ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:17 Μαρτίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Απόψεις: Κάτι μαγειρεύουν ΔΝΤ, S&P, Fitch και Moody's;...

Γράφει ο Δημήτρης.
Με αφορμή την σημερινή υποβάθμιση και του ΟΤΕ από τον διεθνή οίκο αξιολόγησης Moody’s, από Baa2 σε Baa3, και παρά τη διαβεβαίωση του αντιπροέδρου των Moody's και επικεφαλής αναλυτή για τον ΟΤΕ, Κάρλος Γουίνζερ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι «Η σημερινή αλλαγή στην αξιολόγηση προκλήθηκε από την πρόσφατη υποβάθμιση της Ελλάδας σε Β1 από Ba1», διαφαίνεται να υπάρχει ένα καλά οργανωμένο σχέδιο απαξίωσης όσων περιουσιακών στοιχείων πρόκειται να εκποιήσει το ελληνικό Κράτος, προκειμένου να υλοποιήσει το στόχο των 50 δις που υποσχέθηκε στους εκπροσώπους του ΔΝΤ και της ΕΕ, για να πετύχει το «μεγάλο κέρδος» της επιμήκυνσης του δανείου μας κατά 7,5 χρόνια, καθώς και της μείωσης του επιτοκίου δανεισμού κατά 1 ποσοστιαία μονάδα.

Αυτό έρχεται σαν συνέχεια των επιθέσεων υποβάθμισης που δέχτηκαν από το τέλος του προηγούμενου έτους, οι ελληνικές τράπεζες, τα ελληνικά ομόλογα και ...
γενικότερα το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα, αλλά και της πρόσφατης υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας κατά τρεις βαθμίδες, από Ba1 σε Β1, έπειτα από «αγαστή συνεργασία» των οίκων αξιολόγησης Fitch και Standard & Poors και Moody’s.

Κατόπιν σειρά παίρνουν τώρα οι ΔΕΚΟ και ότι άλλο είναι δυνατόν να εκποιηθεί, ώστε οι αξίες όλων αυτών να είναι ανταλλάξιμες έναντι ευτελούς τιμήματος, προς μεγάλη χαρά των εντός, αλλά κυρίως των εκτός Ελλάδας κερδοσκόπων και όσων κρύβονται πίσω από αυτούς. Προχώρησαν δε ένα βήμα παραπέρα, υποβαθμίζοντας κατά μία, και σε ορισμένες περιπτώσεις κατά δύο βαθμίδες, τριών κυπριακών τραπεζών, μεταξύ αυτών και της Τράπεζας Κύπρου, ισχυριζόμενοι ότι αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω της σχέσης της εν λόγω τράπεζας με την ελληνική οικονομία, με ταυτόχρονη προειδοποίηση περί ενδεχόμενης υποβάθμισης των ελληνικών δομημένων χρηματοοικονομικών συναλλαγών.

 Έπειτα και από τις αντίστοιχες υποδείξεις των οίκων αξιολόγησης Fitch και Standard & Poors, ο οίκος Moody’s ανέλαβε, προφανώς και εργολαβικά, να κατατάξει την Ελλάδα μόνιμα στην κατηγορία υψηλού πιστωτικού κινδύνου και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να προβεί και σε ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμισή της, εξαιτίας των επίμονων οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η χώρα, συμπεριλαμβάνοντας μεταξύ άλλων και τον κίνδυνο της χρεοκοπίας. Όπως τόνισε σε ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο ο αντιπρόεδρος και αναλυτής του οίκου, Κ. Κυπραίος «Το ελληνικό σύστημα έχει συνολική έκθεση περίπου 55 δισ. ευρώ στα ελληνικά ομόλογα, ενώ η κεφαλαιακή του βάση ανέρχεται περίπου σε 30 δισ. ευρώ, έτσι μία χρεοκοπία ή μία αναγκαστική ανταλλαγή (distressed exchange) από το κράτος θα είχε πολύ σημαντική επίδραση».

Τελικά πρόκειται για συμπαιγνία ΔΝΤ και διεθνών οίκων αξιολόγησης σε βάρος της Ελλάδας, ή όλα αυτά σηματοδοτούν αναγκαστικές εξελίξεις, τις οποίες κάποιοι με το αζημίωτο μεθοδεύουν εδώ και καιρό, περιμένοντας τη σίγουρη πτώση του Ίκαρου…

 Δ.Μ.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 3/17/2011 06:55:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Απόψεις: Κάτι μαγειρεύουν ΔΝΤ, S&P, Fitch και Moody's;..."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες