ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:21 Μαρτίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Εμμένουν στις θέσεις τους oι εκπαιδευτικοί.

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου έκαναν τα διοικητικά συμβούλια του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ιωαννίνων και της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, αντιδρώντας στο πρόγραμμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολικών μονάδων που αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα σε μία προσπάθεια να εκφραστεί η αντίθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας. Παράλληλα προγραμματίζονται απεργιακές κινητοποιήσεις. Στα Γιάννινα το απόγευμα της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων από το...
 νομό Ιωαννίνων. Οι παρευρισκόμενοι εκπαιδευτικοί είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου Φιλιώ Νόκα – Ζαράχη και να καταθέσουν τις αντιρρήσεις για συγκεκριμένες προτάσεις συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολείων.

Σε δηλώσεις τους ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λεωνίδας Ευθυμίου και το μέλος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων Γιάννης Μακρίδης ζήτησαν την άμεση ανάκληση του σχεδιασμού του υπουργείου, καθώς δεν εξυπηρετείται κανένας παιδαγωγικός λόγος. Σύμφωνα με τον κ. Ευθυμίου, αυξάνεται ο αριθμός των μαθητών και οδηγούνται οι μαθητές σε μεγάλες αποστάσεις γεγονός που δεν εξυπηρετεί το δημόσιο σχολείο. Γι’ αυτό θα συνεχιστούν οι αγώνες της εκπαιδευτικής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας μέχρι την ανάκληση της απόφασης, συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του ο κ. Μακρίδης τόνισε πως το υπουργείο Παιδείας με την απόφασή του αποδεικνύει ότι δεν κινείται προς την παιδαγωγική κατεύθυνση αλλά αντιθέτως προωθεί την μείωση του κόστους και την διαμόρφωση ενός σχολείου που αντιμετωπίζει τη μόρφωση ως εμπόρευμα και τον μαθητή σαν πελάτη. Γι’ αυτό και είναι κάθετα αντίθετοι, συμπλήρωσε. Στη σύσκεψη που ακολούθησε η κα Νόκα υπερασπίστηκε το διάλογο που προηγήθηκε τους τελευταίους τρεις μήνες με τους εκπαιδευτικούς φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση με στόχο να κατατεθεί μία πρόταση που θα ενισχύει το νέο σχολείο και θα αντιμετωπίζει τα προβλήματα του παρελθόντος.

 Όπως σημείωσε η πρόταση αυτή είναι βιώσιμη και υλοποιήσιμη. Ως προς τις λυκειακές τάξεις Χρυσοβίτσας και το ζητούμενο με το 3ο και 22ο δημοτικά σχολεία εστάλη συμπληρωματική πρόταση. Η κα Νόκα αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις με τις σχολικές μονάδες στο Τσεπέλοβο, υπογραμμίζοντας πως τηρούνται οι προϋποθέσεις που έχει θέσει το υπουργείο. Παράλληλα εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της που δεν υπάρχει η απαιτούμενη σύμπνοια από εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης για την διαμόρφωση του σύγχρονου σχολείου με το αναμορφωμένο πρόγραμμα σπουδών μέσα από τα εξαθέσια και τα δωδεκαθέσια σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

ele.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 3/21/2011 09:16:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Εμμένουν στις θέσεις τους oι εκπαιδευτικοί."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες