΕΟΦ δεν υπέκυπταν στις απειλές ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΑΝ σε γωνία (σε σχήμα "Π") με 3 κλούβες τους φοιτητές για να μην φαίνονται τα πανό και οι Ελληνικές σημαίες, για να μην "στεναχωρηθεί" στην "ιδιωτική" (κατά τ άλλα) επίσκεψή του ο κ. Νταβούτογλου.

 Όπως βλέπετε όμως ούτε και τότε οι φοιτητές το έβαλαν κάτω: 2 φοιτητές ανέβηκαν σε...
 δέντρο κρατώντας Ελληνικές σημαίες ώστε να είναι ορατοί από το Τουρκικό Προξενείο. 2 ώρες αργότερα (μετά την αποχώρηση Νταβούτογλου από το Τουρκικό Προξενείο) οι ΠΕΟΦίτες ετοιμάστηκαν να αποχωρήσουν (ενώ ήταν ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΜΕΝΟΙ από ΜΑΤ και δεν υπήρχε καμία διέξοδος).

Οι διαταγές της Αστυνομίας: θα αποχωρούν μόνον "5 άτομα" κάθε "5 λεπτά"!!! Λίγο αργότερα, όταν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους κατευθύνθηκαν νότια, προς την περιοχή της Καμάρας (στην αντίθετη μεριά του Προξενείου) ο επικεφαλής των ΜΑΤ (με 3 διμοιρίες) τους ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ να μπούνε στην πολυκατοικία όπου διέμεναν! Επέτρεψε μόνον σε ένα άτομο να μπει στην πολυκατοικία για να ανεβάσει τα υλικά (σημαίες και πανό)! (όπως βλέπετε στις φωτογραφίες τα ΜΑΤ ανέβηκαν μέχρι κ στο μπαλκόνι για να πιέσουν να κατέβουν οι γαλανόλευκες από το δέντρο για να μην είναι ορατές από το Τουρκικό Προξενείο )

Το τραγικότερο: την ώρα που οι νέοι και οι νέες της ΠΕΟΦ έψαλλαν τον εθνικό ύμνο στο τέλος της εκδήλωσης, υπήρχαν αστυνομικοί των ΜΑΤ που κάπνιζαν τσιγάρο και γελούσαν. "Πολύ οικειότητα δεν έχετε με τον Εθνικό ύμνο και καπνίζετε τσιγάρο και γελάτε; Τον ακούτε συχνά τον εθνικό ύμνο και την αποκτήσατε τόση οικειότητα;" ήταν το ερώτημα που έκανε Κύπριος φοιτητής προς έναν από τους προκλητικούς αστυνομικούς. Αισθανόμαστε ειλικρινά ΝΤΡΟΠΗ ως Θεσσαλονικείς για την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ αυτή συμπεριφορά της ΕΛ.ΑΣ. Ας μας εξηγήσουν οι επικεφαλείς της ΕΛ.ΑΣ. ΓΙΑΤΙ δεν επιτρέπουν στους Κύπριους φοιτητές της ΠΕΟΦ να ρωτήσουν τον κύριο Νταβούτογλου για την τύχη των 1619 αιχμαλώτων πολέμου της Τουρκικής εισβολής του 1974; Δεν έχουν δικαίωμα να μάθουν για την τύχη των γονιών των θείων και των συγγενών τους;

Ακολουθεί το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΠΕΟΦ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η ΠΕΟΦ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την προσκυνημένη στάση που επέδειξε σήμερα η Ελ.Ασ. Σε σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της επίσκεψης Νταβούτογλου στο τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, που διοργανώθηκε από τη ΠΕΟΦ, η Ελ.Ασ., που μόνο την ΕΛΛΑΣ δεν θύμιζε, με το πιο αισχρό και προκλητικό τρόπο προσπάθησε να φιμώσει τις ανυπότακτες, μη κομματικοποιημένες φωνές των φοιτητών, αλλά και απλών πολιτών που παρευρέθηκαν. Οι προκλήσεις άρχισαν με την άφιξη μας στο χώρο, όταν μας περικύκλωσε ο αστυνομικός κλοιός για να μη προχωρήσουμε προς το προξενείο.

 Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν τρεις αστυνομικές κλούβες με σκοπό να κρύψουν τα πανό και τις Ελληνικές σημαίες τα οποία όπως μας δήλωσαν μπορούσαν να ενοχλήσουν τον «υψηλά ιστάμενο επισκέπτη». Οι προκλήσεις συνεχίστηκαν όταν δε μας άφηναν να αποχωρήσουμε από το χώρο και επιδόθηκαν σε καταδίωξη διαδηλωτών που έμεναν πλησίον του προξενείου και δεν τους άφηναν να μπουν στα σπίτια τους. Με τη σημερινή της στάση η Ελ.Ασ., που θύμιζε πιο πολύ τουρκική παρά Ελληνική αστυνομία, μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν νιώθουν το βάρος του Εθνόσημου που κοσμεί τις στολές τους, επέδειξε την εθνοπροδοτική στάση που τηρεί η πολιτική μας ηγεσία καταπατώντας κάθε δημοκρατικό μας δικαίωμα για ειρηνική διαμαρτυρία.

Μήπως κύριοι αξιωματούχοι σας ενοχλούσε το γεγονός ότι δε κάψαμε τις Ελληνικές σημαίες που πήραμε μαζί μας; Τα αυτιά σας δε μπορούσαν να ακούσουν το «Κύπρος Θράκη Μακεδονία κοινοί αγώνες και ιστορία» Αυτό που μένει από την όλη διαμαρτυρία είναι η προδοτική-προσκυνημένη, ανθελληνική στάση που ακολουθούν οι εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες, οι οποίες κάθε άλλο παρά υποστηρίζουν τα συμφέροντα του Έθνους. Ας ξυπνήσουμε όλοι και να δούμε ποιοι είναι αυτοί που μας πουλάνε καθημερινά και ξεχνούν τα δείνα που υποφέρει το Έθνος μας από την τουρκία

Από το ΑντιΠαρακμή
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 3/11/2011 06:54:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Καταγγελία από τους Κύπριους φοιτητές που κάνανε διαμαρτυρία έξω από το Τουρκικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη: Απαράδεκτα προκλητική η Αστυνομία."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες