ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:3 Μαρτίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

"Ο χαμαιλετάρτς και ο πάρδον" από το e-Pontos. Δώρο 5 Ποντιακά Παραμύθια.

Το e-Pontos, συνεχίζει, στα πλαίσια της καθημερινής του ενημέρωσης με νέα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις αλλά και θέματα που αφορούν τον Ποντιακό Ελληνισμό τη στήριξη και την προβολή των βιβλίων. Πέρα από την παρουσίαση των βιβλίων μέσα από τις σελίδες του e-Pontos, θα προσπαθούμε να δίνουμε στους αναγνώστες του ιστολογίου μας, όταν αυτό είναι δυνατό, και κάποια από τα βιβλία που θα παρουσιάζουμε.

Έτσι λοιπόν προσφέρουμε 5 Ποντιακά Παραμύθια "Ο χαμαιλετάρτς και ο πάρδον", μία έκδοση της Ένωσης Ποντίων Πιερίας για όσους από τους αναγνώστες του e-Pontos συμπληρώσουν από σήμερα και μέχρι τις 31 Μαρτίου 2011 το mail τους στη Mailing List του ιστολογίου μας. Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή θα πρέπει συμπληρώνοντας το mail τους στη Mailing List να κάνουν κλικ στο...
 link που θα τους έρθει στο απαντητικό mail έτσι ώστε να μπορούν να λαμβάνουν και την καθημερινή του ενημέρωση. Τα βιβλία θα αποσταλλούν στους 5 τυχερούς στη διεύθυνση που θα μας στείλουν μετά από επικοινωνία.

 Η «Ένωση Ποντίων Πιερίας» δημιούργησε και κυκλοφόρησε τον Αισώπειο μύθο «Ο μυλωνάς και ο γάτος» στην Ποντιακή Διάλεκτο και τη Νεοελληνική γλώσσα, καθώς και το ομότιτλο DVD κινουμένου σχεδίου στην Ποντιακή Διάλεκτο, για πρώτη φορά πανελλαδικά, στα πλαίσια του «Εργαστηρίου Ποντιακής Διαλέκτου» που δημιούργησε για την εκμάθηση της Ποντιακής Διαλέκτου σε παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η «Ένωση Ποντίων Πιερίας» συνεχίζει ένα ταξίδι που άρχισε το 1932 στα μονοπάτια της παράδοσης ανιχνεύοντας το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Στόχος μας είναι να καταφέρουμε να έχουμε κάθε χρόνο περισσότερους συνταξιδιώτες σε αυτό το υπέροχο ταξίδι για να μοιραζόμαστε μαζί τα έντονα συναισθήματα που εννιούνται από την ανακάλυψη του πλούτου της ιστορίας, της παράδοσης και του πολιτισμού του Πόντου. Με τη δύναμη της εικόνας και την αλήθεια του παραμυθιού το «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΔΙΑΛΕΚΤΟΥ» της Ένωσης Ποντίων Πιερίας από το 2009 ανέλαβε να οδηγήσει τους μικρούς Πόντιους «κωπηλάτες» στα βαθειά νερά της Ποντιακής Διαλέκτου.

Οι παππούδες μας, για χιλιάδες χρόνια πάλεψαν και κατάφεραν να κρατήσουν ζωντανό το σπανιότερο δείγμα αρχαίας ομιλούσας γλώσσας στον πλανήτη! Κόντρα σε εχθρούς και αντιξοότητες διατήρησαν και έφεραν τη γλώσσα τους πίσω στον τόπο που γεννήθηκε όπου και δυστυχώς κινδυνεύει να πεθάνει. Σήμερα εμείς οι Πόντιοι δεύτερης και τρίτης γενιάς έχουμε ιστορικό χρέος να αποκρούσουμε τον άμεσο κίνδυνο αφανισμού της και να της δώσουμε την πνοή και το οξυγόνο που χρειάζεται ώστε να ξαναγίνει ζωντανή και ομιλούσα! Τα νεαρά Ποντιόπουλα μας δείχνουν το δρόμο. Με τη μαζική τους συμμετοχή στα μαθήματα Ποντιακής Διαλέκτου και με την πρωτόγνωρη αγάπη και ζήλο με τον οποίο αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια.

Κάποτε ο Καζαντζάκης και ο Σικελιανός – σε εκδρομή τους – είδαν ένα λουλούδι που δεν το είχαν ξαναδεί. Ρώτησαν πιο πέρα τα παιδιά που έπαιζαν το όνομά του λουλουδιού. Τα παιδιά τους είπαν δεν ξέρουν, αλλά υπάρχει μια γερόντισσα στο χωριό που ξέρει όλα τα ονόματα των φυτών. Πήγαν και έξω από το σπίτι της γερόντισσας, ήταν κόσμος, στεφάνια και ένα φέρετρο ακουμπισμένο στον τοίχο… «Εκείνο το απόγευμα εθρηνήσαμε δύο θανάτους» είπε ο Σικελιανός.

Εμείς μπορούμε να αποτρέψουμε τον έναν θάνατο! Ελπίζουμε ότι θα σώσουμε τουλάχιστον το όνομα του λουλουδιού!
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 3/03/2011 06:42:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for ""Ο χαμαιλετάρτς και ο πάρδον" από το e-Pontos. Δώρο 5 Ποντιακά Παραμύθια."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες