ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:27 Μαΐου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Ανοικτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας
σε λιγες ώρες θα συνομιλήσετε με τους πολιτικούς αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Σκοπός, να επιτευχτεί μια πολιτική συμφωνία,αυτή που απαιτούν οι τοκογλύφοι στούς οποίους είναι χρεωμένη η χώρα, προκειμένου να συνεχιστούν οι ίδιες πολιτικές που έφεραν τον τόπο και τις ζωές των πολιτών στο σημερινό αδιέξοδο.

 Γνωρίζετε κύριε πρόεδρε ότι οι πολίτες -πολιτικοί με τους οποίους σήμερα θα συναντηθήτε έχουν απαξιωθεί και έχουν καταρρεύσει-μαζί με τα υπολείματα των κομμάτων τα οποία εκπροσωπούν -στην συνείδηση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.Οι τελευταίες εκλογές που έγιναν, οι σφυγμομετρήσεις που έχετε υπ όψιν σας και οι εκδηλώσεις των πολιτών στις πλατείες όλης της χώρας επιβεβαιώνουν αυτήν την πραγματικότητα. Το προεδρικό σας...
 μέγαρο βρίσκεται πολύ κοντά στην πλατεία Συντάγματος και η φωνή του λαού είναι πολύ δυνατή τις τελευταίες ώρες ώστε να μην ακούγεται η να παρερμηνεύεται..

Οι πολίτες σε καμμία περιπτωση δεν ενδιαφέρονται για οποιαδήποτε συναίνεση απαξιωμένων πολιτικών η οποία θα ικανοποιήσει τους τοκογλύφους.Ζητούν απο τους πολιτικούς οι οποίοι ευθύνονται για την κατάρρευση και αποτελούν μέρος του προβλήματος απλά να αποχωρήσουν απο τη ζωή της χώρας.

Είναι γνωστό σε όλους κύριε Παπούλια ότι ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει απογυμνωθεί απο τις περισσότερες παρεμβατικές αρμοδιότητες που του παρείχαν παλαιότερα Συντάγματα, πρίν απο τις σχετικές αναθεωρήσεις.Επίσης όμως είναι γνωστό ότι το τελευταίο άρθρο του καταστατικού χάρτη λειτουργίας της Ελληνικής Πολιτείας,το 120, ισχύει για όλους,πολύ περισσότερο δε για σας.

Έχετε ευθύνη κύριε πρόεδρε,τις ιστορικές αυτές στιγμές να το ενεργοποιήσετε αρχίζοντας απο τον εαυτό σας.Η πολιτική αυτή απόφαση ανάληψης της συνταγματικής υποχρέωσής σας να το προστατεύσετε,θα παρακάμψει κάθε υπαρκτό η τεχνικό συνταγματικό κώλυμα προεδρικής παρέμβασης. Το 1974 το παρόν πολιτικό σύστημα παρέλαβε απο το τότε στρατιωτικό καθεστώς τη διακυβέρνηση της χώρας κάλεσε δε εκ των υστέρων το λαό με εκλογές να επικυρώσει την πολιτική εκείνη μεταβολή και να την μορφοποιήσει, καθορίζοντας κόμματα διακυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Ο κύκλος του πολιτικού αυτού συστήματος όλοι γνωρίζουν ότι έχει πλέον ολοκληρωθεί. Οι πολίτες της χώρας τα τελευταία δύο χρόνια υπο το βάρος της οικονομικής ,πολιτικής και κοινωνικής κρίσης έχουν δημιουργήσει κινήματα,πρωτοβουλίες και πολιτικές δράσεις έξω απο κόμματα,πολιτικές οργανώσεις και λοιπούς σχηματισμούς, βρισκόμενοι απέναντι σε αυτό το αδιεξοδο καθεστώς.Οι πολίτες στην πλατεία Συντάγματος και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας δεν επιχειρούν απο προχθές κύριε προεδρε μία τυφλή διαμαρτυρία.

Eχουν θέσεις και συγκεκριμένα αιτήματα -και ξεκάθαρα απευθύνονται σε σας -ζητώντας άμεσα και σε επείγουσα βάση την υλοποίησή τους :
Ο κόσμος στούς δρόμους και τις πλατείες ζητάει:

1.Απονομιμοποίηση της κυβέρνησης και του πολιτικού συστήματος που ευθύνεται για την κατάρρευση της χώρας . Η πολιτική της παρούσας κυβέρνησης είναι απόρροια συνταγματικών παραβιάσεων και συνιστά εξαπάτηση του Ελληνικού λαού, που ψήφισε το κυβερνόν κόμμα για να εφαρμόσει πρόγραμμα εντελώς αντίθετο από αυτό που εφαρμόζεται.

2.Μή αναγνώριση του χρέους Μή αναγνώριση του χρέους και προσφυγή στα αρμόδια διεθνή δικαστήρια για την ακύρωση των πρόσφατων δανειακών συμβάσεων επι τη βάσει των κανόνων του διεθνούς δικαίου και της νομολογίας.

\3.Συνολική αναθεώρηση των σχέσεων της χώρας μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση Η δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας δεν λύνει το μεγάλο πρόβλημα του τεράστιου δημόσιου χρέους, το οποίο συνεχώς θα διογκώνεται.
 -Η μόνη λύση για να ανακτήσει η Ελλάδα μέρος της χαμένης ανταγωνιστικότητάς της, δεν είναι να δεχθεί ένα νέο σύμφωνο στα πλαίσια εξυπηρέτησης των συμφερόντων της Γερμανίας και άλλων χωρών της Β. Ευρώπης αλλά η ανάκτηση του ελέγχου της οικονομίας της.

4.Τιμωρία των υπευθύνων του πολιτικο-οικονομικού συστήματος για την κατάρρευση της χώρας. Αναζήτηση ποινικών και αστικών ευθυνών από τους υπευθύνους, που μας οδήγησαν στην κατάρρευση. Αν αποδειχθεί ύπαρξη δόλου τότε ενέχονται σε εσχάτη προδοσία, διότι συνειδητά έβλαψαν τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού και της πολιτείας και το αδίκημα δεν είναι παραγεγραμμένο με τις ισχύουσες διατάξεις.

5.Εισαγωγή στη χώρα πολιτικών συνθηκών πραγματικής Δημοκρατίας με τροποποίηση του Συντάγματος. Το παρόν κοινοβουλευτικό σύστημα δεν εκφράζει γνήσια τη βούληση των πολιτών καθώς ρυθμίζεται από μεταβαλόμενους εκλογικούς νόμους, που νοθεύουν την αρχή της ισότητας της ψήφου των πολιτών (κάθε πολίτης και μία ισοδύναμη πολιτικά ψήφος).

 -Αφ ετέρου ο τρόπος χρηματοδότησης των κομμάτων και των πολιτικών από το δημόσιο ταμείο η από επιχειρηματικούς κύκλους δεν διασφαλίζει παρά τη διαιώνιση συνθηκών διαφθοράς και διαπλοκής. -Η μορφή αντιπροσώπευσης των πολιτών από πολίτες-πολιτικούς με θητείες απεριόριστου χρόνου οδηγεί σε πελατειακές σχέσεις, φαινόμενα διαφθοράς και καλπάζουσα διαπλοκή. Στις πολιτικές αυτές θέσεις και τον λεπτομερή και εξειδικευμένο τρόπο υλοποίησής τους έχουν συμφωνήσει σημαντικός αριθμός κινημάτων ,πρωτοβουλιών και ενεργών πολιτών.

Σήμερα λοιπόν κύριε πρόεδρε και αφού έχετε εκπληρώσει τον άχαρο ρόλο του συντονιστή μιας αδιέξοδης και άνευ πολιτικής ουσίας σύσκεψης με τους χρεοκοπημένους αρχηγούς της πάλαι ποτέ κραταιάς πολιτικής ελίτ,ξεκινήστε την εφαρμογή του άρθρο 120 του Συντάγματος. Πάρτε την πρωτοβουλία και καλέστε στο προεδρικό μέγαρο απλούς πολίτες που εκφράζουν απο όλη την Ελλάδα δημόσια τις παραπάνω πολιτικές που ανοίγουν το δρόμο για την πραγματική διάσωση της χώρας και των πολιτών της και συζητείστε μαζί τους.

Σε μία συνέλευση ουσίας, στην οποία θα σας παρουσιαστούν και αναλυθούν με κάθε λεπτομέρεια τα συγκεκριμένα βήματα τα οποία πρέπει άμεσα να υλοποιηθούν προκειμένου ειρηνικά η χώρα να βγεί απο το τραγικό αδιέξοδο. Ας μην επιχειρηθεί -μάταια τη φορά αυτή -η αναζήτηση διεξόδου μέσα απο μηχανισμούς ημετέρων,γνωστών,προσωπικοτήτων και λοιπόν παραγόντων -αυθεντιών, οι οποίοι αποτελούν απο τη λειτουργία και τη φύση τους μέρος του προβλήματος.

.Η πατρίδα μας διαθέτει τεράστιο έμψυχο δυναμικό, έτοιμο να ενεργοποιηθεί για τη διάσωσή της .. Συνομιλήστε με τους πολίτες λοιπόν εδώ και τώρα κύριε Παπούλια!

 Γιώργος Κοσμόπουλος πρόεδρος της Αντιμονοπωλιακής ένωσης STOPCARTEL
 STOPCARTEL
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 5/27/2011 05:39:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Ανοικτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες