ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:27 Μαΐου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Το Αιγαίο της καρδιάς μας χάνεται.

Του Σταύρου Καρκαλέτση.
 Yπάρχει ελπίδα; Πιάσαμε πάτο; Ποιό αύριο περιμένει τα παιδιά μας; Ο δικός μου φόβος δεν είναι η χρεοκοπία, με ή χωρίς εισαγωγικά. Το έχουμε ξαναδεί το έργο στους δυό παρά κάτι αιώνες ΄΄ελεύθερου΄΄ εθνικού βίου. Πάντα κολλημένη στον τοίχο ήταν η Ελλάδα, και πάντα χρωστούσε. Απλά, τώρα αποφάσισαν τα βαμπίρ του νεοφιλελευθερισμού και της Wall Street να κάνουν αυτό που συνηθίζουμε να αποκαλούμε ΄΄τελική εφόρμηση΄΄, για να λεηλατήσουν ως νέοι σταυροφόροι, στο νέο 1204, ότι μπορούν να λεηλατήσουν…

Ο φόβος μου ο πιό σκοτεινός είναι η οικονομική κατάρρευση να ακολουθηθεί από γεωστρατηγική. Η Ελλάδα να ακρωτηριαστεί. Και οικονομία ξαναχτίζεις. Ίμβρο και Κερύνεια όμως, δεν ξαναπαίρνεις. Κι ότι χάνεις, φεύγει, χάνεται, τουρκεύει. Παρατηρήσατε το τελευταίο τμήμα του σχεδίου ΄΄Suga΄΄ των Τούρκων, που ...
προέβλεπε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες κατάληψη Λέρου, Φούρνων και Οινουσσών; Λοιπόν, στην τελική φάση υπήρχε σχεδιασμός για: Διά της βίας επιβίβαση των νησιωτών μας σε σκάφη, που θα τους ΄΄ξερνούσαν΄΄ στη Σάμο.

Το τι θα ακολουθούσε στα καταληφθέντα νησιά, δεν θέλει φαντασία: Ότι έγινε στην κατεχόμενη Κύπρο. Εποικισμός, τουρκοποίηση. Οι ώρες είναι κρίσιμες, όχι μόνο για την οικονομία. Για πρώτη φορά μετά το 1974 η πατρίδα κινδυνεύει τόσο πολύ. Για πρώτη φορά είναι εκτεθειμένη τόσο πολύ. Το γράφω χωρίς το παραμικρό μικρογραμμάριο κινδυνολογίας στη σκέψη μου: Οι Τούρκοι ετοιμάζονται πυρετωδώς για ΄΄κάτι΄΄ στο νότιο Αιγαίο. Αρκεί να δει κανείς τι είδους όπλα αγοράζουν και κατασκευάζουν το τελευταίο 18μηνο.

Πάντως όχι κατάλληλα για τα βουνά του Κουρδιστάν. Η πληγωμένη πατρίδα μας, δεν πρέπει να αφήσει άλλο την ήδη διαρκώς μειούμενη αποτρεπτική μας ισχύ, την άμυνά μας, να καταρρεύσει. Σε λίγο, αν εφαρμοστούν όσα η Τρόικα για τις αμυντικές δαπάνες επιτάσσει, το Αιγαίο θα είναι ΜΗ υπερασπίσιμο. Δικό σου δεν είναι ότι σου δίνει το a la carte διεθνές δίκαιο και οι συνθήκες, που έτσι κι αλλιώς ανατρέπονται και ακολουθούν νέες. Δικό σου είναι ότι μπορείς

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΣ. Η Ελλάδα, με ή χωρίς ΔΝΤ, δεν μπορεί να περιμένει Ολλανδούς και Σουηδούς να τρέξουν να την υπερασπιστούν στα επόμενα Ίμια, που ΕΡΧΟΝΤΑΙ. Ωραίο θα ήταν, όμως σήμερα είναι μόνη της. Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει να επιτύχουν ΗΠΑ και Ρωσία ευθυγράμμιση των συμφερόντων τους, που βεβαίως θα μείωνε την στρατηγική σημασία της Τουρκίας. Μπορεί απλά να το εύχεται. Η Ελλάδα δεν μπορεί να εγκαταλείψει την άμυνά της, περιμένοντας οικονομική άνοιξη.

Γιατί πολύ απλά, ΔΕΝ θα περιμένουν οι Τούρκοι. Το Αιγαίο που λατρέψαμε, το Αιγαίο που ονειρευτήκαμε, το Αιγαίο των φοιτητικών μας εκδρομών, το απέραντο γαλάζιο της καρδιάς μας, γίνεται όλο και πιό γκρίζο…

 Εύχομαι ειλικρινά να διαψευστώ και πέντε χρόνια μετά να ξαναπάω στην θαλασσοφίλητη Κάλυμνο, στην πάλλευκη Νίσσυρο, στο ΄΄μακρινό΄΄ μα τόσο μέσα μας Καστελόριζο, ΔΙΧΩΣ να χρειάζομαι διαβατήριο…

 antinews.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 5/27/2011 07:12:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Το Αιγαίο της καρδιάς μας χάνεται."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες