ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:16 Μαρτίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Απόψεις: ...Πες μας ποιοι είναι οι κερδοσκόποι, ποιοι παίζουν τα CDS!

Γράφει ο Δευκαλίων.
 Σήμερα (χθές) ο Γιώργος Παπανδρέου διάλεξε να ομιλήσει προς τους Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Ας δούμε λοιπόν το σημαντικότερο κατά την γνώμη μας σημείο της ομιλίας του.

 Ο Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε ως σημαντική εξέλιξη την κεφαλαιακή ενίσχυση και την διεύρυνση των δυνατοτήτων του έκτακτου (EFSF) και του μόνιμου (ESM) μηχανισμού διάσωσης. Διότι θα προστατεύει «τα κράτη από τους κερδοσκόπους»
Κατ’ αρχή, αν θυμάμαι καλά, ο πρώτος που ανέλαβε να προστατεύσει την χώρα μας από τους κερδοσκόπους ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου και η υπό αυτόν ηγετική ομάδα. Μαύρος φόβος και κρύος ιδρώτας έκοψε τους κερδοσκόπους όταν είδαν το περιβόητο πιστόλι πάνω στο ...
τραπέζι. Μετά όμως όλοι χαμογέλασαν ανακουφισμένοι. Το πιστόλι ήταν Πασχαλιάτικο από πολύ ωραία και γευστική σοκολάτα.

Μετά, ήρθε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου να μας σώσει από τους κερδοσκόπους. Τους απείλησε ότι θα χάσουν και τα πουκαμισά τους από την εφαρμογή του περιβόητου μνημονίου. Τα έχουμε ξαναπεί τα spread δεν έπεσαν και τα CDS συνεχίζουν να παίζουν περί τις 1.000 μβ. Δηλαδή οι κερδοσκόποι κάνουν πάρτι εδώ και ένα χρόνο.
 Άρα, μέχρι σήμερα οι δύο Αρχιστράτηγοι της μάχης εναντίον των κερδοσκόπων ηττώνται κατά κράτος. Το τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Θα το δείξει η διακύμανση των spread και των CDS. Απλά εμείς θα θυμίσουμε την έγινε στην Αργεντινή ακριβώς πριν δέκα χρόνια. Οι κυβερνήσεις Ντε Λα Ρούα (Σοσιαλιστής και αυτός), συνέχισαν με την μεγαλύτερη ένταση τα προγράμματα ιδιωτικοποιήσεων που είχαν ξεκινήσει οι κυβερνήσεις Αλφονσίν και Μένεθ. Αποτέλεσμα οι μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας πέρασαν στην ιδιοκτησία ξένων πολυεθνικών.

Τότε συνέβησαν ταυτόχρονα τα εξής οικονομικά γεγονότα:
· Το νόμισμα της Αργεντινής (Πέσος) συνέχισε να παραμένει σε σταθερή ισοτιμία «ένα προς ένα» με το δολάριο
· Οι ιδιωτικοποιημένες εταιρείες προχώρησαν σε ένα ευρύ πρόγραμμα αναδιοργάνωσης, στο οποίο προβλέπονταν και έγινε η κατάργηση πολλών υπηρεσιών και η απώλεια δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας.
Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας ήταν η άνοδος της ανεργίας και μοιραία η όξυνση της ύφεσης. Ταυτόχρονα σαν μοιραία συνέπεια ο πληθωρισμός άρχισε να τρέχει με τρομερούς ρυθμούς.
· Οι ιδιωτικοποιημένες εταιρείες προχώρησαν σε ένα ευρύ πρόγραμμα δανεισμού από το τραπεζικό σύστημα της Αργεντινής προκειμένου να εκσυγχρονιστούν. Όμως, επειδή ο πληθωρισμός έτρεχε με τρομερούς ρυθμούς, οι ιδιωτικοποιημένες εταιρείες μετέφεραν τις καταθέσεις τους (έσοδα και δάνεια) στο εξωτερικό, υπό την μορφή δολαριακών καταθέσεων, προκειμένου να τις προστατέψουν.

Αποτέλεσμα, το Τραπεζικό Σύστημα της Αργεντινής στέρεψε από μετρητά και έφθασε στην κατάρρευση. Φυσικά αυτή η κατάρρευση έκανε μεγάλο κακό στους κερδοσκόπους που πρώτοι-πρώτοι και πρωί-πρωί, έτρεξαν να εισπράξουν τα αντίστοιχα CDS.
Ας αφήσει ο Γιώργος Παπανδρέου τα μεγάλα λόγια για τους κερδοσκόπους και ας προχωρήσει στην σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα πληροφορήσει τον Ελληνικό Λαό ποιοι αγόρασαν τα CDS και θα κερδίσουν πάρα πολλά εκατομμύρια ευρώ από τυχόν χρεοκοπία!

Τότε θα μάθουμε ποιος τα είχε σιγά-σιγά συγκεντρώσει σε πολύ χαμηλές τιμές και τα κρατούσε στο χαρτοφυλάκιο του.
Ποιος, στην συνέχεια, τα παρέλαβε και τα πούλησε στην αγορά σε αρκετά φθηνές τιμές, ώστε να τα αγοράσουν οι κερδοσκόποι και με αυτόν τον τρόπο να θεμελιώνουν σήμερα δικαίωμα να κερδίσουν πάρα πολλά χρήματα από την τυχόν χρεοκοπία της Ελληνικής Οικονομίας.

Να μάθουμε δηλαδή ποιος είναι αυτός που έδωσε το πραγματικό πιστόλι (CDS) στους κερδοσκόπους! Ποιοι είναι αυτοί που αγόρασαν το πιστόλι! Πες, έστω για μία φορά στην ζωή σου, την αλήθεια αγαπητέ πρόεδρε. Τώρα δεν σε κρίνουμε εμείς, αλλά η ιστορία. Και η κρίση της, να είσαι σίγουρος ότι θα είναι και αδέκαστη και σκληρή. Εκεί δεν χωράνε οι Γκαιμπελίσκοι του Μαξίμου και του ΔΝΤ. Εκεί θα μετρήσουν τα αποτελέσματα της πολιτικής σου. Παραδέξου ότι απέτυχες στον στρατηγικό στόχο της πολιτικής σου, που ήταν η έξοδος της χώρας στις αγορές.

Όλοι πλέον καταλαβαίνουν ότι μπροστά μας έχουμε δύο ακόμα μνημόνια: το μνημόνιο-EFSF και το μνημόνιο-ESM και προχώρα έστω τώρα στο τέλος της πολιτικής σου πορείας σε μία μεγάλη κίνηση. Πολιτική κίνηση κάθαρσης και εφ’ όσον υπάρχει το κατάλληλο νομικό οπλοστάσιο και τιμωρίας των Ελλήνων (μερικοί από τους οποίους πιθανόν να είναι ακόμα και συνεργάτες σου) που όπλισαν το χέρι των κερδοσκόπων με τα CDS.
Δηλαδή, των φυσικών αυτουργών που ασέλγησαν πάνω στο κορμί αυτής της βασανισμένης χώρας. Πες μας ποιοι είναι οι κερδοσκόποι, ποιοι παίζουν τα CDS!

Από το Στοχασμός Πολιτική
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 3/16/2011 12:14:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Απόψεις: ...Πες μας ποιοι είναι οι κερδοσκόποι, ποιοι παίζουν τα CDS!"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες