ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:27 Μαΐου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Τώρα τους ενοχλεί και ο σταυρός στο σήμα του δήμου Αθηναίων!

Toυ Τee Menem
Tον θυμόμαστε ως εκπρόσωπο του υπουργείου εξωτερικών στα νεανικά του χρόνια αλλά και ως δήμαρχο Αθηναίων που υπέγραψε τη «Διακήρυξη Λήξεως του Πελοποννησιακού Πολέμου» στην πρωτεύουσα της Λακωνίας (!). Τον θυμόμαστε ως ισχυρό άνδρα της Ρηγίλης που αποστάτησε για να δημιουργήσει δικό του κόμμα αλλά ξαναγύρισε στη Ν.Δ. όταν όλα πήγαιναν στραβά. Κανείς όμως σήμερα δεν τον ενθυμείται δυστυχώς για την σημαία της Αθήνας!

Ο ακατονόμαστος έτυχε... αυτής της βαριάς (όσο και του τσολιά) παρακαταθήκης, άσχετο εάν Τύπος και μοτοσικλετιστές του προσέδωσαν το προσωνύμιο «Καγκελόπουλος». Αυτά για την ιστορία του ανδρός. Όσον αφορά στη σημαία, κυματίζει ξεθωριασμένη στον ουρανό και τις εισόδους της πόλης όλα αυτά τα χρόνια της καρτερίας (άραγε τίνος καλού;) Αν και οι αντιδράσεις δεν ήταν πολλές ή ...
πνίγηκαν σε δωμάτια του δημαρχιακού Μεγάρου η αλήθεια είναι πως η σημαία του Δήμου Αθήνας αποτελεί ένα αντιαισθητικό σύμβολο παρωχημένης ιδεοληψίας που ταράζει το βλέμμα ασυναίσθητα και το καθηλώνει στην λογική του κιτς (μη θεοποιημένη ακόμα ως τέτοια!).

Είναι πασιφανές ότι η κέλτικης (πολεμοχαρούς) αντίληψης σημαία προσομοιάζει με την σημαία της ΕΛ.ΑΣ. του ΛΑ.Ο.Σ και της Πυροσβεστικής…. Πριν από λίγες ώρες μία ομάδα στο Facebook με τίτλο «Υποστηρίζω την κατάργηση της απαράδεκτης σημαίας του Δήμου Αθήνας (-αίων)» facebook   έβαλε δεκάδες Αθηναίους στο παιχνίδι της συλλογικής διεκδίκησης και με αφορμή προφανώς την ανάδειξη προσφάτως νέου δημάρχου που ισχυρίζεται ότι κομίζει ήθος και πρόοδο. Σε αυτή την ομάδα ο ζωγράφος Οδυσσέας Γιακουμάκης γράφει: “Εγκρίνω και επαυξάνω, προσθέτοντας ότι σταυρός και θεά Αθηνά δεν κολλάνε.

 Ας αφήσουμε επιτέλους έξω από τα δημόσια εμβλήματα τον σταυρό, που είναι το σύμβολο μιας, ουσιαστικά, ιδιωτικής υπόθεσης - όπως ΠΡΕΠΕΙ τουλάχιστον να είναι οι θρησκείες και οι εκκλησίες σε μια σύγχρονη Δημοκρατία - και ας κρατήσουμε την θεά που είναι ένα από τα σύμβολα ενός ολόκληρου λαμπρού πολιτισμού… και είναι συνεπώς ένα δημόσιο σύμβολο” ενώ μία άλλη εικαστική καλλιτέχνης η Άννα Οικονόμου γράφει αφού πρώτα εξηγεί την αντίθεσή της με το σταυρικό σύμβολο «σκοντάφτοντας στα χαλασμένα πεζοδρόμια και χτυπώντας πάνω σε στύλους που μπήκαν παντού ανεξέλεγκτα» ότι «ο σταυρός αντιπροσωπεύει την πόλη γιατί μας σταυρώνει κάθε μέρα…»

Το γεγονός που κάνει επιτακτική την κατάργηση πλέον αυτού του γκεμπελοσκευάσματος θα μπορούσε να είναι και ιστορικό. Στην ετήσια έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 30/1/2001 (την εποχή δηλαδή της έπαρσης της σημαίας) ο τότε Συνήγορος Νικηφόρος Διαμαντούρος είχε αναφέρει ότι τον μεγαλύτερο αριθμό υποθέσεων κακοδιοίκησης (12,2%) τον συγκέντρωνε ο Δήμος Αθηναίων!

Λέτε ο νέος δήμαρχος κ. Καμίνης και το μεθ’ αυτώ δημοτικό συμβούλιο να αγνοήσει τον απρόσμενο κύκλο (αυτής) της Ιστορίας;

A s h I n A r t | N o n p r o f i t c u l t u r a l O r g . | 3 1 8 1 / 2 0 0 4 1 Lachouri & Herakleous 10 str. corner, 11743 ATHENS, GREECE

press-gr
 Από το Greek alert
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 5/27/2011 06:03:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Τώρα τους ενοχλεί και ο σταυρός στο σήμα του δήμου Αθηναίων!"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες