ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:31 Μαΐου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Γκάφα ολκής και με τις αποδείξεις των συζύγων... 30.000 ευρώ το όριο δαπανών όταν ο ένας δεν εργάζεται.

 Η μεγάλη γκάφα με τις αποδείξεις για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου ορίου και το «μπόνους φόρου» αποκαλύπτεται μέρα με την ημέρα. Ενα χρόνο μετά διαπιστώνεται ότι η διάταξη της παραγράφου 1 του άρθρου 1 του φορολογικού νόμου 3842 έκρυβε μια έκπληξη: ευχάριστη μεν για τους φορολογούμενους, δυσάρεστη δε για τα δημόσια ταμεία, όπου διαπιστώνεται η συνεχής διαρροή εσόδων.

Τα σημεία-κλειδιά της διάταξης του νόμου είναι τα εξής τρία:
-Το ποσό των δαπανών δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 15.000 ευρώ για τον υπόχρεο και τα 30.000 ευρώ για συζύγους.
 -Οι δαπάνες υπολογίζονται αθροιστικά και για τους δυο συζύγους και επιμερίζονται μεταξύ των συζύγων ανάλογα με...
 το δηλούμενο εισόδημα.
 -Οταν ο ένας σύζυγος δηλώνει εισόδημα μέχρι 6.000 ευρώ, οι αποδείξεις που προσκομίζονται καλύπτουν το αφορολόγητο ποσό του άλλου συζύγου, εφόσον αυτό υπερβαίνει τα 6.000 ευρώ. Το αποτέλεσμα, ειδικά του τρίτου σημείου, ήταν να δίνεται η δυνατότητα προσκόμισης αποδείξεων μέχρι 30.000 ευρώ για μπόνους φόρου ακόμα και όταν ένας εκ των δυο συζύγων δεν έχει εισόδημα!

Για παράδειγμα, ο σύζυγος έχει εισόδημα 40.000 ευρώ και η σύζυγος δεν έχει εισόδημα. Υποβάλλουν αποδείξεις 30.000 ευρώ όσο και το ανώτατο όριο που προβλέπεται στην περίπτωση των συζύγων. Ως εκ τούτου, ο σύζυγος, ο οποίος χρειάζεται αποδείξεις 9.600 ευρώ για την κάλυψη του αφορολογήτου ορίου του, θα έχει και μπόνους για τις υπόλοιπες 20.400 ευρώ αποδείξεων που έχει προσκομίσει, δηλαδή το μπόνους φόρου φθάνει στα 2.040 ευρώ!

Είναι ακόμα ένα από τα ευτράπελα των αποδείξεων, μετά τη διαπίστωση της μη ύπαρξης πλαφόν στο «μπόνους φόρου» όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί (σ.σ. 300 ευρώ). Με τον τρόπο αυτό γίνεται η εκκαθάριση των δηλώσεων εισοδήματος από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου. Η διαπίστωση, που έγινε μόλις τις τελευταίες ημέρες, από τις υπηρεσίες του υπουργείου έχει φέρει τα πάνω-κάτω και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η διαρροή φόρου μπορεί να ξεπεράσει και το 1 δισ. ευρώ.

 Ζητούνται διορθωτικές λύσεις
Δεν είναι τυχαίο ότι αναζητούνται διορθωτικές λύσεις, όπως η μείωση του αφορολογήτου ποσού των 12.000 ευρώ στα 8.000 ευρώ ή ακόμα και στα 6.000 ευρώ -όσο είναι σήμερα το όριο χωρίς αποδείξεις. Παράλληλα, διερευνούν αλλαγές στη φορολογική κλίμακα, με καθιέρωση ενός νέου συντελεστή 10% ή 15% για το ποσό του αφορολογήτου ορίου που θα κοπεί ή και ευρύτερες αλλαγές με το μέτρο των αποδείξεων. Η διαρροή εσόδων παραμένει σταθερή, όπως προκύπτει και από την εκκαθάριση της τρίτης παρτίδας των εκκαθαριστικών σημειωμάτων.

Σε σύνολο 1.235.125 δηλώσεων που έχουν εκκαθαριστεί προκύπτει επιστροφή φόρου 464 εκατ. ευρώ για το 39,81% αυτών, ήτοι 491.664 φορολογούμενοι. Η πληρωμή επιπλέον φόρου είναι μόλις 593 εκατ. ευρώ από 230.296 φορολογούμενους, το 18,65% του συνόλου. Τα έσοδα που μπαίνουν καθαρά στα ταμεία του Δημοσίου από το 1/5 των δηλώσεων εισοδήματος είναι μόνο 129 εκατ. ευρώ και μόνο από την τελευταία τρίτη παρτίδα των 453.513 δηλώσεων στα ταμεία μπαίνουν 44 εκατ. ευρώ!

 Θα εκδίδουμε σπίτι μας τη φορολογική ενημερότητα Ηλεκτρονική φορολογική ενημερότητα παρέχει το υπουργείο Οικονομικών. Μισθωτοί, συνταξιούχοι, επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες, που έχουν πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων μέσω των κωδικών τους, έχουν τη δυνατότητα πλέον να εκδίδουν άμεσα βεβαίωση φορολογικής ενημερότητας χωρίς την αναμονή της μιας μέρας, που ίσχυε έως σήμερα.

Της ΕΛΕΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ
enet.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 5/31/2011 12:26:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Γκάφα ολκής και με τις αποδείξεις των συζύγων... 30.000 ευρώ το όριο δαπανών όταν ο ένας δεν εργάζεται."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες