ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:26 Μαΐου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τη λήψη αντιπλημμυρικών μέτρων.

Η αναγκαιότητα εκπόνησης μελετών για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινόμενων στην Ήπειρο, αλλά και το θέμα της άμεσης αποζημίωσης όσων έχουν πληγεί από τις τελευταίες πλημμύρες, υπογραμμίστηκαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στη συζήτηση που έγινε ύστερα από πρόταση της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, υπογράμμισε ότι από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας, προωθήθηκαν ταχύτατα οι διαδικασίες που απαιτούνταν για την καταμέτρηση των ζημιών και την κήρυξη των πληγεισών περιοχών, ενώ ο ίδιος, κατ΄ επανάληψη, έχει...
 προβεί σε παραστάσεις για τη λήψη μέτρων στήριξης των πληγέντων και για τις παρεμβάσεις που απαιτούνται για την προώθηση των απαραίτητων έργων. Συνεχίζοντας έκανε εκτενή αναφορά στις εργασίες που ήδη υλοποιεί για την αντιπλημμυρική θωράκιση περιοχών η Περιφέρεια στις Π.Ε. Ιωαννίνων, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας και οι οποίες σε σύντομο χρονικό διάστημα θα επεκταθούν και στην Π.Ε. Άρτας, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν αποστραγγιστικά έργα και τάφροι που έχουν να καθαριστούν πενήντα χρόνια!

Αναφέρθηκε στην απαξίωση των ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ και στην αδυναμία τους, ελλείψει πόρων, να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, προσθέτοντας ότι αν και, σύμφωνα με τον «Καλλικράτη», οι ΤΟΕΒ θα έπρεπε να περιέλθουν στην αρμοδιότητα των Δήμων και οι ΓΟΕΒ στις Περιφέρειες, εν τούτοις το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ζητά και πάλι τον διορισμό διοικήσεων των ΓΟΕΒ από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις. Στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν από πλημμυρικά φαινόμενα περιοχές της Πρέβεζας, αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα, ότι μόνο το κόστος της μελέτης για την περιοχή του Αχέροντα ξεπερνά τα 2 εκ. ευρώ.

 «Κάνουμε προσπάθεια για μια συνολική αντιμετώπιση του θέματος», είπε ο κ. Ιωάννου, παραθέτοντας στοιχεία για τις παρεμβάσεις που ήδη γίνονται, καθώς και σε άλλες που σχεδιάζονται για το επόμενο χρονικό διάστημα. Το Περιφερειακό Συμβούλιο, μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης, κατά πλειοψηφία έκανε δεκτή την πρόταση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, σύμφωνα με την οποία:

1. Ζητείται η εκπόνηση μελετών από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την επίλυση των αντιπλημμυρικών προβλημάτων στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων και στις λοιπές προβληματικές περιοχές της Ηπείρου.
2. Ζητείται η οικονομική ενίσχυση των ΓΟΕΒ – ΤΟΕΒ από την Πολιτεία και η μεταφορά τους, με τους ανάλογους πόρους, στις Περιφέρειες και τους Δήμους αντίστοιχα.
3. Ζητείται η άμεση και πλήρη αποζημίωση των πληγέντων
4. Ζητείται η λήψη μέτρων για την οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί, όπως αναστολή δόσεων δανείων, ασφαλιστικών εισφορών κλπ.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 5/26/2011 04:54:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τη λήψη αντιπλημμυρικών μέτρων."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες