ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:27 Μαΐου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Η τοποθέτηση του Β. Αργύρη στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Συμπληρώνονται πέντε μήνες λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου και του νέου θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και έχουν ήδη γίνει εννέα συνεδριάσεις. Σήμερα είναι η δέκατη. Ένας απολογισμός των θεμάτων που απασχόλησαν το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι απογοητευτικός.

• Καμία πρωτοβουλία για την συγκρότηση της Επιτροπής διαβούλευσης, εργαλείο και όργανο επεξεργασίας των βασικών αναπτυξιακών προτεραιοτήτων της Περιφέρειας.
• Καμία συζήτηση για τα μεγάλα αναπτυξιακά θέματα. Στο Περιφερειακό Συμβούλιο έπρεπε να είχαν συζητηθεί και συμφωνηθεί η αναπτυξιακή πορεία και οι στόχοι για τα επόμενα χρόνια. Οι αρμοδιότητες και ...
δυνατότητες που έχουν δοθεί στην αιρετή περιφέρεια πρέπει να αξιοποιηθούν έτσι που οι δράσεις για το μέλλον αυτής της περιοχής αξιόπιστα να αναλυθούν, σχεδιαστούν και οργανωθούν. Έγκαιρα ζητήσαμε, σε όλους τους τόνους, από τον Περιφερειάρχη αλλά και από την πλειοψηφούσα παράταξη να διατυπώσει το πρόγραμμά της, τους στόχους που θα επιδιώξει να πετύχει, το όραμά της για το μέλλον της Ηπείρου.

Δηλώσαμε, ότι είμαστε έτοιμοι καταθέτοντας προτάσεις, ότι θα ασκήσουμε εποικοδομητική αντιπολίτευση με διάθεση συναίνεσης, ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις της δύσκολης και επικίνδυνης εποχής που ζούμε, ώστε με στοχευμένες και προγραμματισμένες παρεμβάσεις να δώσουμε ελπίδα, όραμα και προοπτική στους Ηπειρώτες και Ηπειρώτισσες. Ζητάμε σοβαρό σχεδιασμό για το τι θέλουμε σαν Ήπειρος για τα μεγάλα θέματα (Αναπτυξιακά Προγράμματα, Παιδεία, Υγεία, Φυσικό Αέριο, Δωδώνη, Μετανάστες κλπ).

Ζητάμε το Περιφερειακό Συμβούλιο, το ανώτατο όργανο της Περιφέρειας, να ασκήσει τις αρμοδιότητές του, να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, να ασχοληθεί με την χάραξη πολιτικής, με τον προγραμματισμό, τον συντονισμό και τον έλεγχο της συμφωνημένης πορείας προς την ανάπτυξη της Ηπείρου. Αντί για όλα αυτά διαπιστώνουμε ότι η Περιφερειακή Αρχή:

• Δεν θέλει ή δεν μπορεί να ασχοληθεί με τα προβλήματα του Τόπου.
 • Δεν θέλει ή δεν μπορεί να σχεδιάσει τους στόχους για τα βασικά θέματα της περιοχής.
 • Δεν θέλει ή δεν μπορεί να αντιληφθεί τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Ήπειρο.
• Δεν θέλει ή δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντα του φορέα συνένωσης όλων των τοπικών δυνάμεων προκειμένου να ασκηθεί υπεύθυνη Ηπειρωτική πολιτική.
• Δεν θέλει ή δεν μπορεί να σταθεί στις απαιτήσεις του νέου θεσμού και ταυτόχρονα
• Δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος της παρούσας συγκυρίας που απαιτεί σοβαρότητα, σωστό προγραμματισμό, συλλογικότητα και δημιουργική διάθεση.

Με σπασμωδικές κινήσεις, προχειρότητα, χωρίς προτάσεις και με προσωπικές στρατηγικές, επιχειρεί να διαχειριστεί θέματα της Ηπείρου, κρατώντας τα σθεναρά εκτός Περιφερειακού Συμβουλίου. Ο Περιφερειάρχης εκφράζει προσωπικές απόψεις και στόχους, προς κάθε κατεύθυνση, χωρίς διάλογο στα όργανα της Περιφέρειας. Έχει μετατρέψει την Περιφέρεια σε «κυτίο» παραπόνων και λαϊκίστικο συνδικαλιστικό όργανο. Ενάμιση μήνα μετά την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στο Περιφερειακό Συμβούλιο έχουν εισαχθεί μόνο διαδικαστικά – διεκπεραιωτικά θέματα.

Η Ημερήσια Διάταξη υποτιμά και υποβαθμίζει το Περιφερειακό Συμβούλιο. Δεν σκοπεύουμε να γίνουμε συνυπεύθυνοι στην ανικανότητα. Καλούμε τον Περιφερειάρχη και την πλειοψηφούσα παράταξη να τοποθετηθούν από την αρχή της συνεδρίασης για το πότε θα συζητηθούν τα θέματα που αφορούν:

 • Τις δυνατότητες, τους στόχους και τις προτεραιότητες στην αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.
• Την Υγεία και τους στόχους για την Ήπειρο.
 • Την τριτοβάθμια εκπαίδευση και την λειτουργία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
• Τις προοπτικές, τις προτεραιότητες και τους στόχους της τουριστικής ανάπτυξης.
 • Τις παρεμβάσεις στήριξης του αγροτο-κτηνοτροφικού τομέα της Ηπείρου με συγκεκριμένα μέτρα διασφάλισης του μέλλοντος της Γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ.
• Τη διαμόρφωση ενεργειακής πολιτικής για την Ήπειρο.
 • Θέματα ποιότητας ζωής, προστασίας του περιβάλλοντος, προσβασιμότητας και αξιοποίησης του φυσικού πλούτου και των πόρων της Ηπείρου. Το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν είναι συμβούλιο διευθυντών υπηρεσιών που διαχειρίζονται και διεκπεραιώνουν γραφειοκρατικά θέματα. Δεν είναι «πλυντήριο» της ανικανότητας ορισμένων και στίβος άσκησης προσωπικής πολιτικής.

Ζητάμε τώρα και πριν από τη συζήτηση των γραφειοκρατικών θεμάτων της συνεδρίασης παρωδία, να τοποθετηθεί η πλειοψηφούσα παράταξη και να δεσμευτεί σε χρονοδιάγραμμα συζήτησης των θεμάτων αυτών. Αλλιώς οραματιζόμαστε την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Αλλιώς την φαντάζονται και οι Ηπειρώτες. Αλλάξτε, γιατί ο τόπος δεν αντέχει άλλη τακτική καθυστερήσεων, συντήρησης και μετάθεσης των λύσεων. Πάρτε θέση τώρα και δείξτε υπευθυνότητα και σεβασμό στους θεσμούς και τους πολίτες.

Το πραγματικό αλλά και προσωπικό κόστος απασχόλησης του Περιφερειακού Συμβουλίου με διαχειριστικά και διεκπεραιωτικά θέματα είναι πολύ μεγάλο. Αξιοποιήστε τις επιτροπές, αλλά μην υποβαθμίζετε με προσχήματα την λειτουργία του. Πριν συζητήσουμε πως θα δαπανήσετε 200.000 ευρώ σε εκδηλώσεις και ημερίδες!!!!.... να συζητήσουμε σοβαρά.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 5/27/2011 08:37:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Η τοποθέτηση του Β. Αργύρη στο Περιφερειακό Συμβούλιο."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες