ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:30 Μαΐου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Ομιλία του Χ. Κατσούρα στη Βουλή για το εθνικό θέμα του δημόσιου χρέους.

Στην ολομέλεια της βουλής μίλησε την Πέμπτη 26 Μαΐου ο βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Χρήστος Κατσούρας. Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια συζήτησης και λήψης απόφασης για τη σύσταση επιτροπής «για το εθνικό θέμα του δημόσιου χρέους».
Αναλυτικά η ομιλία του κ. Κατσούρα:....
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, Σε αυτή τη συζήτηση για το δημόσιο χρέος της χώρας, θα μπορούσε κανείς να κάνει μια ιστορική αναδρομή από την πρώτη περίοδο της ανεξαρτησίας, την Οθωνική και Τρικουπική περίοδο, ως στις μέρες μας. Δεν ξέρω αν αυτό είναι το κύριο σήμερα. Θα μπορούσε επίσης κανείς να καταλογίσει πολιτικές ευθύνες, αρκετοί εδώ μέσα το έκαναν, αλλά είναι προφανές ότι κύρια αυτές οι ευθύνες, αν και όχι αποκλειστικά, γιατί η έννοια της πολιτικής υπερβαίνει τις σχηματοποιημένες εξουσίες, βαραίνουν τα δυο κυβερνητικά Κόμματα.

 Θα μπορούσε τέλος κανείς να σταθεί, στον επιμερισμό αυτών των ευθυνών στα δυο μεγάλα Κόμματα και να ανοίξει ένας διάλογος και μια μάχη. Μόνο που οι μονομάχοι θα έμοιαζαν με αυτόχειρες. Αν πράγματι έχουμε καταλάβει γιατί και πως δημιουργήθηκε το δημόσιο χρέος στη χώρα, τότε το επόμενο βήμα, κατά τη γνώμη, μου θα έπρεπε να ήταν να μετακυλήσουμε τον διάλογο στην έννοια του πολιτικού χρέους σήμερα. Ένα χρέος που μας επιβάλλει να πούμε την αλήθεια, όπως τη βιώνουμε είτε ως ατομικά είτε ως συλλογικά υποκείμενα. Κύριες και κύριοι συνάδελφοι, η αναγκαστική προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης πέρυσι - και το λέω και το έχω ξαναπεί - κύρωσε με τον πιο επίσημο τρόπο την χρεωκοπία του πολιτικού μεταπολιτευτικού μοντέλου, και ταυτόχρονα σηματοδότησε το τέλος του. Ζούμε σε μια μεταβατική περίοδο, μακρά και επώδυνη.

Οι επιμέρους προσωπικές στρατηγικές δεν αφορούν μάλλον κανέναν. Οι ομαδικές δυναμικές όμως, είναι εθνική αναγκαιότητα να συστοιχηθούν και να συγκροτήσουν μια δύναμη ελπίδας. Δεν είμαι από εκείνους που πιστεύουν ότι όλες οι διαφορές που εκφραζόταν για δεκαετίες από τους πολιτικούς σχηματισμούς ήταν διαφορές αρχών. Πράγματι πολλές από αυτές ήταν προσχηματικές. Δεν πιστεύω όμως από την άλλη πλευρά ότι όλα τα κόμματα είναι ίδια. Έχουμε ανάγκη όμως την πολυφωνία, τις διαφορές μας, ως ζωογόνο στοιχείο του διαλόγου και της δημοκρατίας. Είναι όμως κάποιες στιγμές στην ιστορία, που οφείλουμε να υπερβούμε τους εαυτούς μας.

Η σύγκλιση και η επίπονη προσπάθεια γι’ αυτή, η πραγματική προσπάθεια, όχι αυτό που περιφέρεται ως εικόνα, ως επικοινωνία, από κανάλι σε κανάλι, μια συζήτηση αρχηγών μισής ώρας που προσβάλει τον έλληνα πολίτη που νιώθει να τον ειρωνεύονται, η σύγκλιση λοιπόν είναι ο μόνος δρόμος , όχι για να σωθούν τα Κόμματα, αυτό δεν το ξέρουμε σήμερα, αλλά για να αποκτήσει ισχύ, δύναμη, η πολιτική εξουσία του τόπου, για να πάμε ως χώρα, ως έθνος παραπέρα. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το τέλος είναι εδώ, αλλά και το καινούριο επίσης. «Κάθε γέννηση, γεννιέται δίδυμη με τον εχθρό της. Για πολύ καιρό επικρατεί και πολεμά να αποτρέψει», έλεγε πριν κάποια χρόνια ένας μεγάλος Έλληνας, γιατρός και πεζογράφος, ο Γιώργος Χειμωνάς.

Αλλά πιστέψτε με, το ξέρετε εσείς οι πιο έμπειροι νομίζω από μένα καλύτερα, το καινούριο δεν ηττάται. Ας είμαστε τουλάχιστον φιλικοί απέναντί του. Εμείς ας κάνουμε το δικό μας χρέος, το εθνικό χρέος, το πατριωτικό χρέος, πέρα από λαϊκισμούς και φόβους. Σας ευχαριστώ.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 5/30/2011 01:23:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , , .

0 σχόλια for "Ομιλία του Χ. Κατσούρα στη Βουλή για το εθνικό θέμα του δημόσιου χρέους."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες