ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:28 Μαΐου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Τέλος στα σενάρια περί εκλογών και συγκυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός, το βράδυ της Παρασκευής, ακύρωσε και επίσημα όλη την σεναριολογία που εδώ και εβδομάδες κυριαρχεί περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες η περί συγκυβέρνησης. Την ίδια ώρα και ενώ στο διάγγελμα του ο Γιώργος Παπανδρέου άφησε ακόμη να πλανάται το ενδεχόμενο επίτευξης ευρύτερης συναίνεσης ως προς το νέο Μνημόνιο, ο Επίτροπος Όλι Ρέν από τις Βρυξέλλες επέτεινε τις πιέσεις προς την Αθήνα με την φράση «βρείτε τα γιατί ο χρόνος τελειώνει».

Σε αυτό το πλαίσιο και με τη φαρέτρα άδεια από εφεδρείες πολιτικών ελιγμών, ο πρωθυπουργός στο διάγγελμα του κατέστησε σαφές ότι θα προχωρήσει μόνος του βασιζόμενος στην πλειοψηφία των 156 βουλευτών που διαθέτει βασιζόμενος στον «κομματικό πατριωτισμό» της κοινοβουλευτικής του ομάδας. Παρόλα αυτά και επειδή οι δανειστές σκλήρυναν την στάση τους απαιτώντας και πολιτικό «γη και ύδωρ» πέρα από...
τα νέα μέτρα που επιβάλει η Τρόικα, ο Γιώργος Παπανδρέου φρόντισε να κρατήσει την πόρτα ανοικτή σε συναινετικά ενδεχόμενα, όσο και αν καθίσταται σαφές πώς ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει διάθεση να διαδραματίσει ρόλο «συνδιαχειριστή» της κρίσης, επενδύοντας στην ραγδαία φθορά του σημερινού πρωθυπουργού.

Εκ του αποτελέσματος της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών είναι πλέον φανερό πως η Τρόικα των δανειστών θα χρησιμοποιήσει μέχρι τέλους το όπλο της καταβολής της 5ης δόσης απαιτώντας την πλήρη υποταγή του δικομματικού πόλου του πολιτικού συστήματος στις προδιαγραφές του νέου κύκλου δανειοδότησης της Ελλάδας για την επόμενη τριετία. Σε αυτό το παιγνίδι γίνεται κάθε μέρα και πιο ευδιάκριτη η προοπτική μιας «θεματικής συμφωνίας κυρίων» μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας , κυρίως όσον αφορά το ζήτημα της φορολογικής πολιτικής, ζήτημα το οποίο μέχρι και σήμερα αποτελεί μάλλον πρόσχημα παρά ουσιαστική διαφωνία.

Το βασικό πρόβλημα σε αυτήν την επικοινωνιακού τύπου διένεξη αφορά τις εντυπώσεις αλλά και το πολιτικό μέλλον των πρωταγωνιστών. Είναι φανερό πως ο Αντώνης Σαμαράς δεν προτίθεται να χρεώσει το πολιτικό του μέλλον, αυτό που τουλάχιστον ο ίδιος οραματίζεται, με μία αποδοχή των επιλογών στις οποίες καταλήγει η κυβέρνηση, χωρίς να υπάρξουν συγκεκριμένα ανταλλάγματα. Πρόκειται για ανταλλάγματα, όπως μία συμφωνία επί της φορολογικής πολιτικής σύμφωνα με τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας (Ζάππειο 2), τα οποία σε επικοινωνιακό επίπεδο θα καταδείξουν την ενίσχυση της πολιτικής επιρροής στο πολιτικό σύστημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παράλληλα η όποια υποχωρητικότητα του σημερινού πρωθυπουργού θα ερμηνευτεί ως «νίκη» στα σημεία του αντιπάλου του.

Ο άγνωστος Χ σε αυτήν την επικοινωνιακά στημένη μονομαχία, ωστόσο, είναι η ίδια η κοινωνία η οποία δεν αντιλαμβάνεται ούτε και εισπράττει με τους ίδιους όρους τις προσπάθειες επιβίωσης του πολιτικού συστήματος. Υπ’ αυτήν την έννοια, όπως επισημαίνουν κορυφαία στελέχη της παρούσας κυβέρνησης, οι αντιπαλότητες στην κορυφή του πολιτικού προσκηνίου ερμηνεύονται περισσότερο ως «ασκήσεις επί χάρτου» παρά ως σοβαρές πολιτικές επιλογές.

Ξεκάθαρο μήνυμα Παπανδρέου
Σε συνέχεια της φράσης «θα προχωρήσω μόνος μου», που ανέφερε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να διεξαχθούν εκλογές ενώ έβαλε τέλος στα σενάρια. Σε διάγγελμά του, μετά το ναυάγιο της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, όσον αφορά τα σενάρια περί εκλογών, συγκυβέρνησης και άλλα που σιγοψιθυρίζονται, εν μέσω ευρωπαϊκών πιέσεων, με ξεκάθαρο ύψος, ο πρωθυπουργός είπε ότι εκλογές θα γίνουν το 2013, οπότε θα γίνει η αξιολόγηση όλων όσοι είναι μέρος του πολιτικού συστήματος.

Επίσης ανέφερε: «Οι πολίτες έχουν βάλει πλάτη και ζήτησα από τα κόμματα και το πολιτικό σύστημα να κάνουν το ίδιο». «Μετά και τη σημερινή συζήτηση συνεχίζω να πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά που μπορούμε να συγκλίνουμε, αλλά απαιτείται η πολιτική βούληση να ξεπεράσουμε τα συμβατικά κομματικά αντανακλαστικά», συμπλήρωσε ο κ. Παπανδρέου. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση θα τιμήσει στο ακέραιο την ευθύνη για την έξοδο της χώρας από την κρίση με ή χωρίς ευρύτερες συναινέσεις, είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση θα πάρει τις αναγκαίες αποφάσεις χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος. Παράλληλα υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ανέλαβε και έχει την ευθύνη να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση.

Δυσαρέσκεια και προειδοποίηση Βρυξελλών
Την ίδια ώρα, τα νέα που «ταξίδεψαν» μέχρι τις Βρυξέλλες, και απ’ ό,τι φάνηκε βάσει των δηλώσεων του Ευρωπαίου Επιτρόπου επί Οικονομικών Θεμάτων, Όλι Ρεν, δεν ικανοποίησαν. Συγκεκριμένα, ο κ. Ρεν, ο οποίος μας ευχόταν «καλό κουράγιο», εξέφρασε τη λύπη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αποτυχία να υπάρξει συναίνεση μεταξύ των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα, σχετικά με την οικονομική προσαρμογή, ώστε να ξεπεραστεί η σημερινή κρίση χρέους. Ο κοινοτικός επίτροπος υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την επίτευξη διακομματικής συμφωνίας για στήριξη στο κοινό πρόγραμμα ΕΕ-ΔΝΤ.

«θα πρέπει να βρεθεί σύντομα συμφωνία. Ο χρόνος εξαντλείται», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ολι Ρεν. Σύμφωνα με το Φιλανδό επίτροπο «είναι καθοριστικής σημασίας για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας όλα τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, να υιοθετήσουν εποικοδομητική στάση και να υποστηρίξουν την εφαρμογή του προγράμματος.
Το εύρος της πρόκλησης αποτελεί τεστ για την ελληνική κοινωνία συνολικά και για το λόγο αυτό απαιτεί τη συμβολή όλων των κομμάτων και των πολιτών», καταλήγει ο Ολι Ρεν.

zougla.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 5/28/2011 10:57:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Τέλος στα σενάρια περί εκλογών και συγκυβέρνησης."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες