ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:30 Μαΐου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Λόγια του Ναπολέοντα για την θεότητα του Χριστού και τον Χριστιανισμό.

Ο Ναπολέων έκανε μερικές αξιοσημείωτες δηλώσεις σχετικά με τον Χριστό, ενώ ήταν φυλακισμένος στο νησί της Αγίας Ελένης. Αυτή έγινε προς το στρατηγό Bertrand:

"Αυτή είναι η μοίρα των μεγάλων ανδρών! Έτσι ήταν με Καίσαρα και τον Αλέξανδρο. Κι εγώ, επίσης έχω ξεχαστεί. Και το όνομα ενός κατακτητή και ενός αυτοκράτορα είναι ένα θέμα για τα κολέγια! Ότι πετύχαμε είναι εργασίες που δίνονται στους μαθητές από το δάσκαλό τους, ο οποίος κάθεται και μας κρίνει, και ή μας επαινεί ή μας μέμφεται. Και κοίτα τι πρόκειται σύντομα να γίνει σε μένα! Θα δολοφονηθώ από την Αγγλική ολιγαρχία, θα πεθάνω πριν από τον καιρό μου. Και το νεκρό σώμα μου, επίσης, θα πρέπει να επιστρέψει στη γη, να γίνει τροφή για τα σκουλήκια. Ιδού η μοίρα, που έρχεται, γι 'αυτόν που έχει κληθεί ο μεγάλος Ναπολέων! Τι άβυσσος βρίσκεται ανάμεσα στην βαθιά δυστυχία μου και την αιώνια βασιλεία του Χριστού, που κηρύσσεται, αγαπιέται, λατρεύεται και...
 η οποία εκτείνεται σε ολόκληρη τη γη! Είναι για να πεθάνει; Ή για να ζήσει; Ο θάνατος του Χριστού! Είναι ο θάνατος του Θεού».

 Για μια στιγμή ο αυτοκράτορας ήταν σιωπηλός. Καθώς ο στρατηγός Bertrand δεν απάντησε, ο Ναπολέων πανηγυρικά πρόσθεσε,
"Αν δεν αντιλαμβάνεσαι ότι ο Ιησούς Χριστός είναι Θεός, πολύ καλά, τότε έκανα λάθος που σε έκανα στρατηγό".

Ο στρατηγός Bertrand είπε,
 «Δεν μπορώ να το συλλάβω, Μεγαλειότατε, πόσο σπουδαίος άνθρωπος σαν εσένα μπορεί να πιστέψει ότι το Υπέρτατο Ον παρουσίασε ποτέ τον εαυτό του στους ανθρώπους κάτω από μία ανθρώπινη μορφή, με ένα σώμα, ένα πρόσωπο, στόμα και μάτια. Ας είναι ο Ιησούς ό, τι σας ευχαριστεί – το υψηλότερο μυαλό, η πιο αγνή καρδιά, ο πιο ικανός νομοθέτης, και, από κάθε άποψη, το πιο μοναδικό ον που υπήρξε ποτέ – στα σίγουρα. Όμως παρόλα αυτά ήταν απλώς ένας άνθρωπος, ο οποίος δίδασκε τους μαθητές του, και παραπλανούσε εύπιστους ανθρώπους, όπως έκανε και ο Ορφέας, ο Κομφούκιος, ο Brama.

Ο Ιησούς προκάλεσε να τον λατρεύουν γιατί και οι προκάτοχοί του, Ίσις και Όσιρις, Δίας και Ήρα, είχαν περήφανα κάνει οι ίδιοι τους εαυτούς τους αντικείμενα λατρείας. Η υπεροχή του Ιησού την εποχή του ήταν σαν την επικράτηση των θεών και των ηρώων των μύθων. Αν ο Ιησούς έκανε τα πλήθη να είναι παθιασμένα και κολλημένα στο άρμα του, εάν είχε ξεσηκώσει τον κόσμο, βλέπω σε αυτό μόνο την δύναμη της μεγαλοφυΐας και τη δράση ενός πνεύματος διοίκησης, το οποίο υπέταξε τον κόσμο, όπως έχουν πράξει πολλοί κατακτητές – ο Αλέξανδρος, ο Καίσαρας , εσείς, Μεγαλειότατε, και ο Μωάμεθ - με ένα σπαθί ".

 Ο Ναπολέων αμέσως απάντησε,
 "Γνωρίζω τους ανθρώπους, και σου λέω ότι ο Ιησούς Χριστός δεν είναι άνθρωπος. Επιφανειακοί άνθρωποι βλέπουν μια ομοιότητα μεταξύ του Χριστού και των ιδρυτών των αυτοκρατοριών, και των θεών άλλων θρησκειών. Η εν λόγω ομοιότητα δεν υπάρχει. Μεταξύ Χριστιανισμού και κάθε άλλης θρησκείας υπάρχει η απόσταση του απείρου».
Περισσότερα ΕΔΩ

Από το Κόκκινος Ουρανός.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 5/30/2011 05:24:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Λόγια του Ναπολέοντα για την θεότητα του Χριστού και τον Χριστιανισμό."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες