ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:18 Μαρτίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Γ. Παπανδρέου: "Eμείς υπηρετούμε μόνο μία «τρόικα»: την Ελλάδα, τον πολίτη και το μέλλον των παιδιών μας".

Μπροστά σε μια επιτυχία της χώρας και του λαού μας που αποτελεί ένα σταθμό στη δύσκολη και μεγάλη διαδρομή που κάνουμε για να βγάλουμε τη χώρα από τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών, κάποιοι φαίνεται πως χάνουν τη ψυχραιμία τους. Φέρονται σαν να στενοχωρήθηκαν. Διατυπώνουν άμεσα ή έμμεσα εξωφρενικά επιχειρήματα και θεωρίες, ορισμένες φορές και με την αλαζονεία του τηλεαστέρα που γνωρίζει τη μοναδική και αδιαμφισβήτητη αλήθεια. Διαστρεβλώνουν γεγονότα, πλάθουν μύθους, αναπαράγουν και κυκλοφορούν στην «πιάτσα» οποιαδήποτε ανοησία μπορεί κανείς να φανταστεί.

Όλοι οι παραπάνω έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό:
Υπάρχουν για να συνωμοσιολογούν. Και συνωμοσιολογούν για να υπάρχουν. - Όλοι οι παραπάνω έχουν ένα κοινό πιστεύω το οποίο συνοψίζεται ως εξής: «Πριν από τον Οκτώβριο του 2009 στην Ελλάδα όλα ήταν μια χαρά. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Η Ελλάδα ιδρύθηκε στις ...
4 Οκτωβρίου του 2009. Ο,τι ζούμε τώρα είναι αποτέλεσμα των γεγονότων από εκεί και ύστερα. Και δεν θα το ζούσαμε, αν ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ δεν οδηγούσαν συνειδητά και ηθελημένα την Ελλάδα στην Τρόικα και στο Μνημόνιο». Για ποιο λόγο έγινε το τελευταίο -σαδισμός απέναντι στους Έλληνες, μαζοχισμός απέναντι στους εαυτούς μας;- δεν διευκρινίζεται. Οι περισσότεροι όμως από τους συνωμοσιολόγους αφήνουν να εννοηθεί, μερικοί το λένε και ευθαρσώς, ότι το Κίνημά μας εξυπηρετεί κάποια «σκοτεινά, ξένα συμφέροντα». Από εδώ πηγάζουν όλες οι θεωρίες για «μυστικές συμφωνίες», «κρυφή ατζέντα» κ.ο.κ. Κάθε τι που επιτυγχάνει δηλαδή ο ελληνικός λαός, κάθε τι που αποκομίζει η κυβέρνηση δεν είναι αποτέλεσμα της εθνικής προσπάθειας, αλλά ανάγεται σε κάποιο «μυστικό αντάλλαγμα», σε κάποιο «κρυφό πάρε-δώσε».

Το χειρότερο είναι ότι αυτή η αρρωστημένη νοοτροπία έχει διαποτίσει όλη την πολιτική επιχειρηματολογία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Προφανώς, δεν έχουν τίποτε άλλο να πουν. Διαβάστε ένα απόσπασμα από την χθεσινή τοποθέτηση του αρχηγού της Ν.Δ. στη Βουλή, χαρακτηριστικό παράδειγμα των όσων προαναφέραμε. Απευθυνόμενος στον Γιώργο Παπανδρέου ο αρχηγός της Ν.Δ. είπε: - «Γιατί εσείς είστε το πρόβλημα. Τις δικές σας παλαιότερες αμαρτίες πληρώνει αυτός ο τόπος. Τα δικά σας πρόσφατα λάθη πληρώνει αυτός ο τόπος. Εσείς συκοφαντήσατε τη χώρα».

Δηλαδή η Ελλάδα ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2009. Πριν από εκείνο το σημείο δεν υπήρξε τίποτα: ούτε «καταλληλότερος», ούτε «κουρασμένος», ούτε 150 δισ. επιπλέον χρέος σε μια πενταετία, ούτε Βατοπέδια, ούτε υποκλοπές, ούτε δομημένα ομόλογα, ούτε «το νόμιμο είναι και ηθικό», ούτε μαγειρεμένα στοιχεία, ούτε υπουργοί με off-shore, ούτε η χώρα βρέθηκε δύο φορές σε επιτήρηση, ούτε η Ελλάδα ήταν ήδη σε ύφεση, ούτε λιποταξία της προηγούμενης κυβέρνησης για να μη σκάσει η χρεοκοπία της χώρας στα χέρια της, τίποτα απολύτως. Και αν υπήρχε κάτι ήταν μόνο παλαιότερες αμαρτίες του ΠΑΣΟΚ.

«Εσείς επιλέξατε το ΔΝΤ, όπως είπε και ο Στρος Καν».
Συνωμοσιολογία, συκοφαντία και ωμή διαστρέβλωση της αλήθειας. «Επιλέξαμε» δήθεν το ΔΝΤ! Όταν όλοι ξέρουμε ότι εμείς ζητήσαμε και παλέψαμε να στηθεί εκ του μηδενός Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης. Αυτός ήταν ο μεγάλος αγώνας που δώσαμε στις αρχές του 2010. Ποιος ο λόγος αφού ΔΝΤ υπήρχε ήδη; Παριστάνουν ότι ξεχνούν ότι τη συμμετοχή του ΔΝΤ στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης τη ζήτησαν συγκεκριμένες συντηρητικές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και όχι η Ελλάδα. Και όλα αυτά, κατά τη ΝΔ και τον κ. Σαμαρά, συνέβησαν, χωρίς να υπάρχει κανένας ιδιαίτερος λόγος. Σαν να μην είχε η παράταξή του βουλιάξει οικονομικά τη χώρα. Και στα κρυφά μάλιστα. Και όλη η τιτάνια προσπάθεια που έγινε - με σειρά μέτρων που όπως μας έλεγαν οι εταίροι μας θα ηρεμούσαν τις αγορές - για να αποφύγουμε το Μηχανισμό Στήριξης και να συνεχίσουμε αυτοδύναμη την πορεία μας, όλες οι δημόσιες δηλώσεις του Πρωθυπουργού ότι ζητάμε τεχνική υποστήριξη από όλους για να βάλουμε τάξη στο χάος, όλη η υπεράνθρωπη προσπάθεια για να στήσουμε από το μηδέν ολόκληρο ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης για να μην καταφύγουμε μόνο στο ΔΝΤ προκειμένου να αποφύγουμε τη χρεοκοπία, όλα αυτά διαγράφονται. Γιατί έτσι βολεύει τη ΝΔ να παρουσιάζει τα πράγματα.

 «Αποκαλύπτεται, μόλις προχθές, με δηλώσεις του Γερμανού κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι η επιμήκυνση και η ελάφρυνση που μας δόθηκε είναι εν όψει των υποχρεώσεων που αναλάβατε για νέα μέτρα και νέες περικοπές. Πέρα από τα 50 δισεκατομμύρια, βεβαίως». Δηλαδή «κρυφή ατζέντα» και «μυστικές συμφωνίες». Ό,τι πέτυχε η Ελλάδα στις Βρυξέλλες δεν ήταν αποτέλεσμα της εθνικής προσπάθειας αλλά έχει κάποιο, κρυφό «βαρύ τίμημα» και «νέα μέτρα»

Το αστείο είναι ότι ρωτήθηκε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος χθες αν όντως υπάρχουν «μυστικές δεσμεύσεις» της ελληνικής κυβέρνησης για πρόσθετα μέτρα, όπως ισχυρίζεται η Ν.Δ. Ιδού τι απάντησε - αντιγράφουμε από το σχετικό δελτίο του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων:
«Ο κ. Ζάιμπερτ είπε ότι "για την Ελλάδα όπως και για άλλες χώρες, π.χ. την Πορτογαλία, η Κομισιόν και η ΕΚΤ είχαν κληθεί να παρουσιάσουν στο Συμβούλιο της ΕΕ την περασμένη Παρασκευή εκτίμηση για την πορεία του ελληνικού προγράμματος και των δομικών μεταρρυθμίσεων που έχουν δρομολογηθεί στη χώρα. Η αποτίμηση ήταν θετική και η καγκελάριος, όπως και όλοι οι υπόλοιποι ηγέτες, αναγνώρισαν σε πόσο δύσκολο, βασανιστικό αλλά σε τελευταία ανάλυση αποτελεσματικό δρόμο βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση", είπε ο κ. Ζάιμπερτ.

 Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Μέρκελ συμπλήρωσε ότι "επιπρόσθετα η ελληνική κυβέρνηση μίλησε για επιδιωκόμενες ιδιωτικοποιήσεις ύψους 50 δις. Αυτή η δήλωση της ελληνικής κυβέρνησης χαιρετίστηκε από τα μέλη του Συμβουλίου, την Κομισιόν και την ΕΚΤ. 
Στη βάση αυτή ελήφθη η απόφαση για την επιμήκυνση της αποπληρωμής της βοήθειας από την Ελλάδα καθώς και μείωσης του επιτοκίου", είπε ο κ. Ζάιμπερτ. Πρόσθεσε δε ότι "στην εκτίμηση αυτή τίποτα δεν έχει αλλάξει".»

Πρόκειται για πρωτοφανές άδειασμα κάθε θεωρίας περί «κρυφής ατζέντας» και «μυστικών ανταλλαγμάτων». Όμως για άλλη μια φορά, η ΝΔ δεν αισθάνθηκε καμία ανάγκη να αποκαταστήσει την αλήθεια και να απολογηθεί για αυτή την απίστευτη λαθροχειρία. Εξάλλου, μονίμως αυτό κάνει. Δεν σεβάστηκαν τη χώρα όσο κυβερνούσαν, τώρα δεν σέβονται ούτε καν την εθνική προσπάθιεα να σώσουμε την Ελλάδα από τις ολέθριες επιπτώσεις της δικής διακυβέρνησης. Είναι σίγουρο ότι το κόμμα της Ν.Δ. και όλοι οι συνωμοσιολογούντες θα ξεκινήσουν άλλο τροπάρι. Όλο και κάποια νέα -αλλά ανύπαρκτη- «κρυφή συμφωνία» θα βρουν.

 Αρκετά. Αρκετά πια. Μπορεί απέναντι στην κυβέρνηση να λένε ό,τι θέλουν, αλλά κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αδικεί την εθνική προσπάθεια. Πόσο μάλλον εκείνοι, το σταυρό με τις αμαρτίες των οποίων σηκώνουμε σήμερα όλοι μας, όλοι οι Έλληνες. Και υπογραμμίζουμε:
α) Πρώτον, η συνωμοσιολογία βλάπτει σοβαρά την Ελλάδα. Υπονομεύει την εθνική προσπάθεια. Έχει ως στόχο να δηλητηριάσει την κοινωνία μας με την καχυποψία, την μιζέρια και την απαισιοδοξία, την ώρα που οι κόποι των Ελλήνων έχουν αποτέλεσμα που αναγνωρίζεται από όλους. Την ώρα που πρέπει να εντείνουμε ακόμη περισσότερο τις προσπάθειές μας. Και ξεπερνάει κάθε όριο θράσους, υποδηλώνει πλήρη έλλειψη τσίπας, όταν αυτή η συνωμοσιολογία υιοθετείται και καλλιεργείται από εκείνους που παραλίγο να χρεοκοπήσουν την Ελλάδα. Δεν καταλαβαίνουν ότι κάνουν κακό στη χώρα; Δεν καταλαβαίνουν. Ή μπορεί να μην τους νοιάζει. Όπως δεν τους ένοιαζε το ότι βούλιαζαν την Ελλάδα όσο κυβερνούσαν. Είναι όμως κρίμα. Κρίμα όχι για την κυβέρνηση. Τόση ανευθυνότητα είναι κρίμα για τη χώρα.

β) Δεύτερον, πέρα από τις συνωμοσιολογίες και με βάση τα γεγονότα, μία ήταν «κρυφή ατζέντα» που αποκαλύφθηκε πρόσφατα: ήταν η «κρυφή ατζέντα» εκείνων που την κοπάνησαν στα μουλωχτά πριν ενάμιση χρόνο για να βγάλουμε εμείς τα κάστανα από τη φωτιά. - Ήταν η «κρυφή ατζέντα» εκείνων που καταχρέωσαν επί 5 χρόνια την Ελλάδα και όταν ήρθε ο λογαριασμός είχαν σηκωθεί και είχαν φύγει από το τραπέζι για να πληρώσουν τα σπασμένα οι πολίτες και το ΠΑΣΟΚ.
 Ήταν η «κρυφή ατζέντα» εκείνων που απέκρυπταν μέχρι τελευταία στιγμή την αλήθεια για το χάλι της οικονομίας όχι μόνο από τους ευρωπαίους εταίρους μας, αλλά και από τους ίδιους τους υπουργούς της κυβέρνησής τους, όπως, εμμέσως πλην σαφώς, έχει παραδεχθεί πρόσφατα και ο αρχηγός της Ν.Δ. - ίσως προκειμένου να αποποιηθεί των ευθυνών του...
Τουλάχιστον η προηγούμενη Ιρλανδική συντηρητική κυβέρνηση είχε τη λεβεντιά να μην μαγειρεύει τα στοιχεία της οικονομίας και να μείνει μέχρι τέλους και να αναλάβει τις ευθύνες της...

γ) Και τρίτο και σημαντικότερο: ανεξάρτητα από τις προτάσεις και τις εκτιμήσεις που μπορεί να γίνονται από τον οποιονδήποτε, όλες οι αποφάσεις που πήραμε, όλες οι αποφάσεις που θα πάρουμε, έχουν μία και μοναδική πηγή: τους Έλληνες πολίτες, την Ελληνική Πολιτεία, μέσω της εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας.
Το να σώσουμε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία με τον Μηχανισμό Στήριξης ήταν δική μας απόφαση. Όλες οι μεγάλες αλλαγές που γίνονται είναι δική μας απόφαση. Το να αξιοποιήσουμε, με σχέδιο που θα παρουσιαστεί στους πολίτες, τη δημόσια περιουσία για να ελαφρύνουμε ακόμη περισσότερο το βάρος του χρέους από τις πλάτες των παιδιών μας, είναι δική μας απόφαση. Όπως επίσης δική μας απόφαση είναι το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για να ξεχρεώσουμε σταδιακά τη χώρα μας μέχρι το τέλος του Μνημονίου και πέρα από αυτό, που θα παρουσιάσουμε σύντομα -μετά από διαβούλευση από την οποία αποφάσισε να απέχει η ΝΔ, αν και υπαίτια του προβλήματος της υπερχρέωσης της χώρας.

Το Κίνημά μας ποτέ δεν δέχθηκε να λειτουργεί ως μαριονέττα. Ιδρύθηκε για να κάνει πράξη την οριστική απεξάρτηση της χώρας από πατρόνες που άλλοι έφεραν στην Ελλάδα. Τότε ήταν αγώνας για την πολιτική απεξάρτηση της χώρας. Τώρα είναι αγώνας για την οικονομική μας απέξαρτηση από δάνειες δυνάμεις και από επιτηρήσεις. Ήμασταν πάντα εδώ για να βγάζουμε τα κάστανα από τη φωτιά. Ήμασταν πάντα εδώ για να σηκώνουμε τη σημαία ψηλά. Ήμασταν πάντα εδώ για να βγάζουμε τη χώρα από το βούρκο και να της δίνουμε προοπτική.

Άλλοι είναι αυτοί που διαχρονικά ήθελαν τη χώρα εξαρτημένη σε διεθνείς πατρόνες. Άλλοι βούλιαξαν την Ελλάδα και μας οδήγησαν στην εξάρτηση και την τρόικα. - Και όσο συνωμοσιολογούν κάποιοι, τόσο περισσότερο μας πεισμώνουν να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Γιατί εμείς υπηρετούμε μόνο μία «τρόικα»: την Ελλάδα, τον πολίτη και το μέλλον των παιδιών μας.

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 3/18/2011 01:54:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Γ. Παπανδρέου: "Eμείς υπηρετούμε μόνο μία «τρόικα»: την Ελλάδα, τον πολίτη και το μέλλον των παιδιών μας"."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες