ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:24 Μαΐου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Αριστερή Πρωτοβουλία Πα.Σο. Κ.: "Από το ΠΑ.ΣΟ.Κ της κυβερνητικής κρίσης στο ΠΑ.ΣΟ.Κ της ανατροπής".

Η χώρα βρίσκεται στη δίνη της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης της ευρωζώνης. Η Ευρώπη παίζει με τη φωτιά και επιφυλάσσει τριτοκοσμική αντιμετώπιση στην Ελλάδα. Η τρόικα έχει υποκαταστήσει τον Υπουργό Οικονομικών με αποτέλεσμα η διαπραγματευτική δυνατότητά της να είναι όχι μόνο αδύναμη αλλά σχεδόν ανύπαρκτη.

Η Τρόικα συμπεριφέρεται ως δυνάστης της χώρας μας και του λαού, φθάνοντας στο σημείο να απαιτεί τη συμφωνία όλων στις απαιτήσεις της. Η Εθνική Ανεξαρτησία και η Λαϊκή Κυριαρχία αμφισβητούνται ευθέως. Οι διεθνείς τραπεζικοί οίκοι υποβαθμίζουν συνεχώς την χώρα και οι τραπεζίτες ανησυχούν για κραχ ρευστότητας. Και η κυβέρνηση ετοιμάζει πακέτο μέτρων που περιλαμβάνει: Περικοπές σε κοινωνικά επιδόματα με την καθιέρωση χαμηλών...
 εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

Κατάργηση των υπολειμμάτων δώρων στους υπαλλήλους και λειτουργούς του δημοσίου. Ακύρωση των ειδικών και κλαδικών επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων. Εφαρμογή της αναλογίας 1 πρόσληψη για κάθε 10 αποχωρήσεις. Περιστολή των επενδυτικών δαπανών και καθοριστικές ανατροπές στην φορολογία με σκοπό αμφίβολα εισπρακτικά οφέλη. Είναι προφανές πλέον ότι η αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης είναι δεδομένη. Οι επιλογές του Πρωθυπουργού τόσο στις πολιτικές που αποφάσισε να εφαρμόσει κατ' επιταγή της τρόικα όσο και των προσώπων που πήγαν να τις υλοποιήσουν αποδείχθηκε λαθεμένη.

 Η κυβέρνηση σχοινοβατεί μεταξύ των δεσμεύσεων που αναλαμβάνει μυστικά και της αδυναμίας της να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στον Ελληνικό Λαό. Οι μαθητευόμενοι μάγοι με την αδιέξοδη πολιτική που προσπάθησαν να εφαρμόσουν έχουν γίνει πλέον επικίνδυνοι για το μέλλον της χώρας. Το μόνο που υπόσχονται είναι μέτρα, νέα μέτρα και ακόμα πιο νέα μέτρα μήπως και εξασφαλίσουμε δάνειο με νέους επαχθείς όρους. Το μέλλον του Ελληνικού Λαού είναι η φτώχεια, η ανεργία, η ισοπέδωση, η μιζέρια.

Οι “μνημονιακοί” Υπουργοί -που κατά σύμπτωση είναι επιλεγμένοι από τον Πρωθυπουργό και όχι εκλεγμένοι από το Λαό-, μας εγγυώνται τη δυστυχία μας και την οπισθοδρόμηση. Μας υποβαθμίζουν σε εμπορεύσιμα νούμερα χωρίς καμιά προοπτική για τις νεώτερες γενιές. Βυθισμένοι στην αναξιοπιστία τους είναι αποκομμένοι από το Λαό και βυθίζουν όλο και περισσότερο την κοινωνία στην απελπισία. Όποιες και να είναι οι ευθύνες των ξένων και είναι πολλές, υπάρχουν και οι ευθύνες των εγχώριων πολιτικών υπευθύνων που χωρίς περίσκεψη και χωρίς ντροπή θέλουν να οδηγήσουν τον Ελληνικό Λαό στο μαρασμό και την πενία, χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς ουσιαστικές ελευθερίες, χωρίς όνειρα για το αύριο. Εδώ που φτάσαμε βέβαια εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν.

Η ματαιοδοξία και η αφελής μετριοκρισία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης πρέπει να σταματήσει. Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και προσώπων. Ο Πρωθυπουργός οφείλει να αντιληφθεί ότι αυτή η κυβέρνηση τείνει να γίνει πιο προβληματική και από το ίδιο το μνημόνιο. Οφείλει να καταλάβει ότι ούτε χρόνος υπάρχει ούτε πολυτέλεια προσωπικών και ανεδαφικών στρατηγικών. Πρέπει να συνειδητοποιήσει το μέγεθος των ευθυνών και να αλλάξει άμεσα τον τρόπο άσκησης της Κυβερνητικής πολιτικής, αλλάζοντας κατευθύνσεις και πρόσωπα, προσδιορίζοντας άμεσους και εφικτούς πολιτικούς στόχους στο πλαίσιο ενός εθνικού σχεδίου εξόδου από την κρίση.

Οφείλουν όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι Ναπολεόντειες τακτικές δεν ταιριάζουν σε μια Κυβέρνηση που εκλέχτηκε προκειμένου να υπηρετήσει το λαό και όχι τις προσωπικές φιλοδοξίες των άκαπνων μαθητευόμενων σημερινών πρωταγωνιστών. Οι ιδέες μας εγγυούνται την δυνατότητα ανεύρεσης της ενδεικνυόμενης πολιτικής για να ανακτήσουμε την οικονομική “κυριαρχία” ώστε να αποφύγουμε την καταστροφή και καταδυνάστευση του εργαζομένου, του μισθωτού, του συνταξιούχου, του μικρομεσαίου. Οι αξίες μας και οι αρχές μας αποτελούν το ασφαλές κριτήριο για να αποφθεχθούν οι άχρωμοι πολιτικοί της λογιστικής διαχείρισης χωρίς περίσσευμα ψυχής που συντάσσουν μνημόνια για να ξεπουληθεί η ζωή του έλληνα πολίτη.

Η Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑ.ΣΟ.Κ πιστή στις ιδέες, τις αρχές και τις αξίες μας θεωρεί ότι πρέπει να περάσουμε από το ΠΑ.ΣΟ.Κ της διαχείρισης της κρίσης στο ΠΑ.ΣΟ.Κ της ανατροπής. Γι' αυτό καλεί τον κόσμο του ΠΑ.ΣΟ.Κ να πάψει να μένει θεατής και να συμμετέχει ενεργά ώστε να πάψουν οι άκαπνοι γραφειοκράτες να αποφασίζουν για μας. Ταυτόχρονα ζητά από τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ να δρομολογήσει τις διαδικασίες άμεσα ενός έκτακτου Συνεδρίου, γιατί η ιστορία δεν μπορεί να περιμένει, ώστε να αποφασιστεί ποια πολιτική θα εφαρμοσθεί. Συναίνεση και νομιμοποίηση από το πάνω και έξω δεν γίνεται.

Η συναίνεση επιτυγχάνεται στην κοινωνία γιατί μόνο αυτή μπορεί να στηρίζει τις δύσκολες λύσεις που απαιτούνται. Χωρίς την αποδοχή της κοινωνίας και με δημοκρατικές λειτουργίες έξω από το καταστατικό μας δεν μπορούμε να πάμε μακριά.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 5/24/2011 05:45:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Αριστερή Πρωτοβουλία Πα.Σο. Κ.: "Από το ΠΑ.ΣΟ.Κ της κυβερνητικής κρίσης στο ΠΑ.ΣΟ.Κ της ανατροπής"."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες