ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:24 Μαΐου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

"Ήπειρος Τόπος να Ζείς": "Σε τι αποσκοπούσε η σύσκεψη για την υγεία;"

Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης σε οργανωτικό επίπεδο του ΕΣΥ κάλεσε τους φορείς της περιοχής να συμμετέχουν στο διάλογο, με απόψεις και προτάσεις. Ένας από τους αποδέκτες της πρόσκλησης αυτής ήταν και η Περιφέρεια Ηπείρου.

 Βάσει αυτού του εγγράφου η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων κα. Καλογιάννη και ο αρμόδιος για θέματα υγείας Αντιπεριφερειάρχης κ. Πότσης κάλεσαν σε σύσκεψη σήμερα όλους τους φορείς που έτσι κι αλλιώς είχαν λάβει το κάλεσμα της 6ης ΥΠΕ. Τέτοιες συσκέψεις προγραμμάτισαν και οι υπόλοιποι Αντιπεριφερειάρχες σε όλες τις Π.Ε. της Ηπείρου. Συσκέψεις τέτοιου...
 είδους προϋποτίθεται ότι έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα και ο καλών έχει άποψη και προτάσεις που καταθέτει και περιμένει από τους υπόλοιπους να ακούσει και τις δικές τους απόψεις και προτάσεις, ώστε αν προκύψει αναγκαιότητα να αναλάβει και ένα συντονιστικό ρόλο.

 Στην σύσκεψη ακούστηκαν: τοποθετήσεις φορέων που είχαν ήδη συζητήσει το θέμα, άλλοι φορείς επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν αφού μελετήσουν τα δεδομένα και πολλές προσωπικές απόψεις. Αυτό που δεν ακούστηκε ήταν οι προτάσεις και απόψεις της Περιφέρειας. Και πώς να ακουστούν; Από την αρχή του χρόνου ζητήσαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο να συζητηθούν όλα τα μεγάλα θέματα της Περιφέρειας και ένα από αυτό είναι και το θέμα της υγείας και οργάνωσης της περίθαλψης στην Περιφέρεια.

Θα έπρεπε σαν Περιφέρεια να έχουμε καταλήξει σε ένα πρόγραμμα και να έχουμε διατυπώσει του στόχους και το όραμα μας για το μέλλον της οργάνωσης της παροχής υγείας και περίθαλψης στην Περιφέρεια Ηπείρου. Αντί η Περιφέρεια να έχει την πρωτοβουλία για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την Ήπειρο γίνεται ουραγός ακολουθώντας ασθμαίνοντας σχεδιασμούς που γίνονται έξω από μας για μας.

Αναρωτιόμαστε:
• Σε τι αποσκοπούσε η σημερινή σύσκεψη με δεδομένο ότι απόψεις από την μεριά της Περιφέρειας δεν διατυπώθηκαν o Μήπως για να ενημερωθεί για τις απόψεις των φορέων.
 o Για να συλλέξει ιδέες και προτάσεις.
o Ή για να κρυφτεί πίσω από τους φορείς μια και δεν έχει προτάσεις ή δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη των δικών της προτάσεων.
• Γιατί τέτοιες συσκέψεις πρέπει να γίνουν σε όλες τις Π.Ε. ξεχωριστά; Τι άλλο θα μπορούσε να ακουστεί; Τι αυτό θα προσέθετε σε ένα διάλογο αν δεν αποπροσανατόλιζε και δεν κατακερμάτιζε τις δυνάμεις και τις προσπάθειες για μια σύγχρονη Υγειονομική Περιφέρεια που έχει ανάγκη η Ήπειρος. Έτσι θα αναπτυχθεί Περιφερειακή συνείδηση; Έτσι θα πορευτούμε στο μέλλον; Η άποψη που διατυπώθηκε και από τον κ. Περιφερειάρχη ότι το θέμα θα απασχολήσει την επιτροπή κοινωνικών θεμάτων και όχι το Περιφερειακό Συμβούλιο μας βρίσκει αντίθετους.

 Τα μείζονα θέματα και αυτό είναι μπορεί να τα προετοιμάζει η επιτροπή αλλά η συζήτηση θα γίνεται στο Π.Σ. Αυτό ήταν όρος όταν συναινέσαμε στην συγκρότηση των επιπλέον επιτροπών του Π.Σ. Τέτοιες ενέργειες που αδρανοποιούν και περιθωριοποιούν το Π.Σ. με έωλα επιχειρήματα και προσχήματα τις καταγγέλλουμε.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 5/24/2011 05:24:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for ""Ήπειρος Τόπος να Ζείς": "Σε τι αποσκοπούσε η σύσκεψη για την υγεία;""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες